|
|
|
Autor |
Poruka |
Zivadin
Akvarista
Registrovan: 31 Mar 2018
|
Ono sto sam ja pronasao na srpskom jeziku je upravo to na fb svet amazona, ali nema bas mnogo informacija. Osim da moze da se bezbroj puta regenerise i ponovo koristi, znaci ne baca se, kad promeni boju stavlja se u rastvor vode i soli (ne znam u kojoj razmeri) nakon cega ispusti sve sto je sakupila (voda postane tamno braon) i spremna je za ponovno koriscenje. Ono sto sam citao po stanim forumima jeste da je clear water navodno revolucioni vilter materijal i hit u svetu, pogotovo ga koriste ljudi koji drze diskuse (sto je slicaj i sa prethodnim vlasnikom mog akvarijuma). E sad ocigledno da ga na ovom forumu niko nije koristio.... takodje me zanima u kom delu fitera se stavlja (redja), prvi, srednji ili meni najlogicnije zadnji gde je voda najcistija... |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Shadz
Akvarista
Registrovan: 11 Apr 2016
|
Purigen se regeneriše izbeljivačem tj verikinom ili varikinom kako je već ko zove/proizovdi.
Ove druge denitratne smole se najčešće regenerišu u slanoj vodi ( srazmera najčešće 1:1 ).
Ne troše elemente niti smetaju biljnom ili životinjskom svetu. Voda je primetno bistrija posle nekog vremena.
Kao filter masa ne stavlja se na početku, najbolje u srednjem sloju ili na kraju. Ja je držim na kraju da doda fino peglanje vode
I kao i sve drugo na svetu i ona ima svoj vek trajanja, svakom regeneracijom radi slabije i mislim da je manje više 6 regeneracija maksimalni domet smole. Posle kupite novu. |
|
|
|
|
Zivadin
Akvarista
|
Navodno, kazem navodno se moze regenerisati u rastvoru vode i soli preko 300 puta...u svakom slucaju probacu nemam sta da izgubim |
|
|
|
|
Zivadin
Akvarista
|
Navodno, kazem navodno se moze regenerisati u rastvoru vode i soli preko 300 puta...u svakom slucaju probacu nemam sta da izgubim |
|
|
|
|
SasaB.
Akvarista
Registrovan: 03 Okt 2016
|
Koristim 2-3 meseca. Regenerisem 1 mesecno
1 l vode +100gr soli cca 20-30 minuta.
Nije mi pomoglo da smanjim No3.
Izgleda da ja dosta hranim ribe a slabo menjam vodu.
Tako da je sa te strane mozda moja greska.
Sto se tice vizualnog stanja vode tu mogu da Vam potvrdim da sa pravom nosi ime cristal.
Razlika se primeti vec posle 24-48h koriscenja.
I sto je najvaznije tako i ostaje sve ovo vreme.
Porucio preko Fb grupe koju je neko ovde vec sponenuo.
Kod mene u filteru stoji posle mehanicke a pre bio filfracije.
Tako sam nekako uklopio u moj unutrašnji juwelow filter. |
|
|
|
|
|
|
|