Autor |
Poruka |
ASX
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2018
|
Filter odma prepakuj, donji deo u mrezicu napunis sera siporex stane oko jedan litar, gore sundjeri i to je to. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Malina
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2019
|
Koliko ima pregrade taj filter nemam predstavu,kako asx kaze 2 kontam?
Ja sam vise za sto vise siporaxa i 1 sundjer za mahanicku odozgo sto kaze moja baba.
Filtracija ce biti mnogo bolja,sistem stabilniji.
Mehanicku mozemo i mi sami da poguramo u radu ali biolosku tesko bez hemije.
Kad jednim pocnes sa hemijom tu i ostajes😂 |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
Registrovan: 12 Jan 2020
|
Hvala,za filter sam vec dobio instrukcije sta da dodam-izbacim u fabrickom(savet dali Chaosad i Asx).
Vidimo se sa sledecom slikom kada dodje bilje |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
Jel neko nakon kupovine Juwel akvarijuma proveravo da li je ispravan tj. dal nepusta,mislim pre formiranja? |
|
|
|
|
IVANRO
Akvarista
Registrovan: 09 Jun 2018
|
To bi trebalo da se uradi sa svakim akvarijumom. Ja nisam proveravao ni pravljeni ni kupovni akvarijum ali to nije pametno sa moje strane pa ti preporučujem da to odradiš jer se nikad ne zna. |
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
isprobaj obavezno imao je drugar skoro Juwel i cureo mu fabrički. |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
Kad vec nema biljaka i riba ,bar nek stoji voda u njemu (testiranje 24h)
|
|
|
|
|
ASX
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2018
|
cestitam! |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
Imam 2 pitanja,jel drvo i kamen bolje iskuvati vise puta ili oprati u hipermanganu i drugo biljke koje kupim jer se moraju nekako tretirati pre sadnje? |
|
|
|
|
Malina
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2019
|
Zavisi koje je drvo i kamen imas u planu.Neko kamenje podize tvrdocu vode e sad ti vidi sta ces cuvati od riba,za biljke i nije toliko bitno.Sto se tice panja,neki od njih tesko tone pa bih preporucio iskuvavanje iz vise razloga.Obrati se HORUS-u,clanu foruma once ti skrenuti paznju na neke stvari.
Mislim da ti je dovoljno iskuvati ili obraditi u rerni,hipermangan je vec zanosenje,sumanjam da ista prezivi na visokim temperaturama.
Biljke mozes u hiperMn ako sumnjas u njihovo prethodno staniste,da sam na tvom mestu uzeo bi od sigurnog akvariste,recimo Strahinja025,imas ga na forumu ili kod nekog od sponzora.
Pozdrav |
|
|
|
|
IVANRO
Akvarista
Registrovan: 09 Jun 2018
|
Mladen68 :: |
Imam 2 pitanja,jel drvo i kamen bolje iskuvati vise puta ili oprati u hipermanganu i drugo biljke koje kupim jer se moraju nekako tretirati pre sadnje? |
Drvo ako možeš iskuvaj to je svakako najbolje. Ako ne može da stane u lonac onda ga dobro operi, četkom, i prelij par puta ključalom vodom ako je iz pet šopa to je dovoljno. Ako je iz prirode i posebno prljavo sa korom itd onda pitaj neke od članova koji su pripremali takvo drvo. Lisac, Horus itd oni znaju.
Kamen ne kuvaj nikako i nikad to može da bude izuzetno opasno. Operi ga i iščetkaj pod mlazom vode pa ga onda prelij ključalom vodom. Videćeš da li je kamen čist i kad je čist. I to je dovoljno. |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
ok,hvala vam na odgovorima ,tako cu i uraditi |
|
|
|
|
gotika
Akvarista
Registrovan: 14 Feb 2012
|
izvini kako moze biti opasno kuvati kamen ? |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
gotika :: |
izvini kako moze biti opasno kuvati kamen ? |
Najveća opasnost preti od žene ako te uhvati šta joj sa loncem radiš |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
Evo danas sam zavrsio uredjenje i zapoceo cikliranje,ima tu jos dosta posla al za pocetak mislim da nije lose.
Pitanje:kada ce se povuci svi baloncici sa stakla,bilja i panja?
Filter sam preuredio po savetu iskusnih kolega
|
|
|
|
|
|