|
|
|
Autor |
Poruka |
henrymcdo
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 14 Jul 2018
|
Pozdrav svima,
nabavio sam plavi lijek koji se u pet shopu vodi kao "Ihtio" bez ikakve oznake na sebi u bocici od 10ml je plava tecnost poput mastila, uz bocicu sam dobio i papiric sa odstampanim nacinom primjene lijeka, gdje pise 10ml na 50l vode ali ne pise koliko dugo se tretira i da li se doza smanjuje s vremenom.
E sada moje pitanje je na koji nacin da tretiram bolesnog Betta borca (Z) koju trenutno drzim u kanti sa vodom, grijacem i vazdusnim crijevom?
Po internetu sam trazio nacin primjene i koliko dana se tretira kao i ovdje na forumu i nisam uspio pronaci siguran odgovor.
Trenutno sam u kantu gdje sam nasuo 5l vode nasuo 1ml lijeka, i boja vode je trenutno nebesko plava, do skoro sam u toj karantinskoj kanti vodu mijenjao svaki dan u cjelosti, kako bih izbjegao mogucnost trovanja amonijakom.
Sta predlazete koliko dugo je treba tretirati sa navedenim lijekom i da li se posle nekog vremena doza smanjuje jer sam to negdje vidio da je neko spominjao?
Unaprijed hvala na odgovoru. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
cecam
Akvarista

Registrovan: 12 Jun 2015
|
Preparat je metilensko plavo. Našla sam da se ribice mogu kupati po pola sata u boji i ponoviti kupanje za dva- tri dana. Zašto si u kantu sipao mleko? Karantinski akvarijum (kanta) mora takođe imati filter, zamena vode 100% nikako nije dobra... |
|
|
   |
 |
nzivkovic
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2013
|
cecam :: |
Preparat je metilensko plavo. Našla sam da se ribice mogu kupati po pola sata u boji i ponoviti kupanje za dva- tri dana. Zašto si u kantu sipao mleko? Karantinski akvarijum (kanta) mora takođe imati filter, zamena vode 100% nikako nije dobra... |
1 ml lijeka nije mleka  |
|
|
   |
 |
henrymcdo
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 14 Jul 2018
|
@cecam - da i pretpostavio sam da je metilensko plavo, ali s obzirom da nema nikakve deklaracije sumnjao sam mozda da je dodavano jos nesto. Ja sam za kupke cuo samo sa soli, a za ovo su mi savjetovali da sipam u "karantinski akvarijum" u kojem je oboljela ribica kako bi unistilo sve gljivice, parazite i bakterije. U tvom slucaju kada je kupka u pitanju filter ima smisla, ali s obzirom da se radi o tretiranju kompletne kolicine vode na duze, filter bi za kratko vrijeme ostao bez korisnih bakterija i ne bi imao funkciju osim mehanickog preciscavanja vode. U glavnom puno hvala na savjetima.
@nzivkovic - hvala na korekciji  |
|
|
   |
 |
cecam
Akvarista

Registrovan: 12 Jun 2015
|
nzivkovic :: |
cecam :: |
1 ml lijeka nije mleka  |
Ijao boooooože, bar sam nekoga slatko nasmejala!!!  |
|
|
   |
 |
|
|
|