|
|
|
Autor |
Poruka |
PAN
Akvarista

Registrovan: 30 Okt 2016
|
Pozdrav svima,
Treba mi savet koje biljke trpe jako strujanje vode?
Evo o cemu se radi. Imam krovni filter, neku uradi sam varijantu, i povrat vode ide slobodnim padom u jedan cosak akvarijuma. U tom cisku strujanje je prilicno jako i ne znam koju biljku sem mozda anubia bi mogao da postavim a da joj ne smeta? |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017
|
Definiši veće strujanje vode. Ja sam u 160l drzao pumpu od 850l/h samo radi cirkulacije i raspršivanja co2, biljkama je to prijalo.
Biljke inače vole da voda teče jer onda imaju stalno dostupno sve što im je potrebno(ugljenik, nutrijete...). Sve dok ih protok ne savija dobro je.
Resenje ti može biti panj na mestu gde voda pada ako je protok od 1000-2000l/h. |
|
|
   |
 |
PAN
Akvarista

|
Imam pumpu 1200 l/h, realno protok je oko 600 l/h. Problem je što voda pada odozgo i sabija.
Treba mi neka generalna preporuka, neka biljka koja nece lako da se savije. |
|
|
   |
 |
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017
|
Po meni to i nije neko strujanje. Bilo šta što nema stabljiku bi trebalo da uspeva po mogućstvu nešto sa tvrdjim listom poput sagitarije. Valisnerija i rendžer će isto uspevati tu. Možeš anubije nakačiš ih na panj i panj da ih voda ne oduva. Panj će svakako ublažiti protok vode preko biljke |
|
|
   |
 |
xxxvelja
Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
|
Ukoliko ne stavis neki sprej bar najbolje da stavis neke anubije ispod strujanja...... moze I valisnerija ali ako je manji akvarijum brzo ga zagusi.... ja sam kod mene stavio anubije direktno ispod hang on filtera I funkcionise....  |
|
|
   |
 |
PAN
Akvarista

|
Ok,
Sprej bar ne mogu da montiram nikako. Za anubije sam i ja ocekivao da mogu. Za valisnerije nisam znao, one bi mi možda čučnule lepo jer mi treba takav oblik.
Hvala za ideju. |
|
|
   |
 |
|
|
|