Autor |
Poruka |
Swiper
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 03 Nov 2020
|
Pozdrav svima,
Nov sam ovde na forumu a i u ovom svetu, imam jedno godinu dana akvarjium (20l) ali to niko nije odrzavao kako treba u kuci pa sam resio da preuzmem ja to
Sve u svemu, gore pomenuti filter za vodu je prestao da radi, voda je bila uzasna, prljava, sundjer bas prljav... Ocistio sam sundjer, skinuo sam propeler i ocistio stapicem za usi taj deo tu ali imam problem sa motorcetom unutra, nece da ga pokrene uopste kada ga ukljucim u struju. Oseca se neka vibracija ali kao da nema dovoljno snage da ga pokrene.
Jel se to nekako podmazuje, cisti jos nesto unutra ili cu morati da uzmem novi? |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Ascaron
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2019
|
Ne znam da li kod tog modela postoji u rotoru jedna šipkica koja ide kroz sredinu. Ja sam na Hang onu imao isti problem. Vibrira ali ne vrti. Onda sam shvatio da sam previše nabio tu šipkicu posle čišćenja i da je tu problem. Ona treba da ima malo praznog hoda. Pozdrav. |
|
|
   |
 |
Swiper
Slučajni Prolaznik
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Nema motoric unutra tj ta sipka i magnet sa propelerima su motor. Sipkica ne bi trebala da se vadi. Fabricki je utisnuta u leziste. Da ne idem dalje u detalje, ako si sve ocistio i ako ta sipkica nije kriva onda predlog je da kupujes drugu pumpu. Batali igranje sa njom ! |
|
|
   |
 |
chaosad
Akvarista

Registrovan: 27 Avg 2017
|
sigurno je oslabio ili crko motor pošto je radio pod opterećenjem tako prljav i zaglavljen đubretom,kupi novu i ubuduće čišćenje sunđera svake nedelje kad menjaš vodu a pumpe bar na 1-2meseca |
|
|
    |
 |
chaosad
Akvarista

Registrovan: 27 Avg 2017
|
ako nemaš poklopac možda bolje neki drugi da uzmeš hang on atman 0400 pa modifikovanje materijala,taj je i onako mali i slaba filtracija samo sunđerić. |
|
|
    |
 |
Swiper
Slučajni Prolaznik
|
Aha, ok, hvala na odgovorima. Kupicu onda novu pumpu.
Imam ovakav akvarijum.
Da li da kupim istu pumpu ili preporucujete neku drugu? |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

|
Istu tj istih karakteristika, sa regulacijom protoka. Sacuvaj tu pumpu. Ko zna, jednog dana mozda i popravis istu  |
|
|
   |
 |
Swiper
Slučajni Prolaznik
|
Hvala na odgovorima, uzeo sam malo slabiju, AT-F301, nisam nasao u dve radnje 302 i mrzelo me da mnogo lutam  |
|
|
   |
 |
Swiper
Slučajni Prolaznik
|
Jel moguce nekako ovako nesto da nakacim na ovaj filter? Ima taj nastavak u Г da se kupi posebno? |
|
|
   |
 |
Swiper
Slučajni Prolaznik
|
Swiper :: |
Jel moguce nekako ovako nesto da nakacim na ovaj filter? Ima taj nastavak u Г da se kupi posebno? |
Niko? |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

|
Koliko vidim taj model filtera nema standardni izlaz za spej bar tako da sumljam da moze da se nesto uradi po tom pitanju.
Ako hoces spej bar potrazi drugi model ili drugu marku unutrasnjeg filtera.
Da li moze sa modela na drugi model ?
Na nekim da , na nekim ne. Nekad je razlika za pola milimetra u minus tako da spada kada se postavi ili u plusu pa na jake muke nekako se ufura u izlazni otvor. Znaci, od situacije do situacije tj zavisi od modela do modela.
Neki su clanovi na nekim modelima pravili sami sprej barove od razno raznih cevi i creva. Pitanje velicine akvarijuma, protoka pumpe, velicine pumpe ... itd. |
|
|
   |
 |
Swiper
Slučajni Prolaznik
|
Uz ovaj model sam dobio nekoliko raznih nastavaka, pretpostavljam da su adapteri. Jel ima da se kupi taj sprej posebno? Ako ima probacu sa ovim adapterima sto sam dobio uz pumpu pa da vidim. |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

|
Do sada nisam vidjao po akva radnja da ima posebno. Doduse, u zadnjih 4-5 godina i nisam bio u neku akva radnju
Evo jedne od starijih tema: Potrebna pomoc ..... |
Poslednji izmenio nikouro dana Pon Nov 09, 2020 10:48 am, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
   |
 |
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015
|
Ukoliko imas L koleno, mozes od obicnog creva da napravis sprej bar i to koliki ti treba i da ti bije tacno gde ti zelis, tj najobicnije providno/zeleno crevo za kanistere napuni peskom i malo "skuvaj" da crevo omekne i oblikuj po zelji, naravno sa rukavicama. Kad ga oblikujes pusti da se dobro ohladi pa napravi na par mesta rupe, dok ces veliku da bilo kojim kamencicem zapusis. Tesko gde ces naci kod nas samo ovaj deo, jedino po oglasima u polovnim delovima, kod nekoga kome je crkla pumpa pa ima viska u delovima od nastavaka. Daj i oglas ovde u potraznji, jer ne citaju svi sve postove pa i ne obrate paznju na to da li nekome treba neki deo ili sta vec, a i retko ulaze na forum. |
|
|
    |
 |
|