Autor |
Poruka |
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Heh...to je kod mene promenjivo na nedeljnom nivou:). Sad trenutno imam:
1x240l
1x60l
1x40l
2x12l
ove male koristim za neke sitne mrestove a kao glavni mi je samo ovaj od 240l i tesko da cu uvoditi nesto tako veliko u skorije vreme...pitanje da li cu i ove manje odrzati na duze. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Baia
Akvarista
|
Da se i ja apdejtujem...
|
|
|
|
|
m.vlacina
Akvarista
Registrovan: 11 Jun 2017
|
Ima li algi? Kakva je situacija? Čini mi se na bazi slike da je pod kontrolom? Lično volim ovakvu džunglu, lepo ovo izgleda. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
|
Manje vise pod kontrolom. Ima ih naravno kao i uvek.... Najcesce se pojavljuju mojom greskom. Napravicu par fotki detalja gde se vide alge... Sve u svemu neprimetne su i ne kvare vizuelni ugodjaj. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
|
Evo malo nove zanimacije izmedju biljaka:)
|
|
|
|
|
Baia
Akvarista
|
A evo i tih algi sto srecu kvare.
Na prvoj slici se vidi zelena tackasta:
Na podlozi mi se mestimicno pojavljuje BBA, ona mi je i napravila ceo problem....
Kada sam primetio BBA resio sam da se snjom borim kao i prosli put, da je izgladnjujem i prestao sam da dodajem Nirate i fosvate, dodavao sam samo Kalijum i Mikro sa gvozdjem, na zalost brzo se pokazao deficit i biljke su posle 15 dana stale sa rastom a pojavila se i zelena tackasta. Vratio sam regularno djubrenje nakon toga i presao na drugu varijantu borbe...pustam biljke da sto brze rastu a uklanjam stare zarazene listove...pokazalo se kao bolji nacin ovaj put....videcemo sta ce biti u buducnosti za sada je zadovoljavajuce...inace akvarijum nije resetovan od pocetka ni jednom...dakle tu je oko 2 i kusur godine.
Evo ispod jos par detalja sa biljkama:
|
|
|
|
|
Baia
Akvarista
|
|
|
|
reduktor
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2022
|
A čačkaš, čačkaš...
Ako ti imaš alge na svu tu džunglu, znanje i iskustvo, onda stvarno ne znam čemu ja da se nadam po ovom pitanju. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
|
Alge su bile tu i pre mene i ostace nakon sto mene prekrije zelena trava zaborava a tebi je najbolje da se mnogo ne nadas nego da ucis iz gresaka nas koji smo duze u akvaristici od tebe, pa da tvoji naslednici od tebe cuju i vide neku pametniju no sto si ti cuo i video od nas. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
|
Matica i poslednja tura mikrorazbora....prelazimo na nesto drugo:)
|
|
|
|
|
Baia
Akvarista
|
Da ovekovecim i ovaj segment razvoja....i onako ce ova postavka uskoro u zasluzenu peMziju.
|
|
|
|
|
|