Autor |
Poruka |
dmaa
Akvarista
Registrovan: 08 Maj 2014
|
Ja punim u batajnici messerova punionica i kilo je 250 din . |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
mrky
Akvarista
Registrovan: 21 Sep 2015
|
Ko je u Zemunu i na NBG-u moze da puni u VatroStop-u, oni boce uzimaju kod Messera, skuplji su mozda 100 kinti ali me vise od toga kosta gorivo do messera, ja koristim taj CO2 na tocilicama u lokalu tako da nema bojazni, kad ubacim co2 u akvarijum isto cu tu puniti... |
|
|
   |
 |
Suncokret
Akvarista

Registrovan: 12 Jun 2011
|
Zadnji post je iz 2015. pa da pitam opet - jel ima neko novo mesto da se puni CO2 za teritoriju Novog Beograda? Ili je VatroStop i dalje naj resenje? |
|
|
   |
 |
PAN
Akvarista

Registrovan: 30 Okt 2016
|
I ja bi se pridruzio isto za ovo pitanje samo za Pancevo ili za deo Beograda oko pancevackog mosta?
Imam onu najmanju bocu valjda 2kg i nece svi ni da pune. |
|
|
   |
 |
mboban
Akvarista
Registrovan: 13 Mar 2016
|
Pre par dana punio sam bocu od 5 kg na benziskoj pumpi Kryogas kod pančevca. Mislim da je bilo 650-700 dinara.
Ista pumpa ima i na Novom Beogradu, tamo nisam do sad punio bocu, verujem da može i kod njih. |
|
|
   |
 |
Ch.e.d.a.
Akvarista

Registrovan: 07 Jun 2012
|
Jel punio neko skoro bocu i gde? Ja sam bio u Messeru u novom sadu sa vatrogasnom bocom i kazu mi da ih ne pune, mora kao da ima neki poseban atest, iako je ova atestirana. koga god zovem oni salju u messer na punjenje pa ne bih ni da pokusavam tako. Da li znate za neke vatrogasce da pune? |
|
|
   |
 |
dragan 77
Akvarista
Registrovan: 04 Jun 2020
|
Vidim da svi punite na raznim mestima,ali dali je to onaj co2 sto se koristi i za varenje,ili cist samo za akvaristiku |
|
|
   |
 |
m.vlacina
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2017
|
Nigde ne piše da je to CO2 za akvaristiku.
Imaš standardnu CO2 bocu, i puniš gde na mestima gde se prodaju i ostali industrijski gasovi. Nigde u akvarističkoj radnji nema CO2, niti postoji posebno CO2 za akvsristiku. |
|
|
   |
 |
dragan 77
Akvarista
|
ovde toga ima,prodaje se posebno za akvaristiku,jer za varenje sa co2,ovde je 82 %co2-18%argona u sastavu,i tako pise i na bocama,ako moze i tako onda super,jer moja firma se bavi punjenjem tehnickih gasova |
|
|
   |
 |
m.vlacina
Akvarista

|
Možda su u Nemačkoj drugi standardi, ovdi ti je sve đuture, i akvaristika i industrijski gasovi i pumpa za vodu.
A što se tiče sastava, ne toče argon za akvaristiku sigurno, kontam da bi pobio živi svet u nekoj većoj koncentraciji...
Svakako samo čist CO2 sipaju u bocu. |
|
|
   |
 |
dragan 77
Akvarista
|
Pa a,zato i kazem,ovde je cist co2 za tocilice za pivo i prehrambenu industriju,a gas za varenje je mesavina argona i co2 |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010
|
Argon je inertan gas i u tako maloj koncentraciji je vrv bezopasan.... U vecim koncentracijama moze da istisne kiseonik iz sredine u kojoj se nalazi ali opet nije otrovan niti kancerogen kako neki pogresno veruju. |
|
|
   |
 |
m.vlacina
Akvarista

|
Dva, tri mehura u sekundi verovatno ne bi ništa uradila, ali zašto se kockati, kad ima čist CO2  |
|
|
   |
 |
dragan 77
Akvarista
|
to jeste,nasao sam resenje,kupio adapter za soda strea bocu i sada samo odnesem bocu i zamenim,punjenje kosta 5,99 |
|
|
   |
 |
|