Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Alternativa za korije Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
A.R.Chafee.Jr.
Akvarista



Registrovan: 26 Mar 2019
Poruke: 10
Lokacija: Pančevo

PorukaPoslao: Ned Apr 14, 2019 1:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam ih hteo od svoje desete godine. Bio članak o njima u Politici. Sada imam 35 godina. I eto imam ih. Kupio sam ih sa prosečnom dužinom od 1cm. Imam dve ženke od 2cm i 2.3 cm sada. Zbog jednog koškanja mi je stradao mužjak (drugi po veličini i najbolji primerak u jatu). Otvorio akvarijum da nahranim korije (pogašena sva svetla, osim jednog, da WCMovi ne bi ždrali) čujem pljuc. I nešto sklizne sa police. Brzo pali svetlo, kad ker nešto mljacka. Ispao petlić, (ja sam sipao previše vode) i odpraćakao se keru na glavu. Šta ćeš.

WCM se često koriste kao riba za brzo cikliranje akvarijuma, kao hrana za koi i zlatnu u javnim bazenima, generalno kao hrana. Imaju jako malo veštački stvorenih varijanti, što mi je drago, kod ih i nema. Jako su potcenjeni i ako su dobra riba za početnika. Verovatno jedna od boljih (globalno), pogotovu sa ovim trendom kod gupija, gde ih sada ima milijarde. Video sam ženke gupija šarenije od mužjaka i slična čuda. Kod nas se gupi još drži,koliko vidim.
Jako volim hladne akvarijume, manji su izazov, a ribice umeju da budu jako lepe i zahvalne.

Uspeo sam da napravim (slučajno) tri nivoa protoka vode. Prvi je jako brz, tu bleje preko dana, onda ima srednji deo sa umerenom strujom, tu jedu. I gotovo miran deo sa mahovinom i lokvanjima (dobio od supruge) gde spavaju. Tu je i panj. Imao sam jedan mrest, no izgleda da su ponjupali jaja svi zajedno.

Glavna je matična ženka, zvana Debela.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor






PorukaPoslao: Ned Apr 14, 2019 1:43 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

A.R.Chafee.Jr.
Akvarista



Registrovan: 26 Mar 2019
Poruke: 10
Lokacija: Pančevo

PorukaPoslao: Pon Apr 22, 2019 9:25 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kupim ja filter pumpu, stavim ga u akvarijum, najmanji protok da se zapate bakterije. To u petak. U nedelju mi dolaze sestrići, donose kesu sa ribicama. Pogledam ono lep par malabar dania. Jaoj!

Ajde u akvarijum, putuju dugo. Odlivaj njihovu vodu, dolivaj akvarijumsku. Gledam gužvu. Nedelja nemam koga da zovem. Jutros odem u radnju jel imate 65 ili više litara. Biće u četvrtak. Ali ti je ovaj od pedeset za korije tu. Daj. Šta je bilo, ispričam ja. Nabavi ćemo ti još malabra. Kupim pesak, kupim kamenje, drvo. Preparate imam,ajde kući. Peri, sređuj nameštaj. Izvadim iz akvarijuma pola starog kamenja, zamenim ga novim.Izvadim novi filter, mireše na mulj malo, stavim ga u novi, ubacim hranu i EasyStart. Odem po još jedan filter i nakačim ga na stari akvarijum.

Eto, a taman sam napisao tekst o nekim azijskim ribicama dna.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Alternativa za sylvania grolux t5 manastiriste Rasveta 7 Ned Mar 10, 2013 9:03 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Postoji li alternativa Zelenom barbusu? marjanb021 Ribe 1 Pet Feb 10, 2012 9:57 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Alternativa za spoljni filter ili je ... zlay Filteri i pumpe 13 Ned Sep 26, 2010 1:42 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 




eXTReMe Tracker
Powered by Akvaristika
rss
Creative Commons License