|
|
|
Autor |
Poruka |
dzonib
Akvarista
Registrovan: 13 Sep 2015
|
Pozdrav, pre15-20 dana sam nabavio chelmon rostratusa (copperband butterflyfish) izmedju ostalog da bih resio epidemiju aiptasie u mom akvarijumu. U radnji mi je receno da jede smrznutu artemiju koju sam odmah kupio zbog njega, njima je za dva dana ocistio akvarijum od aiptasie. Medjutim kada sam ga doneo kod mene prva dva dana je trajao rat izmedju njega i yellow tanga koji je gazda akvarijuma. To se smirilo posle par dana, copperband je aktivan, slobodno pliva po akvarijumu, nasao je svoje mesto za spavanje... Aiptasiu je pocistio za nekih nedelju dana, i sad ga vidjam kako stalno nesto kljuca po pesku i kamenu da se tako izrazim.
Ono sto mene muci je sto aiptasie vise nema, feather dusteri i spageti crvi su takodje u ogranicenom broju - to je ono sto on kede u prirodi koliko sam citao... A artemiji, mizis, |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
dzonib
Akvarista
Registrovan: 13 Sep 2015
|
... smrznute dagnje i gambore ne ce ni da pogleda. Porbao sam sve to da zacinim belim lukom kako preporucuju, bez efekta. Ostale ribe naravno odlepe na tu hranu.
Ono sto nisam probao a preporucuju kao siguricu su zivi black worms i blood worms, ne znam kako se to kod nas zove. Da li neko ima iskustva sa tom hranom i gde bih mogao da je nabavim? |
|
|
|
|
|
|
|