Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Dilema akvarijum Juwel ili Diversa Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Welt
Akvarista

Registrovan: 02 Nov 2010

PorukaPoslao: Ned Dec 16, 2018 11:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav prijatelji akvaristi,

Nakon duže pauze ponovo krećem iz početka.
U ponudi su 2 modela akvarijuma Juwel Lido 120 ili Diversa Start Up
Rado bih isao na veću litražu ali nemam mjesta.
Koji mi po vašem mišljenu savjetujete?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Dec 16, 2018 11:37 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

HORUS
Koristan akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 12:51 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja ti uopšte ne savetujem fabričke akvarijume. Da li treba da ti obrazložim?
io
Akvarista

Registrovan: 26 Sep 2013

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 11:11 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne znam da li neko ima diversa akve, ali sto se juvela tice imam ja preko 4 godine i nemam zamerke nikakve. Poznajem jos ljudi s juvelom u raznim velicinama i svima sve funkcionise. Plus, sve je standardizovano, imas sta hoces od rezervnih delova i filtracionog materijala da nadjes za juvele, sto u neku ruku olaksava redjanje filtera ukoliko zadrzis onaj sto se nalazi u akvu. A polica od juvela je kanister filter frendli, pa ako se odlucis za kanister a skines onaj unutrasnji, ne moras nista da budzis i skarabudzavas posebno. Pri tome, juvel prakticno samo nalijes vodom i stavis sta ces unutra, sve ostalo dobijes s njim, ne treba ti nista dodatno, pa je vrlo jednostavan za koriscenje u tom smislu Very Happy

E sad, bila je tema da se nekom desilo da se juvel razlepio po ivici pri vrhu posle nekoliko godina, ali to moze da se desi na bilo kom akvu, ko god da je pravio i lepio.

Ovi diversa lepo izgledaju, da li se uz njih dobija sve il samo akv ?
nebojsar
Akvarista

Registrovan: 10 Dec 2013

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 5:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Takodje imam samo pozitivna iskustva sa juwelom. Obrati paznju da je bas LIDO model koji zelis, on je prilicno visok. Mozda da pogledas juwel rio 125. To je najmanji iz rio serije
a ujedno po meni i najbolji jer ima iste velicine filter kao dva veca (180 i 240), ostalo je sve standardno.
Dare021
Akvarista

Registrovan: 12 Maj 2013

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 8:51 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ljudi koje ja poznajem(drže biljne akvarijume) a imaju juwel akvarijume uglavnom nisu bili zadovoljni veličinom filtera i osvetlenjem(koje je doduše ranije bilo sa t5 neonkama)
tako da se u postojeću haubu uvek moralo budžiti dodatno osvetlenje
filter masa je zaista smešna za 120 litara tako da odmah planiraj kanister
nzivkovic
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2013

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 8:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Glas za juwel, imao sam Lido 120 a sad imam rio 300. Nema potrebe za dodatnim osvetljenjem i filtracijom. Za diversu ne znam ništa, nema je na našem tržištu.
manastiriste
Akvarista

Registrovan: 30 Jan 2013

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 10:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Glas za juwel...posle pet sest diy varijanti, juwelu cestitam za konzolu i resenje poklopca. Sve sto mi treba na jednom mestu. Svako ima svoje misljenje, ja to postujem. Moje je da posle vise godina i eksperimentisanja sa haubama....rasvetama....juwel mi se mnogo dopao. Imam boljni aq, juwel rio 180
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 11:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Delim mišljenje sa Horusom.
Juwel ima ok akvarijume za to imaju robotizovanu fabriku i to je otprilike to. Postolje njihovo bih izbegao.
m.vlacina
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2017

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 11:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam imao Juwel primo 70, i moj utisak je da je hauba odlicna, da je izrada akvarijuma odlicna, da su stabilni i izdrzljivi, ali da je filter premali za takav akvarijum (iole ubiljen i sa iole vise riba), i da je osnovno osvetljenje izuzetno slabo (samo pomocna led rasveta, nedovoljna za bilo sta).

Sto se tice postolja, to nisam imao, i ne mogu nista da kazem po tom pitanju.
srdjan R
Akvarista

Registrovan: 24 Nov 2012

PorukaPoslao: Uto Dec 18, 2018 11:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jos jedan glas za Juwel, imam rio 180 sa fabrickim postoljem vec 6-7 godina i nemam ni jednu zamerku, jedino ulaganje je bilo zamena neonki posle par godina, kvalitet, estetika i zavrsna obrada su na vrhunskim nivou!
ASX
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2018

PorukaPoslao: Sre Dec 19, 2018 11:06 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

za Juwel glas i od mene, ja imam rio180 prezadovoljan, postolje sam sam pravio jer fabricka izgledaju bzv...
Shadz
Akvarista

Registrovan: 11 Apr 2016

PorukaPoslao: Pet Dec 21, 2018 9:32 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

+ za juwel. Ali treba obratiti pažnju na staklo, jako se lako izgrebe, Čini mi se dosta lakše od diy stakla ...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
vacko000
Akvarista

Registrovan: 25 Jul 2014

PorukaPoslao: Pet Dec 21, 2018 10:06 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja imam Juwel Rio 180. Filter jeste mali, ali nemam nikakvih problema sa njim, redovno ga čistim i to je dovoljno. Naravno sve zavisi koje i koliko ćeš ribica držati unutra.

Što se svetla tiče, LED fabrično Juwel osvetljenje nije dobro. Razgovarao sam sa ljudima u Akvarijum centru koji su je testirali i nisu baš oduševljeni, mislim da je skoro izašla nova verzija LED rasvete koja ima neke dodatne diode (mislim da su crvene dodali) pa bi trebalo da je bolje, ali ne znam nikoga ko je imao iskustvo sa tom novom.

Kod mene je T5 osvetljenje, jedna sijalica je fabrička Juwel High Light Day i jedna je Arcadia freshwater pro, obavezni su reflektori ako želiš bilo kakv uspeh sa biljkama. To sve je na granici za neke srednje zahtevne biljke, idealna varijanta je dodati još jednu konzolu fabričku sa dve t5, ili makar još jednu neonku nekako ubaciti.

Na ovom linku možeš pronaći nekoliko Juwel akvarijuma sa redovnim fabričkim T5 osvetljenjem, sa duplim fabričkim osvetljenjem T5 ili LED pa proceni sam: Tropica Inspiration
Welt
Akvarista

Registrovan: 02 Nov 2010

PorukaPoslao: Pon Dec 24, 2018 10:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ljudi hvala na pomoći i na preporuci za Juwel.
Još se mislim oko zapremine. "Na oko" mi izgledaju kvalitetno.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Prvi akvarijum? Maridza Početak u akvaristici 0 Čet Jun 01, 2023 12:47 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum 2 uzvraća udarac Shark Akvarijumi 30 Čet Mar 23, 2023 3:03 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mali akvarijum NANO TANK Kacica Početak u akvaristici 1 Sre Mar 15, 2023 5:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum 100*40*40 + polica Vladimir95 Ponuda 2 Ned Mar 05, 2023 12:38 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum 90*28*50 Vladimir95 Akvarijumi 11 Ned Mar 05, 2023 12:28 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker