Autor |
Poruka |
Rasha
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 05 Jun 2017
|
Pozdrav kolege.
Kupio sam novi akvarijum od 300L , 150x50(v)x40,sa tro-komornim filterom sa zazorom i protocnom pumpom od 1000L na sat.
Sledi dilema... Oduvek sam hteo imati Oskare ,ali nisam imao dovoljno velik akvarijum i sada imam priliku da ih imam ali to znaci 2-4 ribe u akvarijumu i nista vise,to znaci ni biljke. Ili Skalare, druge omiljene meni,uz koje opet imam mogucnosti drzati i nesto drugo radi kontrasta,plus moze biti ubiljen akvarijum...
Ako se odlucim za Skalare,koliko maksimum komada mogu imati u ovom akvarijumu,i da li je uopste dovoljno 50 cm dubine za njih?
Novaca nemam za neke lude predloge,50-150 riba u jatu,a Ciklide ne bih takodje...
Da,znam Skalari su ciklidi,ali znate na sta mislim.
Hvala |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Bombadil
Akvarista
Registrovan: 24 Okt 2017
|
S obzirom da su i Oskari i Skalari ciklidi, ja stvarno ne znam na sta mislis |
|
|
|
|
vacko000
Akvarista
Registrovan: 25 Jul 2014
|
Što se Oskara tiče, nisam siguran da je taj akvarijum dovoljno veliki za 4 odrasla. Za početak ako uzmeš nekoliko malih je ok, ali za par godina verovatno samo dva mogu tu da ostanu i to ako se slažu.
A skalara možeš da staviš za početak i 30 malih, pa kasnije kada izrastu da selektuješ najkvalitetnije primerke a ove ostale da prodaješ ili poklanjaš. Možda najviše 3-4 para matičnih da ostane... |
|
|
|
|
sputnik8
Akvarista
Registrovan: 02 Sep 2018
|
Takav akvarijum je idealan za puno biljaka sa malo jatnih riba a kasnije i više,
ili za ciklidni akvarijum sa puno kamena i panjeva, za početak manje riba pa sve više i više
zbog teritorijalnosti, šta fali ciklidima, po meni su ok, samo odabir. Na tebi je da odlučiš ..... |
|
|
|
|
Skybuffalo
Akvarista
Registrovan: 08 Maj 2017
|
Ja da imam toliki akvarijum bih uzeo ili jednog Oskara (pokusao bih da ga odrzim na duge staze, ne bih rizikovao sa vise komada) ili bih uzeo par Makrakanta botija i onda kad mi novac dozvoli ubacio jos 2-3 (isto bih pokusao da ih odrzim na duge staze), koliko shvatam teski su za odrzavanje pa bih morao da se vise edukujes.Ili mozes 4-5 zlatnih riba (orande, teleskopi).Pazljivo ih biras i napravis neku kombinaciju koja se tebi svidja i imas ih takodje na duge staze.Da imam toliki akvarijum nesto od toga bih voleo.Dopadaju mi se ribe koje imaju licnost iako mozda nisu najpopualarnije. |
|
|
|
|
Rasha
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 05 Jun 2017
|
Hvala drugari na predlozima... |
|
|
|
|
Scream089
Akvarista
Registrovan: 24 Jan 2015
|
5-6 frontosa...bar je to moj sledeci izbor za Akvarijum tih dimenzija... 😁😊 |
|
|
|
|
ljubisa03
Akvarista
Registrovan: 19 Feb 2017
|
uzmes za pocetak 6 kom malih oskara, kad dodju do velicine 15 cm vidis koji imaju najbolji temperament i najlepse sare i ostavis 2 komada. tu velicinu mogu da postignu jako brzo, za 3 meseca, ako ubacis jaku hranu. u tom akvarijuma, 2 kom, ne vise, jer tuzno je gledati kad jedan baja nabija sve ostale u cosak
Ne znam koju varijantu preferiras, tigraste i albino uvek se moze naci, dok zlatni malo teze, nije nemoguce |
|
|
|
|
|