Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 branem pomoć oko algi Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
dragang
Akvarista

Registrovan: 16 Feb 2020

PorukaPoslao: Čet Sep 10, 2020 11:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mozes slobodno nekih 5 komada, cak i vise ako uzmes nece ti smetati, 1-2 ti nece znacajno pocistiti alge.

Mislim da ti nemas bas toliko veliki problem da bi ga resavao preparatima, za sad je dovoljno fizicki da ih odstranis, a i bolje resi uzrok nastanka algi, znaci svetlo 6h dnevno, 50% vode zameni na sledecem menjanu, nakon toga slobodno 30% vode jednom nedeljno.

Ubaci neke brzorastuce biljke da izvuku sto vise nutrijenata iz vode, kako bi sto manje ostalo algama, nakon nekog vremena ih izbacis ako ti se ne svidjaju.

Ne bih rekao da je intenzitet svetla prejak, 10W led na 54l mi ne deluje mnogo. I to je fabricno osvetljene pa sumnjam da je prejako stavljeno, veca verovatnoca da je cak slabije nego sto je potrebno.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Sep 10, 2020 11:43 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

senkasenkasenka
Akvarista

Registrovan: 22 Sep 2014

PorukaPoslao: Pet Sep 11, 2020 7:58 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Stavi foto period na 6 sati, menjaj redovno vodu(nedeljno 30%), ne ubacuj nista od hemije, samo pusti da se stabilizuje, dodaj jos biljaka da pokupe viskove, ako imas crnu cupavu - kupi EasyCarbo i polako podizi doziranje do gornje granice, videces i sam kako alga postaje crvenkasta(umire)pa ce je pojesti komunalci(ja sam se napatio sa njom i na taj nacin sam resio problem), stvar ukusa ali stavio si taj beli sljunak, on je sada tako beo i nikada vise jel mora da dobije malo algi kako god,eto, nadam se da sam ti pomogao bar malo i strpljenje druze
branem
Akvarista

Registrovan: 05 Avg 2020

PorukaPoslao: Pet Sep 11, 2020 9:07 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala svima na savetima.
Probaću polako...izvadio sam i mahovinu, dobila je neku sluz kao po sebi...
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Neka vrsta zelenih algi ViK Alge 1 Sre Okt 26, 2022 10:32 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Praćenje od početka uz pomoć tropica ... sallediznilend Početak u akvaristici 0 Pon Feb 14, 2022 8:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Unistavanje algi nercibald Alge 39 Čet Sep 23, 2021 8:28 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoć oko novog akvarijuma Zmaj Početak u akvaristici 0 Čet Apr 08, 2021 9:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Molim za pomoć Biljana_bilja Početak u akvaristici 9 Ned Nov 15, 2020 3:11 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker