Autor |
Poruka |
uki01
Akvarista
Registrovan: 04 Sep 2019
|
Pozdrav,u skoro formiranom akvarijumu a i do sad nikad nisam imao problem sa zelenim vec samo sa braon algama.Kog algara mi je najbolje da uzmem za te braon alge ili je u principu njima sve to isto? U akvarijumu se trenutno nalaze 3 corya,planirano je ubaciti 15 dumbo ear guppy kad porastu(za jedno mesec ipo).Ja sam se razmisljao izmedju sijamskog,lisice i ancistrusa pa mi je najbolje ovde da pitam.Zapremina akv ~50l(koji litar gore dole),da napomenem da sam posadio dosta pelcera i da fino napreduju sve biljke.Takodje ni taj problem nije toliki problem da ne mogu da zivim od toga ali cisto bih voleo da eventualno smanjim na minimum ako je to moguce postici algarom. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
vacko000
Akvarista

Registrovan: 25 Jul 2014
|
Sijamac će ih grickati, ali ni jedan algar ih neće potpuno odstraniti... |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010
|
Najbolji algar za crnu cupavu je pinceta....ne mozes da verujes koliko moze za samo jedan sat da pojede cupave alge.... |
|
|
   |
 |
gambusia
Akvarista

Registrovan: 16 Jun 2019
|
Još bolje prstići... Čupave alge odstranjujem sa biljaka, dekoracije i supstata prstima jer sa njima imam mnogo bolji osećaj nego sa pincetom. Visina vodenog stuba nije problem. Mogu duboko da zamočim ruku.  |
|
|
   |
 |
 |
Spavalica13
Akvarista

Registrovan: 14 Jul 2019
|
|
   |
 |
Spavalica13
Akvarista

|
|
   |
 |
Spavalica13
Akvarista

|
Kalo da suzbijem ovu brao algu, kojim preparatom |
|
|
   |
 |
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015
|
Prljavstinu koja se vata na belom kamenju? Nikako, to je neizbezno, kad tad ce pozuteti, jedino sto moze je da se prolongira redovnim sifoniranjem dna i redovnim izmenama vode, a za ovo braon po staklu pomaze bilo koji puz.
Nego meni vise zanimljivo ovde sto se odgovara na prvi post kao da je bba a ne pocetna braon koja prolazi i sama od sebe kad se stabilizuje sistem ili cim se poboljsa higijena akvarijuma. |
|
|
    |
 |
Uros Kg
Akvarista

Registrovan: 29 Mar 2017
|
nerite su zakon za ove alge |
|
|
   |
 |
Spavalica13
Akvarista

|
Sto najgore ,stvarno odrzavam aqv.. menjala sam vodu od starta na 10 dana i manje i uvek sifonirala i staklo cistila. Na samom staklu nemam nista, od cistaca imam puza jabucara i ancitrusa koji mi je vise lenj nego sto nesto cisti..pokusacu nekako da skinem sa kamenja algu ako ne uspem menjacu dno, u crno.. |
|
|
   |
 |
dk
Akvarista
Registrovan: 13 Sep 2019
|
Proci ce same od sebe, bez cistaca i bez preparata. |
|
|
   |