Autor |
Poruka |
Milorad
Registrovan: 14 Maj 2020
|
Pozdrav,
Posto sam nov u akvaristici zanima me koja je rasveta potrebna za akvarijum 60x35x35. Akvarijum nema poklopac pa me intersuje sta je najbolje da se stavi, drzao bih biljke koje nisu puno zahtevne kao i ribice? Da li ima neko kakav predlog? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Bombadil
Akvarista
Registrovan: 24 Okt 2017
|
Verovatno ti je najpraktičnije neka armatura sa neonkama 2x18w ili led reflektori. |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Najjednostavnija rasveta za nezahtevne biljke jesu LED sijalice. Veoma jednostavno za montazu a ima ih u razlicitim jacinama tako da dve tri sijalice mogu solidno da pokriju akvarijum tj imace dovoljno za rast biljaka. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
nikouro :: |
Najjednostavnija rasveta za nezahtevne biljke jesu LED sijalice. Veoma jednostavno za montazu a ima ih u razlicitim jacinama tako da dve tri sijalice mogu solidno da pokriju akvarijum tj imace dovoljno za rast biljaka. |
Realno! Preseces jednu kanalizacionu PVC cevku po pola, kupis jedan cep da je zatvoris na krajevima, sa unutrasnje strane zalepis kuhinjsku reflektujucu foliju, prefarbas u odgovarajucu boju. Dobra, efikasna i jeftina rasveta za ocas posla. |
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
Zdravo kolega,pošto si pitao šta je najbolje onda Odyssea ili Aquazonic T5 2x24,pa onda Atman led LGM 600,pa posle uradi sam jeftinije što su kolege predložile reflektopri ili 3 led sijalice 11-13w vrše posao u nekoj improvizovanoj haubi,cevi,žardinjeri sa grlima sve zavisi od budžeta a raspon cena od 1000-8000.
sve najbolje i srećno komletiranje i formiranje akvarijuma, pratim dalje dešavanja. |
|
|
|
|
Ascaron
Akvarista
Registrovan: 06 Avg 2019
|
Dobro došao u akvaristiku.
Ja pravim akvarijum sličnih dimenzija i uzeću jednu od ove dve armature koje je kolega predložio. Aqua zonic ili Odyssea.
Po svemu što sam gledao, kada se uzme cena, kvalitet, i naše početničke potrebe, mislim da je to odličan izbor.
Srećan početak, i kači slike! |
|
|
|
|
Milorad
Registrovan: 14 Maj 2020
|
Hvala na predlozima, najverovatnije cu staviti par led sijalica..
Zanima me samo ako napravim poklopac da li ce sijalicama smetati vlaga i na koju visinu od vode da postavim sijalice?? |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Nemoj poklopac, imaš lampe sa štipaljkom ili one zidne reflektore. Poklopac je retro a i na tako malom akvarijumu ružno izgleda.
Možes da ga napravis od led traka ili modula onda bi bio lap i tanak. |
|
|
|
|
|