Autor |
Poruka |
axentije
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 14 Jul 2019
|
imam akvarijum od 54 litara i u njemu corner filter sa ugradjenim onim crevcetom za vazduh da li je ovo okej filter ili treba dodatni za neke pocetne ribice?
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
gotika
Akvarista
Registrovan: 14 Feb 2012
|
druze ovo nije filter za 54 l akvarijum treba ti mnogo ozbiljiji filter bolji jaci ovo je za pocetnike akvarijum 10 l imas na internetu razne filtere kucaj naci ces |
|
|
|
|
Anboy
Urednik
Registrovan: 16 Feb 2011
|
Ja sam ranije uvek bio za varijantu spoljnog staklenog filtera ( nisam imao kesa za kanister ). Iskreno spoljni stakleni su mi se eXtra pokazali, uvek sam ih pravio sa 2 komore ( mada i taloznik kao treca komora je odlicna varijanta ) i uvek sam gledao da budu iza akvarijuma i da budu sto veci. Jer sto veci fiflter, vise filter masa i sistem stabiniji. Imao sam neke spoljne filtere koji su godinama radili bez ikakvih problema ( samo je povremeno prata filter masa u vodi iz tog akvarijuma kad se izvadi u kofu radi zamene vode ).
Nemoj sad da panicis, pusti ovaj filter da radi posao ( nemoj puno ribe kupovati ) a ti lagano na ovom sajtu nadji teme pa lagano citaj i smisli sta bi mogao da uradis. |
|
|
|
|
axentije
Slučajni Prolaznik
|
@Anboy
hahahah tvoja recenica "nemoj sad da panicis" je bukvalno to neko trenutno stanje
vidim znas kako mi je
nego drugari sta mislite o nekom unutrasnjem filteru ili tako nesto da izvadim na primer ovaj a da stavim neki bolji u cosak ili kako vec, imate li neko ime nekog filtera neki predlog sta je najbolje od takvih evo o kakvom akvarijumu je rec
|
|
|
|
|
skendro1
Akvarista
Registrovan: 06 Feb 2018
|
ili uymes neki hang on filter...nisu skupi ,a kod mene radi posao na akvarijumo od 80 l bey problema Atmanova HF -0600 je u pitanju |
|
|
|
|
axentije
Slučajni Prolaznik
|
pa mozda ali sa hang onom ne bih mogao posle da zatvorim gornji poklopac od akvarijuma to je frka, zato i gledam neki unutrasnji mozda |
|
|
|
|
Anboy
Urednik
Registrovan: 16 Feb 2011
|
Iskreno vidim ja da na toj komodici ima mesta levo-desno i napred-nazad pa sa jeseni naruci jedan akvarijum po meri sto bi rekli od ivice do ivice Vidim da unutra imas skalrcinu i to ti je vec pola akvarijuma puno. Ima unutrasnjih filtera vecih ali oni ce ti zauzimati dosta mesta i vizuelno nisu lepi a veruj mi sto veci filter to stabilniji sistem. U sustini ako se obezbede adekvatni uslovi akvaristika je prelep hobi, koji zahteva malo vremena za odrzavanje a ako se te osnove ne ispostuju onda hobi postaje jako velika obaveza. |
|
|
|
|
axentije
Slučajni Prolaznik
|
haha skalarcina je od druga nego obitava u mom dok ne uzmem neke sitne ribice pa je vracam ja bih male neke sladje su mi neonkice i tako te ribice, u pravu si brate, skroz je interesantno i zanimljivo toliko me sve ovo ineresuje al jbg kao i svakom starteru tu su pitanja cimanja i mzd malo panika da li cu sve kako treba namestiti.
cackao sam nesto po netu i razmisljam...posto je fabricki zatvoren odozgo (onaj poklopac za neonkom) akvarijum i jbg odgovarao bi mi za njega neki unutrasnji filter ipak mozda, znam da nisu lepi estetski al jbg hocu da imam koliko toliko stabilan sistem za ribice..sta mislis o Atman At-F102 filteru za moj akvarijum da li da uzmem njega? |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Postoje gotova rešenja za unutrašnje filter filter box ili kako ga zovu. Validno rešenne je hamburški sundjer filter mislim da bi ti taj filter odradio posao ako bi ubacivao po jednu manju rubu svaka 3-4 meseca |
|
|
|
|
Uros Kg
Akvarista
Registrovan: 29 Mar 2017
|
Ja sam kao i ti probao sve varijante filtera i na kraju sam se pomirio, napravio sam spoljni dvokomorni filter parkirao ga iza, napravio novi poklopac i resio sam sve probleme |
|
|
|
|
axentije
Slučajni Prolaznik
|
a jbg kontam ali ne bih menjao mnogo mi je to ulaanja brate sada a i stvio bih neki unutra razmisljlao sam o atman atf 102 ...sta znam? |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Ti mali motorni filteri su gori nego običan sundjer filter. Kroz dosta manje filter materijala prebrzo vuku vodu. Sumnjam da će biti bolji od filtera što imaš.
Tako nešto potrazi ili napravi/nadji nekiga da ti napravi. |
|
|
|
|
|