Autor |
Poruka |
Alfa
Akvarista
Registrovan: 25 Sep 2018
|
Nisam nigdje na netu nasao, kako da je ogranicim da raste gdje je prvobitno zamisljena? Baca male biljcice okolo sto trenutno nije problem jer su male (par listica) ali ce mi narusiti koncepciju ako pustim da izrastu  |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
chaosad
Akvarista

Registrovan: 27 Avg 2017
|
nemožeš ništa naročito tako se razmnožavaju, jedino da odmah seckaš i počupaš to okolo što je izraslo od malih dok ne puste korenje jače i porastu. |
|
|
    |
 |
Bruno
Akvarista

Registrovan: 16 Sep 2020
|
Evo ja ću prihvatiti sve te male pelcere što izrastu  |
|
|
   |
 |
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015
|
Saksijom/plasticna casa/plocasti kamen oko same biljke ali racunaj opet da moze i preko toga da ispuzi i opet da pustipelcere, to je vise za ogranicavanje korena, ne za pelcere, za pelcere samo makaze i cupanje ili guranje uz maticnu biljku pa da bude gust zbun. |
|
|
    |
 |
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017
|
Skarti joj koren na 1cm i posle 3-4 meseca ponovo isto uradi. Izanci ti nisu proble jedino što moras da ih povučeš i presadiš na drugo mesto. |
|
|
   |
 |
Alfa
Akvarista
|
Bruno :: |
Evo ja ću prihvatiti sve te male pelcere što izrastu  |
Nije problem pa kad budem vadio ako si po Beogradu da dodam, ili da saljemo za Obrenovac
Hvala svima na pomoci, nisam htio nista da ceprkam dok ne pitam da ne poremetim podlogu zbog kozica i koridorasa  |
|
|
   |
 |
Alfa
Akvarista
|
Da ne otvaram novu temu, jel neko vezivao ili lijepio stringy moss za panj? Je li isto kao sa ostalim mahovinama? Brine me kod sisanja najvise, ranije kad sam sisao gdje god da mi zaluta pa i mali komadic primi se ko luda, muke da je iskontrolises |
|
|
   |
 |
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017
|
Mozes da je vezes ili zalepis. Izbegavaj obican konac. Flurocarbon-najlon za pecanje je nevidljiv pod vodom. Ja sam mahovinu ubacio u zacepljen deo panja/grane i ostavio na jak protok. Formirala je se lopta. Dok nije došla na nekih 30cm u precniku džala se sama za drvo. Preko 15tak cm rasta/mahovine svetlo mi nije bilo dovoljno jako i unutrašnji deo je istrulio pa je onda samo visila jer je imala težinu.
Prosle trimovanja usisaš akvarijum to je jedini spas. Stringy moss je napast, težak korov. |
|
|
   |
 |
Alfa
Akvarista
|
|
   |
 |
|