Autor |
Poruka |
pingvinpilence
Akvarista
Registrovan: 22 Okt 2019
|
Ostruzi zoletom.
Za siru polemiku okaci sliku..
Cjushni malo Pleku, vidi jel ziv |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Milivoje Lampa
Akvarista
Registrovan: 27 Feb 2020
|
Hvala na odgovoru. Probacu da uradim tako. |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
Registrovan: 20 Mar 2016
|
EasyCarbo mi je malo pomogao za unistavanje alge. Na kraju sam jos jednom ocistio akvarij izmjenio pjesak, kompletnu vodu, izribao staklo, izmjenio filtere... Ali interesantno ova alga je prava zvijer, palio sam je direktno sa malim plinskim brenerom na kamenu i panju magrovine i nista se ne desava, ne gori 😂😂😂😂 |
|
|
|
|
reduktor
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2022
|
BBA sam kod sebe rijesio (80% za sada) samo izmjenom 50% vode, tako da samo udri sa izmjenama i ne razmisljaj mnogo. Dodajes EC, biljke ce da zivnu, BBA ce da splasne. Treba vremena, ide sporo, ali radi. |
|
|
|
|
Ikebana
Akvarista
Registrovan: 09 Feb 2022
|
Meni je sijamski algar pojeo sve sto je bilo od crnih algi na pocetku, bukvalno sve, poklonio bih ti ga da mogu da ga uhavatim u akvarijumu. Meni subse pojavljivalr samo na visokim biljkama gde je jak protok, resio sam tako sto sam te bilje malo samo pomerio inubasio sijamca, trenutno nemam ni jedanu jedinu algicu bukvalno. |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
|
Ikebana :: |
Meni je sijamski algar pojeo sve sto je bilo od crnih algi na pocetku, bukvalno sve, poklonio bih ti ga da mogu da ga uhavatim u akvarijumu. Meni subse pojavljivalr samo na visokim biljkama gde je jak protok, resio sam tako sto sam te bilje malo samo pomerio inubasio sijamca, trenutno nemam ni jedanu jedinu algicu bukvalno. |
Mozda ga nabavim, ne znam kako ce sijamskog algara primiti ancistrusi, imam 11. Ne znam ima li veze s tim.
Zasada nemam problema jer sam izmjenio komplet vodu i pijesak... Ostalo je nesto algi na listovima, medjutim ni toga vise nema. Ostavio sam akvarij sa 2 tablete vikend hrane, nakon 7 dana izgleda da su ancistrusi ogladnili i pojeli ostatak algi iako oni u principu ne jedu ove alge. |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
|
Po preporuci ubacio sam ovu plutajucu biljku, ne znam nazive biljki... Uglavnom preostale alge su nestale u roku 5 dana... Sto, kako, nemam pojma.
|
|
|
|
|
reduktor
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2022
|
Koja biljka je u pitanju? |
|
|