|
|
|
Autor |
Poruka |
Ascaron
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2019
|
Dobro veče svima
Potreban mi je savet iskusnijih akvarista.
Planiram da formiram akvarijum dimenzija 65 x 30cm sa dubinom 20 cm. Akvarijum bi bio dobro ubiljen, i bio bi otvoren.
Koristio bih neku od led konzola, i zapala mi je za oko ova Aquaelova pa me interesuju vaša iskustva. Takođe, dolaze u obzir i drugi predlozi, s tim što moram da naglasim da je visina prostora u koji stavljam akvarijum 34cm, što znači da konzola ne bi trebala da bude viša od 14 cm.
Takođe, da ne bi otvarao novu temu, zamolio bih i za savet oko izbora kanister filtera. Atman, JBL, tetra, eheim... dolazi u obzir bilo šta.
Unapred hala na savetima i pomoći. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015
|
Koje biljke su u planu? Mada na visinu od 20 s tim da ide i podloga par cm bi i moglo ne vezano koje su biljke u pitanju, tj i da li ces da pravis tepihe od glosso-a ili hc-a, moze pomenuta lampa.
Sto se tice kanistera glas je za JBL greenline e701, s obzirom na litrazu akvarijuma vrsice ti i vise nego odlican posao.
Verovatno ce neko da kaze da uzmes Eheim.. ..al sacekaj par dana dobices par predloga pa ces ipak na kraju sam morati da preseces. |
|
|
    |
 |
Ascaron
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2019
|
@Lenji Lisac, hvala na odgovoru.
Ono što sam do sada sigurno znam je da ću da probam sa bakopom i rotalom green i h'ra, lobelijom, anubijama, i buce. Svakako nešto mahovine na kamen i drvo. Verovatno će leći još nešto, moram da sednem da pročešljam malo, sad radim svaki dan pa ne stižem. Želim plitak biljni akvarijum sa kombinacijom zelenih i crvenih biljaka, i svakako sam razmišljao i o tepihu, konkretno HC, ali to još nije definitivno. Otvoren sam za sve predloge iskusnijih, pa izvolite.
Podloga će biti Tropica, uz njihovo tečno dubrivo. CO2 verovatno kućna radinost.
Znači, Aquael može da radi posao za tu visinu vodenog stuba. To mi je bitna info. Taj JBL sam i ja zagledao, ali nisam do sada koristio kanistere, pa rekoh bolje da pitam pametnije.
Mislio sam za početak da stavim Aquael 10w (to je jačina na konzoli dužine 65) + Aquael Leddy plant 6w, koju već imam, i palile bi se postepeno. Pa ako bude potrebno pojačaću, ili promeniti svetlo. Šta mislite o tome? |
|
|
   |
 |
|
|
|