|
|
|
Autor |
Poruka |
Maridza
Akvarista
Registrovan: 01 Jun 2023
|
Pozdrav, imam akvarijum od 80 litara, duzine 70cm.
Na njemu sam imao sobo ked lampe one najjeftinije, sto mi nije prijalo biljkama nisu se lepo razvijale i krenule su da se suse.
Sada sam uzeo aquael leddy plant 50-70 i stvarno je top, ali mi to nije to sto se tice tibica, najlepsa kombinacija mi je kada su oba u isto vreme ukljucena, sada da li je to izvodljivo da drzim oba svetla upaljena na jednom akvarijumu, da li ce biljkama/ribicama smetati i da li ce to stvarati mozda dodatne alge? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
U dobrom akvarijumu postoji ravnoteza izmedju kolicine biljaka, kolicine nutrijenata u vodi(tu racunamo i CO2) i jacine svetla. Ako pretpostavis da ti je akvarijum u ravnotezi i da ga ti promenom nekog od gornjih parametara izbacis iz ravnoteze akvarijum ce sam krenuti da uspostavlja novu ravnotezu. Cesto se desava da se novi balans postizze tako sto se pojave alge koje su primitivnije od biljaka i lakse se adaptiraju. Da li ce se kod tebe konkretno pojaviti ako pojacas svetlo tesko da iko moze sa sigurnoscu da ti kaze. Mer bit bidne a i ne mora da znaci.... Mislim da je pametnije da pretpostavis da hoce pa stim u vezi krenes u uvodjenje promena postepeno. |
|
|
|
|
jakabasej4
Akvarista
Registrovan: 23 Apr 2024
|
Baia :: |
U dobrom akvarijumu postoji ravnoteza izmedju kolicine biljaka, kolicine nutrijenata u vodi(tu racunamo i CO2) i jacine svetla. Ako pretpostavis da ti je akvarijum u ravnotezi i da ga ti promenom nekog od gornjih parametara izbacis iz ravnoteze akvarijum ce sam krenuti da uspostavlja novu ravnotezu. tu Cesto se desava da se novi balans postizze tako sto se pojave alge koje su primitivnije od biljaka i lakse se adaptiraju. program za pisanje računov Da li ce se kod tebe konkretno pojaviti ako pojacas svetlo tesko da iko moze sa sigurnoscu da ti kaze. Mer bit bidne a i ne mora da znaci.... Mislim da je pametnije da pretpostavis da hoce pa stim u vezi krenes u uvodjenje promena postepeno. |
Slažem se, održavanje ravnoteže u akvarijumu je ključ za zdrav ekosistem. |
|
|
|
|
|
|
|