Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Početnik-savet Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
dondjape88
Slučajni Prolaznik



Registrovan: 29 Mar 2019
Poruke: 8
Lokacija: REPUBLIKA SRPSKA, ČELINAC

PorukaPoslao: Pet Mar 29, 2019 10:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav dobri ljudi,posle više od 15 godina sam ponovo nabavio akvarijum, te sam takoreći ponovo početnik. Pre mesec i po dana sam kupio akvarijum dimenzija 100x50x30 i krenuo u avanturu. Vaš forum mi je jako pomogao,a izgleda, čitajući raznorazne teme na forumu, da sam imao i sreće.
Prilikom formiranja akvarijuma, akvarijum sam napunio sa vodom direktno iz česme, i u nju tretirao sa Sera aquatanom u odgovarajućoj militraži, odnosno kako je proizvođač na pakovanju naznačio. Nadalje, nakon 24 sata sam ubacio 30 ribica, pazeći da se uslovno rečeno slažu. Hvala bogu, evo prođe mesec i po dana, sve žive i zdrave, i dodao sam još desetak ribica. Inače, od ribica, imam sledeće:
6 komada black molly
6 komada ksifa
8 komada plavih neonki
2 crne zebre
2 tetrazone
2 neke druge tetre (još se borim da upratim)
4 koridorasa
1 skalar
2 gupike
2 trihogastera i verovatno sam nešto i zaboravio.
Što se tiče održavanja, sa foruma sam saznao za ispuštenje amonijaka i nitrata, te menjam 1/3 vode svakih deset dana(koju prokuvam), i za sad, sve fino funkcioniše.
Interesuje me sledeće i verujem da ćete mi pomoći:
1. Da li umesto promene jedne trećine vode zbog smanjivanja nivoa amonijaka mogu koristiti Serin bio nešto, za smanjenje amonijaka dok su ribice u njemu?
2. Najbitnija stvar, zbog koje me je malo i sramota, akvarijum je veštak tj. sve biljke u njemu su veštačke (prosto početnik sam pa sam se plašio da ću upropastiti u startu i izgubiti volju), voleo bi da pređem na prirodu, pa bi voleo da mi preporučite biljke koje će sigurno uspeti, da dobijem volju da se trudim dalje?
Inače, podloga je,valjda se tako zove, kvarc. Da li može na tu podlogu ili moram nešto ispod, tipa pesak ili nešto drugo. Postaviću i slike akvarijuma kako trenutno izgleda.
Hvala unapred

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor






PorukaPoslao: Pet Mar 29, 2019 10:46 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Doksas
Akvarista



Registrovan: 11 Jun 2015
Poruke: 585
Lokacija: Valjevo

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 12:32 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

1. Nemoj koristiti hemiju, menjaj vodu nista bolje nema, a ako hoces sebi da olaksas ne moras kuvati vodu, ja u svom aq oko 200l sipam crevom direkt sa cesme prilikom nedeljne izmene 1/3 vode, a i dosta drugih ljudi ovde isto rade. Imas i par tema o tome ovde na forumu pa prelistaj.

2.Niko ti ne moze garantovati 100% ali u principu evo ti jedna od mnogih tema sa nezahtevnim biljkama
http://www.akvarijum.org/forum.....12889.html

Dakle, vadi tu plastiku iz akvarijuma, ne treba ti nista ispod kvarca jer imas pristojnu kolicinu riba koje ce to djubriti svojim izmetom itd Kasnije ako pozelis neke malo zahtevnije biljke trebace ti naravno neka prihrana, da li u vidu podloge, kroz vodu tipa mikro-makro elemenata, pa zatim bolje svetlo, pa CO2 ali zaboravi sve to sad za pocetak.

Moj predlog, neku Anubiu da vezes za taj panj i ubacis jos 4-5 vrsta nezahtevnog bilja. Neke ce mozda propasti, neke se primiti, te koje se prime eto teraj dalje
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Doksas
Akvarista



Registrovan: 11 Jun 2015
Poruke: 585
Lokacija: Valjevo

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 12:40 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mada, nesto razmisljam sad, tebi nece biti nikakav posao obzirom da su sve vestacke biljke da sve to povadis napolje, naravno i kvarc, ribice prebaci u nesto drugo sa tom vodom na par sati pa lepo ubaci hranljivu podlogu pa onda preko nje taj kvarc.
Bilo bi dobro da unapred imas neki plan uglavi ili na papiru gde ces posaditi biljke pa da samo na tim mestima stavis hranljivu.
Za hranljivu mozes cak i zemlju za cvece da koristis ali prvo malo procitaj po forumu kao se ona priprema itd i u svakom slucaju ne preteruj sa debljinom hranljive, za pocetak 0,5 do 1 cm max.

Za biljke ce svakako biti mnogo bolje a tebi mnogo lakse nego kasnije da ubacujes podlogu kad se biljke rasire i puste korenje.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Vladimir95
Akvarista



Registrovan: 20 Jun 2012
Poruke: 334
Lokacija: Valjevo

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 8:29 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koju rasvetu imas?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
IVANRO
Akvarista



Registrovan: 09 Jun 2018
Poruke: 190
Lokacija: Češka

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 10:43 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Prvo i osnovno koja ti je filtracija? U akvarijumu sa cikliranim filterom amonijak i nitriti moraju da budu 0 uvek tako da nema potrebe za bilo kakvim preparatima a vodu menjaš da bi smanjio nitrate. Nisi napisao ništa o filteru, filter materijalima u njemu itd a filtracija je najbitniji deo i osnova svakog akvarijuma.
Drugo ako već imaš Sera aquatan to koristi pri izmeni vode zašto bi se mučio sa prokuvavanjem. Dodaš proporcionalno količini vode koju menjaš i to je to.
Treće, sve ove ribe
dondjape88 ::

2 crne zebre
2 tetrazone
2 neke druge tetre (još se borim da upratim)

su jatne ribe i trebalo bi da ih imaš po makar 6. Pogotovo je to bitno za barbuse koji su jako zajebani ako ih nema dovoljno i samo je pitanje trenutka kad će da krenu da ti maltretiraju sve što se mrda u akvarijumu.

Od biljaka bez obzira koje svetlo imaš možeš bilo koje Anubie, možeš Mikrosorume, dosta mahovina će takođe da raste. Možeš i većinu Kripti samo bi verovatno trebalo da im povremeno ubaciš po koji root tab u koren i to je to. Sve te biljke je jako teško ubiti i normalno žive i pod slabim svetlom a pritom ne traže nikakve specijalne uslove i đubrenja itd. Mogu i Echinodorosi(Amazonke) gotovo svi ali i njima je poželjno ubaciti root tab.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
io
Akvarista



Registrovan: 26 Sep 2013
Poruke: 418

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 1:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nana raste na panju ili kamenu, samo je privezi koncem. A kripte rastu u tom kvarcu bez ikakvih problema, bez tableta ili djubriva, ne treba ti nikakva podloga niti zemlja niti ista. Kripte wendeti baon i zelena, usterijana, neka mala ne znam kako se zove, i neka s jedne strane zelena s druge tamna, i usterijana. Sve to mi je raslo u obicnom pesku i u drugom akvu u sljunku, pod neonkama ili stedljivim sijalicama filips tornado, i ne mozes da omanes Very Happy a da, i ludvigija repens tzv sljivica raste dobro i hrast. I pomenuta mahovina.

Zemlja kad se isposti mora da se menja, ili da sipas mikro i makro elemente, i da se smaras s tim ( mene smara iako godinama imam akve) a kripte i nane, i mahovina ako te ne smara, su sasvim dovoljno lepe same po sebi. Posle , ako se bas primis na biljke ti titraj i zezaj se sa zahtevnim nekim , mislim da su ti ove kao pocetnicke sasvim ok i bez ikakve filozofije oko odrzavanja. Voda, pesak, biljke, ribe i gotovo.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Mladen82
Akvarista



Registrovan: 16 Okt 2013
Poruke: 85
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 1:27 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav Pedjo. Dobrodošao na forum.
Kao prvo nemoj kuvati vodu. To je apsolutno nepotrebno maltretiranje. I ja na primer imam 250 litara akvarijum i kada bih kuvao 85 litara ja bih se obesio. Možeš da ostaviš preko noći da odstoji, mada ni to ne znači nešto puno. Ja direktno sa česme sipam. Jedino što vodim računa je da prilagodim temperaturu vode. Tako da na česmi namestim na 25 stepeni i onda crevo pravo u akvarijum.

Plastika mora napolje. Sama po sebi ružno izgleda. Ima mnogo nezahtevnih biljaka. Doksas ti je lepo rekao. Pošto nemaš još ništa komplikovano u akvarijumu, uzmi izvadi sve napolje, stavi podlogu i kvarc odozgo. Posadi par biljčica i uz dobro svetlo ima da bujaju samo tako. Doduše neće biti odmah velike kao te plastične, ali akvaristika = strpljenje. Ne može ništa preko noći Smile

Što se riba tiče, Ivan ti je lepo rekao. Jatne ribe idu u jatu. Nemoj molim te po principu malo ovoga-malo onoga. Odaberi maksimum po dve vrste riba po sloju. Ili da prevedem dve vrste za gornji plan, dve za srednji i dve za donji. Naravno ubaci i neke algare, čistače, kozice, puževe itd.

I napiši malo više o filtraciji. Koliko vidim sa slike ovo je neki top filter ali nisam siguran.

Srećno
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Skybuffalo
Akvarista



Registrovan: 08 Maj 2017
Poruke: 161
Lokacija: Cacak

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 1:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Na ovo sto su kolege napisale dodao bih i Bucephalandru kao biljku koja se kaci za drvo ili kamen i nije joj potrebna podloga niti svetlo.Iako je skuplja vredi.Takodje mozes da ubacis i plutajuce biljke (trigohasteri je bas vole a imas i zivoroteke ciji mladunci vole tu da se krije pa ti tako mozda neki i prezivi bez posebnik mera), predlazem Pistiu jer se lako uklanja i celovita je.Moze


Ako te mrzi da vadis kvarc i stavljas podlogu a zelis biljke sa podlogom mogao bi da probas sledece.Kupis hranljivu podlogu, navlazis je i rastegnes u manjoj posudi ili necemu slicnom.Isecas na manje kocke, i zaledis tako.Takvu zaledjenu plocicu kao cokolada zavuces ispod kvarca na mestima gde bi zeleo takve biljke.Napravi se lom ali eto ako te mrzi da sve vadis mogao bi i tako.

Ovo sa barbusima sto je Iwo napisao da pojacam, narocito kad podrastu velika su napast za sebe i druge (mislim da ce ti ovog skalar unistiti) osim ako ih imas u jatu da rasporede agresiju.
Po meni osam komada je apsolutni minimum a 12 je pozeljni minimum.Naravno sada je pitanje koliko zbog filtracije i velicine akvarijuma mozes da dodas i zelis li uopste.Jako su zivahne i pored broja potreban im je i prostor za plivanje.Ali vrede svake muke jer su kao deca.Samo se jrucaju, gurkaju, sakrivaju.Generalno sve ribe koje su jatne imati mnogo bolju licnost u grupi i videces ih u pravom svetlu.
VAzi i za koridorase.Licno nikad ih ne bi stavio u broju manjem od 8. Takodje imaju u vidu da skalari i trigohasteri mogu porasti poveci preko deset cm.

Isto postoji verovatnoca da kad se malo smeste trigohasteri prave problem jedan drugome, narocito ako ne budes imao mesta za skrivanje ili ako akvarijum bude prenaseljen.A mozda sve bude u redu.Nikad se ne zna.ZA sada ne bih dodavao nista dok se ne iskristalise sve, dok se ne smeste sve ribe, bakterije biljek ako se na to odlucis, dok vidis ponasanje i ostalo.

Sto se tice amonijaka i ostalih stetnih cestica filtracija na prvom mestu, pravilana odabir broja riba na drugom, zamena vode na trecem.Po mom misljenju ako moras da regulises hemijom lose cestice akvarijum ti nije kako treba.Narocito jer nemas biljke koje pomazu u filtraciji znacajno.Prokuvavanje ti je samo dodatni posao koji ti ne treba .A ako ne koristis gradsku vodu vec cesmusu bez hloramina ne trebaju ti ni preparati.

Ali sve ce se srediti, samo strpljivi polako i ne moras se opterecivati sto ti je plasticno bilje ako je tebi lepo.Sa srecom, lep je ovo pocetak. Bravo
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Peku
Akvarista



Registrovan: 24 Dec 2017
Poruke: 787

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 2:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kameni zid i biljke ne idu. Ako beć imaš kičeraj za pozadinu skrati sebi muke ne moj stavljati biljke koristi plastične. Kad se na njih nahvataju alge izvadiš ih i sterilišeš hidrogenom.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Doksas
Akvarista



Registrovan: 11 Jun 2015
Poruke: 585
Lokacija: Valjevo

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 7:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Peku ::
Kameni zid i biljke ne idu.


Kako kome, meni je to prelepo Smile

Imao sam kamenu pozadinu na starom

Image

A imam i na novijem akvarijumu

Image

Doduse, ovih dana lepim jos jedan aq koji nece imati kamenu pozadinu ali samo iz razloga jer ce biti nekih 30ak litara pa da ne gubim na zapremini vode Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
dondjape88
Slučajni Prolaznik



Registrovan: 29 Mar 2019
Poruke: 8
Lokacija: REPUBLIKA SRPSKA, ČELINAC

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 11:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav dobri ljudi, kao prvo da vam se zahvalim na odgovorima na moju "temu".
U prvom momentu sam se smorio kad sam video da niko ne odgovara danima, rekoo da nisam nešto pogrešio.
Doksas, hvala na odgovoru, isčitaću sve sa onog linka, pa ću da vidim šta i kako. Voleo bi da ostane samo kvarc, iz razloga lakšeg čišćenja tj usisavanja dna. I da, ove dve fotke akvarijuma su top, ovo se meni baš svidja.
Vladimir 95, što se tiče rasvete, u zadnjem delu poklopca, tačnije iznad takoreći kamene pozadine, imam led osvetljenje od 18w. Imao sam neonku, ali mi pregorelo grlo, nisam mogao naći zamensko, i uzmem led rasvetu. Što se tiče osvetljenja zadovoljniji sam nego sa neonkom, a sad da li odgovara sutra za prirodu, to već ne znam.
Ivanro, što se tiče filtracije, oprosti, ne znam izraze, meni je filter sa spoljne strane ali u okviru akvarijuma Smile Pa ono, prelivna cev ili kako se već kaže. Od filter materijala donja tri sloja sundjeri različitih granulacija, pola kilograma aktivnog uglja, pa još tri sloja sundjera razlučitih granulacija. Ako treba da dodam još neki sloj, vi recite, ja ću dodati i to. Takođe, hvala na informaciji vezano za jatne ribe, šta ću, vaš forum sam pronašao naknadno, pa se polako edukujem. Već sutra će problem biti rešen Smile
IO, hvala na savetu, sutra već ću otići u pet shopove, da vidim šta i kako, i šta imaju od pomenutih biljaka. Problem mi je samo što sam ultra početnik, sve što sam nekad znao isparilo je, mogu mi uvaliti šta im je volja. Valjda nisam maler.
Mladen82, hvala na dobrodošlici i savetima. Ovo za vodu si me jako obradovao, prošle sedmice sam pet sati menjao cca 40 litara vode, kuvaj, hladi, zlo. Ali opet kad sam sve završio, zablenuo ispred akva, bilo mi jako dobro Smile Što se tiče plastike, supruga me zeznula, hoće odmah biljke i kaže uzimaj. Aj reko kad se već nije bunila oko akva, da joj učinim Smile Svakako ubrzo ću krenuti sa prirodom. Već se na kamenoj pozadini počela hvatati neka mahovina, i to baš fino, i svidja mi se.
Skybuffalo, hvala na lepom postu.I jako mi je drago zbog barbusa, ja sam mislio da je manji broj bolji baš zbog te agresije. Baš si me obradovao, jer su najluđe ribice u akva Smile Što se tiče plastike, izbaciću je sigurno, jer ovako nemam šta raditi oko akva, osim menjati vodu i hraniti ribice. A ovo bi voleo da mi preraste u hobi pravi.
Što se tiče kamene pozadine, meni je ista lepa, jbg, ukusu si su različiti.
Pitanja koja me sad muče su sledeća:
-da li dodavati još neki sloj u filter, tipa te neke muglice, zeolit?
-da li da diram mahovinu sa pozadine ili da je ostavim da se razvija?
-pumpa mi je neka atman, na slici se vidi da dobro šiba, i noću kad krenem na spavanje uključim i vazduh pumpu (brunda mnogo pa me nervira preko dana), pa me interesuje da li je to dovoljna količina aeracije ili kako se već kaže?
Hvala vam još jednom, prijatno ste me iznenadili i neka ste mi zdravi i srećni.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Doksas
Akvarista



Registrovan: 11 Jun 2015
Poruke: 585
Lokacija: Valjevo

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 11:28 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I meni je cudno sto danima niko nije odgovarao na tvoj post obzirom da ovde ima jako iskusnijih akvarista od mene, pa eto, resih da prvi pocnem i razmrdam ove lenjivce Smile

Elem, ne treba ti zeolit, aktivni ugalj izvadi ne treba ti, on se koristi samo posle tretiranja vode nekim lekovima i sl, umesto uglja ubaci keramicke perle , ja bas danas narucio 1L u rinfuzi, kosta 300 din evo i kako izgleda ako slucajno ne znas

Image

Takodje kupi i bio ball kugle, i one su jeftine, tipa 13 din komad a treba ti recimo 15-20 komada

E onda to lepo ovako poredjaj :
prvo dole na dno bio ball kugle, pa neki akvaristicki sundjer, pa na njega keramicke perle pa opet sloj-dva sundjera a mozes i neki dzak, kao onaj mrezasti od krompira npr i na sam vrh perlon vatu ( takodje smesno jefina ako uzmes u onim prodavnicama materijala za sivenje, zavese i sl ja pre 2 godine uzeo tablu tipa 300-400 din i jos imam)
Ta perlon vata ce ti biti prva na udaru i nju prilikom zamena vode skines i properes pa vratis. Kad vec ne bude mogla da se opere bacis i ubacis novo parce a mozes i svaki put novo parce da iseces rekoh vec bas je jeftina.
Uglavnom, najbitnije da napunis filter dooobro ovim materijalima skoro pa do vrha da eto ima par cm slobodno za vodu , evo ti slika mog da imas predstavu

Image

I jos jedan savet, nista ne radi na svoju ruku, ovaj forum je super i slobodno pitaj, i ja sve sto ovo malo znam sam ovde naucio. Ziveli .
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Skybuffalo
Akvarista



Registrovan: 08 Maj 2017
Poruke: 161
Lokacija: Cacak

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 11:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Filter napuni sto vise mozes dok god ima mesta a da ne utice znantno na protok.Ja bih ti preporucio keramiku.Tako ti je najlakse.Samo natrpas u dzak od krompira ili original filter vrecicu, sta vise volis da ti se ne rasipa i to je to.Ugalj ti nije potreban, izbaci ga.On sluzi uglavnom da izvlaci lekove iz vode, nije klasican filter materijal kod tebe nije potreban.Umesto keramike imas razlicite opcije i vrste ovisno od toga koliko zelis da potrosis i misljenja su razlicita i uglavnom subjektivna.Mozda su ti najbolji i najlaksi za nalazenje Sera keramicki prstenovi.Oni su neki standard oko koga se svi manje vise slazu.

Dakle kod tebe bi islo sunder, keramika, i ako zelis tanji sloj vate koju bi povremeno menjao.Ona bi uklanjala najsitnije cestice, ja je ne koristim jer ne volim da menjam vatu.


Postavi izlaznu cev da talasa blago vodu i to ti je sasvim dovoljna filtracija, vazdusna pumpa ti i ne treba.Ali nije na odmet.Sto vise smanjis fizikalisanje u pocetku vise ces zavoleti hobi.
Mahovinu rasporedjuj kako ti odgovara ali mislim da ti je to ipak alga Very Happy .

A evo ti i primer nekog akvarijuma sa neta koji nema podloga vec su sve biljke koje se vezuju sa kamen ili drvo za slucaj da ne zelis da mrdas pesak, moze i to lepo da izgleda.Sporo rastu, trebace vremena da popune akvarijum ali im je potrebno velo malo svetla

Image

I da, ako nemas korisna stvar ti je tajmer, prikacis svetlo na njega podes period na 5-6 sati (meni je recimo uvece kad sam kuci svetlo ukljuceno) na pocetku.Sticu ribe neki ritam a i smanjuju tvoju brigu jesi li ukljucio ili nisi.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Skybuffalo
Akvarista



Registrovan: 08 Maj 2017
Poruke: 161
Lokacija: Cacak

PorukaPoslao: Pon Apr 01, 2019 11:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo dok sam ja kucao kolega vec sve predlozio. Smile Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
dondjape88
Slučajni Prolaznik



Registrovan: 29 Mar 2019
Poruke: 8
Lokacija: REPUBLIKA SRPSKA, ČELINAC

PorukaPoslao: Uto Apr 02, 2019 7:18 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala puno, nemam reči koliko ste me razgalili. Uzeću te kuglice, pa cu fino napakovati. Skybuffalo, interesuje me sa ove slike, koji su nazivi biljaka? Ovo mi je više nego korektno i lepo, kad dođe do ovog rasta.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Potreban savet MilanM Početak u akvaristici 2 Pon Mar 11, 2024 2:00 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Potpuni početnik i moj prvi akvarijum Popac86 Početak u akvaristici 1 Čet Mar 07, 2024 9:37 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Početak - Rio 125l savet za odabir ri... MiskoBG Početak u akvaristici 2 Ned Avg 06, 2023 9:48 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka 200 litara - početnik od nule :D sloboradov Akvarijumi 25 Uto Maj 02, 2023 1:46 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Početnik u akvaristici Aleksandar193 Početak u akvaristici 22 Ned Apr 30, 2023 4:46 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 




eXTReMe Tracker
Powered by Akvaristika
rss
Creative Commons License