|
|
|
Autor |
Poruka |
NARCOS
Akvarista

Registrovan: 26 Avg 2019
|
Da nebih otvarao novu temu o hladjenju i rashladjivanju, ja to ovako uradim: u jednu kutiju npr od cipela a moze i neka plasticna itd. oblozim iznutra sa ledenim plocama od frizidera za plazu i tu u ledenu kutiju ubacim vazdusnu pumpu i logicno pumpa uvlaci veoma hladan vazduh i regulise se temperatura kroz par sati na idealno 25-26 ....znaci spustio sam kod sebe sa 30 na 26, i mijenjam ledene ploce u kutiji jednom do dva puta dnevno jer se ne rastope bas tako brzo... eto to je moje dobro i lagano iskustvo. Ako neko proba ovu metodu pisite sta se desava  |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
ljubee
Akvarista
Registrovan: 22 Jan 2020
|
Pozdrav,
i ja sam skoro razmisljao o ovom problemu i mislim da ima zanimljivih resenja,meni se svidja ideja sa Peltier plocicama,za slatkovodni mislim da bi moglo i samo ovako kao na Aliexpresu, a za morski mislim da bi spiralna cev,Kao sto je Peku dao primer,bila odlicna
 |
|
|
    |
 |
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017
|
Svašta sam nešto izmišljao, pokušavao, zezao se da ohladim akvarijum. Do sada se najefikasnije pokazalo ovo:
(Slika ukradena)
Običan stubni ventilator. Ohladi 200l slane vode bez problema, za 2-3h upali se grajač. Jedino što sada za dan ispari oko 4-5l vode.
@ljubee zakasnio si sa patentom prošle godine je izašao jedan takav prilagođen akvaristici. Ne znam kakav je taj vodeni blok ali ako nije od anodizovanog aluminijuma akvarijumsku vodu ne bih puštao kroz njega. Aluminijum je otrovan po ribe, spori ubica. |
|
|
   |
 |
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017
|
Da... samo takav kakav je fabrički, nije baš siguran i bezbedan da bi bio pored akvarijuma. Zato sam mom te tanke nogice bacio u kantu i napravio mu postolje od parčeta iverice 40x40. |
|
|
   |
 |
|
|
|