|
|
|
Autor |
Poruka |
Zivadin
Akvarista

Registrovan: 31 Mar 2018
|
Posto je tema malo zapostavljena, pretpostavljam zbog leta koje je kasnilo, evo da je malo osvezimo sa par slika. Fontana je po mojoj proceni oko 400l, pre mesec dana cim su prestale one dosadne kise i temperatura postala letnja, ubaceno je 10 gupija za pocetak i jedna zalutla zuta moli… pa videcemo kako ce se snaci i sta ce na kraju biti…
 |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Filip:)
Akvarista

Registrovan: 03 Dec 2009
|
Evo i ja da se javim, nakon završene sezone uzgoja u fontani 😃
Kod mene je bilo uspešno što se tiče broja preživelih malaca. Sada u iz fontane sa slike prebačene u ovaj alvarijum oko 100komada ih ima, ima ih još u velikom akvarijumu, preći će i one ovde, mada su tamo matične
Juče su prebačene u akvarijum, a već je 8 komada prodato 😃
Da naglasim da su gupike iz uvoza, a ima i po koji ksifo 😊
Btw, na fontani ima biljaka ovo su slike sa početka uzgoja 😃
 |
|
|
   |
 |
Valter
Akvarista
Registrovan: 11 Jan 2013
|
Ja sam moje bure rasformirao pre desetak dana. Odabrao sebi 4 komada plavih ksifoa za podmladak. Ostalo sam poklonio prijateljima koji imaju akvarijume. Tako radim svake godine. |
|
|
   |
 |
Milivoje Lampa
Akvarista
Registrovan: 27 Feb 2020
|
Vidim da je tema stara ali da ne trazim dalje ako neko odg hvala. Imam neke kace od po 500, 750 i 1000 litara. Da li sada u martu mogu da u nju pustim japanke da li cem im faliti nesto posto ih ima 5 komada velicine oko 5cm a akvarijum je mali 45 litara. Zao mi je da ih nekome dam a vidim da ih dosta ljudi drzi u kacama i buricima. Rasformirao bi akvarijum jer mnogo prljaju i voda je stalno mutna sto me zivcira i bode u oci. Ocistio bih akvarijum i stavio da se ponovo ciklira samo sto bih ovog puta uzeo kao sto sam i uvek gupije molije i druge vrste zivorotki da ne nabrajam dalje. Ove japanke zena kupila sinu i ako ih dam ima da place katastrofa a cim su ih doneli znao sam da je akvarijum mali cak i za dve. Dakle zanima me da li mogu napolju u kaci ona je visine oko 1 metar valjda sada ne moze da zamrzne ipak se otopljava a i koliko sam ja razumeo japanke su hladnovodne ribe. Pa cu letos da probam sa zivorotkama u kaci posto imam jedni 10tak kaca. |
|
|
   |
 |
dk
Akvarista
Registrovan: 13 Sep 2019
|
Ako nemas plan da uzimas veci akvarijum, bolje je da ih poklonis ovde nekome ili da ih zamenis u pet shopu za nesto drugo, a detetu objasni.
Sta bi radio sa njima ako ribe prezive do jeseni/zime kada temperature padnu? |
|
|
   |
 |
Milivoje Lampa
Akvarista
Registrovan: 27 Feb 2020
|
Nabavio bi veci akvarijum ali ovog momenta nisam u finansiskoj mogucnosti. Svakako sam mislio da kupim veci akvarijum jer ne planiram da drzim samo zivorotke. |
|
|
   |
 |
|
|
|