|
|
|
Autor |
Poruka |
Tdenis90
Registrovan: 08 Mar 2023
|
Dobar dan, molim za pomoć oko navedenog akvarijuma, totalno smo amateri u ovome. Deca su dobila od babe i dede akvarijum, od dekoracije tri kamena, neko drvo i par veštačkih biljaka, i neke kamenčiće u boji za podlogu. Zanima me vaše mišljenje o ovom akvarijumu, kao i saveti kako i šta da radimo sada? sve smo postavili, i napunili vodom, sipali smo 10ml easystart bacterial Combi system. Voda je stavljena pre 5 dana, nakon toga kada smo dodali još par veštačkih biljaka, dok smo postavljali voda se baš zamutila, kao da su kamenčići sa dna bili prašnjavi. Posle 2 dana voda je još uvek mutna, dok pumpa neprestano radi. Da li bi trebalo da izvadim sve i da operem kamenčiće i stavim novu vodu? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Ikebana
Akvarista
Registrovan: 09 Feb 2022
|
Da, izvadi sve operi sljunak tj. Podlogu pa vrati.
Ja bih bacio taj sljunak u boji i otisao u neku akvaristicku radnju u kojoj bih kupio inertnu podlogu koja kasnije nece uticati na kvalitet vode. Inertne podloge ima u prirodnoj crnoj, braon, zuckastoj i ili beloj boji. Ooet ako ka kuois operi i tek onda stavi u akvarijum.
Sioajneasy start , nekabradicakvarijum 7 dana pantek onda ribice. Inace nenbih stavljao ni vestacko bilje ali ajde sta je tu je. |
|
|
|
|
Tdenis90
Registrovan: 08 Mar 2023
|
Stavio sam easystart, posle 7 dana još jednom, i posle 2 dana sam ubacio ribe. Ubacili smo kolor zebrice 5kom, ancistrus 2kom i coridoras paleatus 5kom. Ubacili bi smo još neke kolor tetre jer se deci svidjaju i možda neki guppy ako mogu da se kombinuju?
-Da li je potrebno ubaciti i pumpu za vazduh?
-Koju vrstu ribe bi ste mi još preporučili kao obaveznu? |
|
|
|
|
|
|
|