Autor |
Poruka |
Milivoje Lampa
Akvarista
Registrovan: 27 Feb 2020
|
Pozdrav. Bio sam juce da kupim grejac za akvarijum i podlogu. Video neki sundjer filter od 250 dinara i iz radoznalosti kupio isti. Nakutiji pise da je za akvarijume do 80 l. Moj akvarijum je 45 l. U akvarijumu bio atman at f302 izbacio njega ubacio ovaj sundjer filter jer ima veci sundjer ovaj motorni ima mali sundjercic i voda se brze isbistrila sa sundjer filterom. Posto planiram da drzim nekih desetak gupika i nekih 3-4 koridorasa da li je bolji ovaj filter atman ili ovaj sundjer filter? Za sada mi se cini da ovaj sundjer filter bolje i brze izbistri vodu i mnogo je finiji i veci nego sundjercic u atmanu koji ima vece rupe i cini mi se da se sa njim sporije izbistri voda. Pitanje je koji ce biti bolji kad se akvarijum naseli ribicama? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Rooster
Akvarista
Registrovan: 15 Mar 2021
|
Pozdrav. Evo mog iskustva : u akvarijumu od 40 litara sam koristio unutrasnji filter Resun Magi 200,jako slican tvom. Imao sam 8 tetrica u njoj, i filtracija je bila jako losa. Zamenio sam ga sa atman hang on, mislim da je bio HF-0400, izbacio fabricki materijal i poredjao malo bolji. Voda je instant postala bistra. Tako da ti je moj savet da je i taj sundjer filter bolji od unutrasnjeg sa motornom glavom. |
|
|
|
|
Milivoje Lampa
Akvarista
|
Hvala na odgovoru. Stavio sam bio podlogu pa je ovaj sundjer brze isbistrio vodu nego ovaj atman u drugom akvarijumu iste zapremine pa sam u nedoumici koji da stavim u ovaj posto imam jos jedan isti atman. |
|
|
|
|
Milivoje Lampa
Akvarista
|
Da li je bolje da uzmem atman hang on hf0600 ili naso sam neki top filter pa ne znam za koji da se odlucim koji je bolji? |
|
|
|
|
ljubisa03
Akvarista
Registrovan: 19 Feb 2017
|
Moja preporuka uvek za hang on filter, za akvarijuma do 80l, sa tim da se ubaci sundjer i keramika. Sa njima sam prezadovoljan, imam ih u 2 akvarijuma, jedan sa patuljastim ciklidima i drugi biljni. Odlično radi, jeftin, i zbog protoka i "buckanja"vide ne koristim vazdušne pumpe. ( Samo kad je leto, kad temperatura predje preko 26 C). Naravno hang on zahteva malo mesta sa strane. |
|
|
|
|
Milivoje Lampa
Akvarista
|
|
|
|
Milivoje Lampa
Akvarista
|
ljubisa03 :: |
Moja preporuka uvek za hang on filter, za akvarijuma do 80l, sa tim da se ubaci sundjer i keramika. Sa njima sam prezadovoljan, imam ih u 2 akvarijuma, jedan sa patuljastim ciklidima i drugi biljni. Odlično radi, jeftin, i zbog protoka i "buckanja"vide ne koristim vazdušne pumpe. ( Samo kad je leto, kad temperatura predje preko 26 C). Naravno hang on zahteva malo mesta sa strane. |
Nije bilo hang on filtera na stanju. Uzeo sam top filter. Uglavnom kada sam ga postavio ribice nisu mogle da plivaju kada sam video na kutiji jacina motorne glave je bila 880 l/h. Pa mi je na pamet palo posto imam unutrasnji filter atman at f302 sa protokom 450 l/h ubacio njega u akvarijum i izbacio motornu glavu koja je dosla uz top filter spojio nekako crevo sa top filterom i sad bukvalno sluzi i kao prefilter zbog sundjercica u njemu i nema one druge cevi koja baca ribe levo desno kao sto na onoj motornoj glavi ima racva sa dve cevi koja je dosla uz top filter nego sva voda ide u top filter. Mislim da ce biti bolje nego da ribe ne mogu da plivaju normalno? |
|
|
|
|
|