|
|
|
Autor |
Poruka |
Nebojsa92
Akvarista
Registrovan: 19 Okt 2018
|
Zdravo svima, potreban mi je savet, pre par godina sam pokusao da je imam (s tim sto sam tada imao i Lemna Minor travu), i cini mi se kao da je dodatno zagadjivala vodu i da su mi ribice ginule zbog toga, ako se dobro secam bas je brzo trulila (postajala braon/narandzasta), pritom je ostavljala listice za sobom previse (verovatno je i Lemna Minor dodatno odmagala kvalitetu vode)... Da li ona negativno utice na vodu?
Da li je pametno imati je u malom akvarijumu (27l), naravno zelim da je imam samo zbog bebica,
Akvarijum cistim jednom nedeljno sa usisivacem, menjam 1/3 vode (vodu sipam u flase najmanje 2 dana ranije, flase drzim otvorene).
Akvarijum je Atman CR - 320
Filter je Magi Internal Filter (Magi 200) - ispunjen sundjerom
Od trave imam samo nanu u cosku.
Od ribica drzim samo Gupike. Cini mi se da mi je napokon sve u redu sa akvarijumom i plasim se da cu sa travom poremetiti sve. Molim vas za savet.
Ako ste protv nje da li imate predlog za neku drugu koja se ne sadi a moze biti korisna za bebe? Nana se nije bas pokazala |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
Bilo koju plutajucu sa dobrim korenom limnobium, pistia da ti se gupike kriju u korenju ili riccia pa se male popnu i zavuku izmedju pa plutaju tako sa njom a usputno je i grickaju, a lemna nikako ne moze da utice negativno na kvalitet vode jer je filtrira kroz koren, ali moze da crpi dosta hranjivih elemenata iz iste onemogucavajuci drugim biljkama da se dobro i pravilno razvijaju. Incace svaka biljka koja truli negativno utice na vodu tj truli listovi koji se zavlace u podlogu stvarajucu bio otpad koji ako ga ima previse moze doci do kratkog vremenskog roka u porastu amonijaka i jos stetnih materija, redovno odrzavanje akvarijuma je obavezno. Ubaci slobodno i rotalu da se zavlace izmedju listova i stabljika pomenute biljke. |
|
|
|
|
|
|
|