|
|
|
Autor |
Poruka |
ImoNemo
Registrovan: 15 Avg 2020
|
Pozdrav,hteo bih u akvarijumu od 60l držati 1anticitrusa,3 tzv muljara i 12 barbusa,zanima me jel to ok broj ribica i jel problem za barbuse što nemam poklopac na akvarijumu.Pozdeav |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Barbusa što više to bolje. Isto važi i za korije zato je bolje da ih staviš 5-6. Ako ih uzimaš kao "čistače" nemoj; ne postoji riba čistač svaku moraš da hraniš.
Nisam imao problema sa iskakanjem barbusa. |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Ribica ili ribe iskacu iz akvarijuma kada su parametri vode presli granicu podnosljivih parametara i usli u parametre otrovne vode. Zdrava ribica bezi iz akvarijuma dok slaba umire u istom ...
Peku je ispisao al da napisem jos jednom Sto veci broj coridorasa u istoj vrsti je pozeljan. 5-6 pa na vise. Ujedno bice i signalizatori da je u vodi manjak kiseonika ili da su parametri vode "pogresni"
Takodje i barbusi. Sto veci broj to bolje.
Uz dobru filtraciju vode u tih 60-tak litara npr moze par ancistrusa, 8 coridorasa i 15 barbusa.
Podloga akvarijuma ne suvise krupna zbog coridorasa. pesak jedinaca je ok.
Biljke pozeljne. |
|
|
|
|
Bojan95
Akvarista
Registrovan: 15 Dec 2018
|
Druzim se sa barbusima malo duze od tri godine i imam malo drugacije iskustvo sa njima i drugacije misljenje u odnosu na iskusnije kolege. Drzao sam barbuse u dva akvarijuma koja su bila otvorena.
Iskakali su samo iz jednog, u kom je voda bila jako blizu gornje ivice, na nekih 1-2 cm. Kvalitet vode je isti u oba. Resio sam to tako sto sam smanjio visinu vodenog stuba.
Sto se tice broja barbusa, nikako ti ne bih preporucivao da ubacis 15 barbusa u samo 60 L. Tetrazone su brze i aktivne ribe, brzo rastu i treba im prostor. Treba im obezbediti uslove i prostor da se razviju u maticne ribe, a maticna tetrazona nije mala ribica.
Iako ih ja licno ne bih drzao u tako malom akvarijumu, ako trenutno ne mozes da im obezbedis veci prostor, moj predlog ti je da ides na jato od nekih 8 jedinki.
Verujem da si vec citao o njima , i da znas da ne mogu da se kombinuju sa bilo kojim vrstama.
Moji barbusi su ispoljavali agresiju, ( pogotovu maticni barbusi) prema koridorasima. Ako zelis da probas da ih drzis u istom akvarijumu, moj predlog je da prvo ubacis koridorase. Takodje, probaj da nadjes mlado jato jer su prilagodljiviji na druge vrste dok su mali.
U svakom slucaju barbusi su medju najaktivnijim vrstama, u stalnom su pokretu. Meni su barbusi prve ribe koje sam zeleo i nabavio i nisam se pokajao, tesko mi je da napravim neku postavku u kojoj nema barbusa.
Nadam se da ces ih zavoleti a onda ces brzo preci i na vecu litrazu. |
|
|
|
|
ljubisa03
Akvarista
Registrovan: 19 Feb 2017
|
u koliko ides sa ovim brojem riba, nemoj preterivati sa biljkama.
a sto se iskakanja riba tice, uvek postoji mogucnost ako nema poklopac. bitno da makar 3 cm nivo vode bude ispod ivice stakla. ribe obicno iskacu zbog losih parametara vode ili nocu, upalis svetlo + pocnes da lupas po kuci.
pozdrav I uzivaj... |
|
|
|
|
Djux7989
Registrovan: 11 Nov 2023
|
Ja sam danas cerkici kupio akvarijum, mislim da je 20l i 5 barbusa za 5.rodj, bile su mi najlepse xD sliku nmg da ubacim jer je velika |
|
|
|
|
|
|
|