Autor |
Poruka |
Valerija
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 12 Sep 2021
|
Zdravo svima. Treba mi pomoc oko mehurica na povrsini akvarijuma. Videla sam na forumima da je to uzrok unisenja neke hemije i da mora odmah da se isprazni. Jel to jedino resenje? Mozda neke tablete? Ja nisam unela ribice jos uvek na 4. Sam danu cikliranja. A mehurica ima sve vise. Sta mi savetujete? Akvarijum je 150l |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Rooster
Akvarista
Registrovan: 15 Mar 2021
|
Ne mora da znaci da je hemija. Kod mene su se desavale i skrame na povrsini, i baloncici, i uvek se resilo okretanjem izduvne cevi filtera ka povrsini, tj. uzburkivanjem vodene povrsine. Uvek je razlog bio visak organskih materija, od hrane, djubriva, itd. Nikada nisam izgubio ribu zbog toga ili tako nesto. |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Zamena dela vode, pogotovo sto blize povrsini, pojacana aeracija i talasanje povrsine vode. Za pocetak |
|
|
   |
 |
Valerija
Slučajni Prolaznik
|
nikouro :: |
Zamena dela vode, pogotovo sto blize povrsini, pojacana aeracija i talasanje povrsine vode. Za pocetak |
Zamenila sam svu vodu obrisala sljunak, prokuvala elemente obrisala staklo filter i opet se pojavilo jos vise mehurica posle dva dana. Ne znam sta je problem. Stavljam jos i djubrivo profit za biljke i one bakterije.
Ne znam kako ovde da ubacim sliku da vidite na sta mislis? |
|
|
   |
 |
Valerija
Slučajni Prolaznik
|
nikouro :: |
 |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Greska. Niste trebali da operete akvarijum i opremu. Mogli ste samo da zamenite 20-30% vode. Ti mehurici vremenom nestanu a akvarijum nastavi da se ciklira. Na pocetku formiranja akvarijuma sam akvarijum tj voda u akvarijumu mora da prodje odredjene faze kako bi se sistem stabilizovao.
Bez zurbe. Procitajte par tema sa vrha podforuma kako bi ste utvrdili ono sto znate, i naravno naucili nesto novo. |
|
|
   |
 |
|