|
|
|
Autor |
Poruka |
djilepfc1970
Akvarista
Registrovan: 01 Apr 2020
|
Poz, posto imam problem sa crnim i zelenim vlaknastim algama, ove nedelju cu vaditi kamenje, drvo i sve gde vidim da ima crne alge, prokuvacu cistiti i tako dalje. E sad me zanima verovatno cu vaditi i bilje pa da vidim kako ga cistiti od algi i vratiti u akvarijum i ponovo saditi da mi ne propadne sve to. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
Mislim da ces da se cimas previse, a neces nista postici, koje ribe imas u akvarijumu? Ukoliko su neke od izdrzljivijih da menjas svaka dva dana po nekih 30ak litara na tvoju litrazu direkt sa cesme, hlor ce ti pomoci kod algi i dodaj jos carbo koji imas bez profita. Ukoliko imas vatu dodaj u filter i menjaj je na svakih 4-5 dana i ako imas mesta uglavi neku sijalicu da bije svetlo u tu istu vatu kad ne gori u akvarijumu, da probas da prebacis alge i rast u filter ne da budu po akvarijumu. Jos jedna stvar, prilikom izvlacenja vode pri samom usisu zakaci cetkicu za zube ili neku drugu pa kad ostruzes sa kamena ili cega vec da se odmah usisa ne da se siri dodatno. Probaj i to to pre nego sto krenes da vadis, ali i kad izvadis sve racunaj da su ti i mikro delovi algi po podlozi tako da nju tesko mozes da ocistis u potpunosti, sem da je peces potapas pa peces ponovod (peces = susis). |
|
|
|
|
djilepfc1970
Akvarista
Registrovan: 01 Apr 2020
|
Hvala, imam nekoliko vrsta tetri, i ribe dna. |
|
|
|