Autor |
Poruka |
shomi344
Akvarista
Registrovan: 12 Dec 2019
|
koji je ovo puz? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Malina
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2019
|
Neki indijanac od buducih 1000000.
Kakva je ovo magla braon? |
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
|
|
|
shomi344
Akvarista
|
Malina :: |
Neki indijanac od buducih 1000000.
Kakva je ovo magla braon? |
pojavila se pre par dana... |
|
|
|
|
shomi344
Akvarista
|
da pojedem puza ili da ga ostavim |
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
Ramshorn Leopard jako lep puz kad poraste na maksimalnu velicinu, inace sami se razmnozavaju i jedu ti tu vunu od alge, umereno hrani ribe ne dozvoli da se hrana gomila na dnu akvarijuma i neces imati problema sa njima, ukolio se ribe prekomerno hrane bice ti havarija sa ovim puzevima. Inace vec negde imas podmladak ovog puza jer se ramnozavaju sami sa sobom tj hemafroditi su. Ukoliko zelis mozes da se otarasis svih vidnih ali pojavice se ponovo, da se ne bi mucio ubaci par helena i da ti ramshorni jedu alge a helene odrzavaju populciju ramshorna, dok se alga ne povuce kasnije mozes da ubacis parce bakarne zice i da pobijes sve puzeve, ali i da sterilises ribu sa istim.. na tebi je sta ces da urdis ali moj ti je predlog da samo dodas helene i da ostavis ramshorne i da ih ne diras jer ce jesti alge, amet od riba, trulo lisce itd.. |
|
|
|
|
sudyxor
Akvarista
Registrovan: 03 Feb 2020
|
Imam akvarijum tek par meseci, i kupio sam dva zebrasta puža (kao na slici). Pre desetak dana pojavio se pužić kao na drugoj slici, a zatim sam sledećeg dana izbrojao 4 takva! Da li je to Ramshorn puž? Možda je došao sa novom biljkom koju sam doneo u akvarijum? Čini mi se da su bilje malo izgrickane poslednjih dana, da li je to od njih? Da li je mnogo to puževa, da izbacim par njih? (a žao mi, da ih bacim tek tako?)
[img]https://imgur.com/a/JKx7fkr[/img]
[img]https://imgur.com/a/6PYytom[/img] |
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
Jeste ramshorn i to beli lepi.. odvoj ga u neku posudu i gaji ga tu greota da se on ukloni. Da li je dosao sa novom biljkom, naravno. Da li ces ih sve ukloniti, jok. Da li su ti bilke vec izgrickane, ne nisu iako se brzo razmnozavaju itd ne moze to u toj brzini tako da bude ni posle 10 dana. Ukoliko ne hranis ribu previse neces imati problema sa njima, a odrzavaju akvarijum cistim. U vidu jedenja trulog lisca itd.. |
|
|
|
|
sudyxor
Akvarista
|
Hvala puno! Onda ga ostavljam tj ostavljam ih, dakle nije jedan beli lepi, već sam ih 4 ili 5 izbrojao; uglavnom se u mraku pokažu, a jedan je toliko porastao u poslednjih nekoliko dana da mi je neverovatno. Baš je živahan ovaj moj mali akvariju, tako mlad a već svašta u njemu ima )) |
|
|
|
|
sudyxor
Akvarista
|
Hvala puno! Onda ga ostavljam tj ostavljam ih, dakle nije jedan beli lepi, već sam ih 4 ili 5 izbrojao; uglavnom se u mraku pokažu, a jedan je toliko porastao u poslednjih nekoliko dana da mi je neverovatno. Baš je živahan ovaj moj mali akvariju, tako mlad a već svašta u njemu ima )) |
|
|
|
|
|