Autor |
Poruka |
m.vlacina
Akvarista
Registrovan: 11 Jun 2017
|
Posle skoro dve i po godine biljnog kamenjara, došao je red za zasluženu penziju.
Duže vreme mi je zanimljiv iwagumi koncert, pa sam rešio da se oprobam u tim vodama. Da li sam uspeo, videćemo... Plan je da naredni akvarijum bude morski.
Na slikama se vidi i Limnophila sessiliflora, kao i Limnobium Laevigatum, koji treba da mi pomognu da se izborim sa algama u početku, kada je proces cikliranja i uspostavljanja ravnoteže u toku.
Zašto se zove King Kong? Pa videćete na slici.
Dimenzije:
84L (60dx40šx35v)
Prednje i bocna stakla Optiwhite, debljine 6mm
Filtracija:
JBL CristalProfi e702 greenline, 700l/h
Rasveta:
Stara Twinstar E600, uključujući i led controller
Ostala oprema:
Eheim skimmer 350
CO2 boca, neo diffusor, sera nepovratni ventil
Hardscape:
15kg Seiryu kamena
Podloga:
Tropica soil
JBL ProScape Volcano Mineral
Prihrana:
Još uvek ništa, kasnije Seachem linija micro i macro
Easy Carbo
Flora:
1. Eleocharis parvula
2. Limnophila sessiliflora
3. Limnobium Laevigatum
Fauna:
Još uvek ništa. Kasnije:
1. Hyphessobrycon Amandae, Ember tetre, jato
2. Otocinclus affinis
3. Sakura kozice
4. Amano kozice
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
xxxvelja
Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
|
Već sada je lepo Čekamo da se formira livadica |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Opop, nek je srecan novi pocetak. Javljaj kako napredujes! |
|
|
|
|
Ralke
Akvarista
Registrovan: 27 Feb 2016
|
Jesu to tropikine 1,2 grow biljke u tim posudicama? Vidjao sam ih samo kod stranih akvarista na youtube-u... gde ih kupujes ovde?? |
|
|
|
|
m.vlacina
Akvarista
|
Hvala lepo, nadam se da će sve biti okej.
Pratim situaciju, još je sve osetljivo, jer je filter necikliran. Ova limnophila treba da pomogne u tome, raste nenormalno brzo, prosto ne verujem. Već sam trimovao, i opet ću morati do nedelje. |
|
|
|
|
mboban
Akvarista
Registrovan: 13 Mar 2016
|
Lepo, lepo, baš dobro izgleda već u samom početku.
Samo napred. |
|
|
|
|
manastiriste
Akvarista
Registrovan: 30 Jan 2013
|
Svaka cast, Mare pratim dalje |
|
|
|
|
m.vlacina
Akvarista
|
Mali update, ovo je slika posle 4 meseca.
U principu sve je manje više okej, osim pojave bba na kamenju i gsa na kamenju.
Za sad nije strašno, nadam se da ću to sanirati u narednom periodu. Bila je sezona odmora pa je akvarijum malo zapušten.
Od živog sveta ember tetra, sakura kozice, rogata nerita, otocinclusi. Trudim se da se sve održi jednostavnim.
|
|
|
|
|
m.vlacina
Akvarista
|
Eto proslavismo i prvi rođendan ovog mog iwagumija...
Bilo je svega i svačega, žute trave, bba, trovanja co2, manje više svega što većinu članova na forumu zadesi...
U jednom trenutku sam i hteo da odustanem od iwagumija, jer carpet nije lepo napredovao (moja krivica naravno), ali sam na kraju izvršio male modifikacije i dodao alternateru mini, blyxu i valisneriju nanu.
Naravno, ovo više nije iwagumi, ali ga ja posmatram kao da jeste.
I uživam, održavanje je minimalno, uživanje maksimalno i ovakva postavka može da gura prilično dugo ovako (nadam se).
Još da se parvula razmaše u ćošku gde je bila blyxa koja se istopila (opet mojom krivicom) i to je to.
Od algi me jedino zeza zelena i to po kamenju, ne znam kako da je se rešim, stalno se vraća... Ako neko ima predlog kako da je se rešim, rado bih poslušao...
|
|
|
|
|
xxxvelja
Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
|
Lepo je ispao tepih ne odustaj od iwagumija...Što se tiče zelene alge na kamenu jedini efikasan i brz način za rešavanje koji primenjujem je tvrda četkica za zube.. To ne rešava uzrok ali kamen kroz minut dva bude kao kada sam ga uzeo iz radnje.. Kako se ponašaju ember tetre nikada ih nisam imao? |
|
|
|
|
m.vlacina
Akvarista
|
Imao sam i četkicu za zube, sad sam otišao nivo iznad, uzeo sam ribaću četku, anatomski se drži, odlična za skidanje algi.
Međutim, na prednjem delu ovog glavnog kamena je prostor koji ne mogu da dohvatim, i tu se nataložilo najviše algi... A i ove koje skinem, se vrate... Ne znam šta može biti uzrok toga, bukvalno su još ostale samo na kamenju.
A ember tetre su super, jatne ribice, mirne, milina ih je gledati. Baš su lep prizor, pri tom, ne jedu kozice, kojih sada ima milion. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Probaj malo da korigujes fosvate. Meni zelena uvek bukne kad fosvati skoce a kazu kad ih nemas dovoljno onda bude one zelene tackaste.... |
|
|
|
|
m.vlacina
Akvarista
|
Pa ja imam ovu tačkastu, ali pravo da ti kažem, prešao sam na neku đubrivo sve na jednom mestu, tako da osim toga ništa drugo ne dodajem... Ne znam kako bi se u sve to uklopilo dodavanje dodatnih fosfata... Msm situacija je relativno okej, ništa tu nije buknulo, samo me nervira, jer nikako da se povuku... |
|
|
|
|
|