|
|
|
Autor |
Poruka |
ImoNemo
Registrovan: 15 Avg 2020
|
Pozdrav svima,uskoro mi stize naruceni akvarijum dimenzija 50x35x35 oko 60l,Potreban mi je savet oko izbora ribica kao i njihove kolicine,koje biljke i naravno ako imate jos nesto da posavetujete.Imace hung on filter protoka 400l/1h i grejac naravno,planirao sam da bude biljni akvarijum,a sto se tice rasvete za pocetak stedljive sijalice planirao sam 3 komada da ukupna jacina bude oko 45-50W hladno bele.Pozdrav i radujem se unapred savetima. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Uros Kg
Akvarista
Registrovan: 29 Mar 2017
|
Dobrodošao među akvariste, prvi savet je dobro iscikliraj akvarijum, obzirom da si početnik valjalo bi da isčitaš za početak ovde na forumu deo vezan za početnike u akvaristici i da se koliko toliko upoznaš sa tematikom, napraviš neku predstavu u kom pravcu bi želeo da kreneš jer veliki je izbor bilja i riba i izbor zavisi od dosta faktora.... |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Dobro dosao i srecan pocetak |
|
|
|
|
ImoNemo
Registrovan: 15 Avg 2020
|
Uros Kg :: |
Dobrodošao među akvariste, prvi savet je dobro iscikliraj akvarijum, obzirom da si početnik valjalo bi da isčitaš za početak ovde na forumu deo vezan za početnike u akvaristici i da se koliko toliko upoznaš sa tematikom, napraviš neku predstavu u kom pravcu bi želeo da kreneš jer veliki je izbor bilja i riba i izbor zavisi od dosta faktora.... |
Citam danima pravo da ti kazem najveca nedoumica mi je moze li u tu velicinu akvarijuma stati ,a da im nije mnogo tesno 10 kraljevskih neonki + 6 razbora i po 1 muljar i algar.Skapirao sam sve oko cikliranja i ribice necu ubacivati najmanje mesec dana dok se ne isciklira. |
|
|
|
|
dragang
Akvarista
Registrovan: 16 Feb 2020
|
Dobrodosao
Moze bez problelma 10 kraljevskih neonki i 6 razbora. Naravno ako akvarijum nece biti pretrpan hardscape-om, bitno da imaju prostor za plivanje i da formiraju jata.
Muljara - koridorasa uzmi vise, slobodno 4-5, milina ih je gledati kako rade zajedno. Koridorasi pande ili pigmejci ne rastu mnogo, ali ok su i obicni, kad prerastu zamenis samo za manje |
|
|
|
|
|
|
|