|
|
|
Autor |
Poruka |
golff
Akvarista
Registrovan: 21 Jan 2013
|
Planiram da nabavim akvarijum dimenzije 120x40(š)x50 i da krenem od same izrade: u firmi koja se bavi staklom zatrazio sam predracun za akvarijum navedenih dimenzija od 8 mm stakla pa da vidim sa nekim ko ima iskustva da li ova debljina stakla moze za ovu velicinu i mozda da uradim gornje ojacanje i kako, jos mi ima nesto nelogicno u predracunu pise da bi utrosili 5 komada silikona od 280ml sto mi se cini puno za ovaj akvarijum ili stvarno ide toliko? Toliko za sad, imam jos puno pitanja ali da krenem redom rijesavati jedno po jedno ☺ |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Ne vidim u profilu odakle si pa cemo uopsteno da pisemo.
Moze akvarijum tih dimenzija da se zalepi sa staklom debljine 8mm. Gornja i donja ojacanja su obavezna ali ne treba ni preterivati sa ojacanjima.
5 komada za te dimenzije ... hmmm, mogu da se potrese, naravno. Jedna za lepljenje, druga za ojacanja. Znaci tri sa rezervom.
Koja je firma u pitanju ? |
|
|
   |
 |
golff
Akvarista
|
U Bosni je firma da je sad ne reklamiram radio je tu prije par godina jedan clan ovdje na forumu, i kazu mi u predracunu da treba 5 komada silikona od 280ml sto mislim da je to samo dizanje cijene. |
|
|
   |
 |
Peku
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2017
|
Prvo proveri koji silikon koriste pa onda naruči akvarijum. Mogu da potroše 5kom ako prvo zalepe staklo pa onda nanose unutrašnje fuge ili ako prave one seljačke "višak silikona" fuge od 2-3cm. |
|
|
   |
 |
golff
Akvarista
|
Peku :: |
Prvo proveri koji silikon koriste pa onda naruči akvarijum. Mogu da potroše 5kom ako prvo zalepe staklo pa onda nanose unutrašnje fuge ili ako prave one seljačke "višak silikona" fuge od 2-3cm. |
Narucio sam kod drugih ljudi koji se bave samo izradom akvarijuma, loriste crni silikon i nadam se da ce to uraditi sve kako bi i trebalo. |
|
|
   |
 |
|
|
|