|
|
|
Autor |
Poruka |
goran012
Akvarista
Registrovan: 22 Avg 2020
|
Citao sam neki stari post na forumu "Mutna, mlecna, prasnjava voda...". Autor posta je reventon iz 2012
E ovako meni je treca nedeja od kadase ciklirao akvarijum pre neki dan sam ubacio 3 pa posle dan dva jos 1 ribicu.
Za ove tri nedelje sam menjao vodu kako mi je i receno filter cistio jednom komplet oprao onako kako i vi svi ostali to radite i jos dvaput samo prvi sundjer , menjao sam vatu. Dole dva sundjera nisam dirao keramiku, kamenje, kugle.. Jer nije ni bilo prljavo. Voda mi je u pocetku bila uzas prvih dva-tri dana polako se bistrila i onda je bila braonkasta ali cista nije bilo nicega u vodi. Izmedju druge i trece nedelje cikliranja primetio sam da u vodi ima neke sitne cestice pokusao sam to sa drugom pumpom da izvucem sa drugim filterom ali nisam uspeo i sad da skratim celu pricu autor onog posta je imao isti problem kao ja sada i onda jedino resenje je bilo kako kaze on nije menjao vodu i cistio filter mesec dana ok. Nije problem da se to uradi samo me interesuje ako je bilo ko upucen u to dal ja normalno da hranim ribice,svetlo , rasprsivac malo mi to nije jasno. A i filter mi je dosta prljav prvi dva sloja sundjer i vata.
evi kako to izgleda mada i ne moze da se slika nesto posebne da se vidi |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
xxxvelja
Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
|
Verovatno još uvek nije lepo iscikliran akvarijum. Ima različitih pristupa. Ja bi lično svakodnevno menjao deo vode i dodao neke baš brzorastuće nezahtevne biljke, čak i neke plutajuće i čekao da se stanje stabilizuje. Gledaj da ne hraniš suviše ribice više će da im smeta ako je voda lošeg kvaliteta nego ako koji dan budu gladne. |
|
|
|
|
goran012
Akvarista
|
Biljke ce sigurno da budu posadjene do kraja nedelje. Ribice hranim samo jedanput dnevno i to pojedu sve posle cackaju po dnu sta im promaklo. |
|
|
|
|
goran012
Akvarista
|
Problem resen pranje filtera sve tri komore i zamena vode 50 posto 3 puta na svakih 7 dana |
|
|
|
|
|
|
|