|
|
|
Autor |
Poruka |
Sandra89
Registrovan: 23 Dec 2023
|
Pozdrav svima,
Nova sam kako na forumu tako i u akvaristici, tako da sam uspela da napravim i prvu početničku grešku... 😟
Nakon cikliranja od nekih mesec dana biljnog akvarijuma od 54l, ubacila sam ribice. I kako nemam iskustva, nisam primetila da je jedna og black molija bila zaražena, mislila sam da je samo čudna. Sledećeg jutra sve ribice su imale bele tačkice po sebi. Otišla sam po lek u pet shop i dobila ihtyo plavu tečnost nekog novosadskog proizvođača...
Promenila sam 30% vode, izvadila aktivan ugalj iz filtera, povećala temperaturu na 30 stepeni i počela lečenje ribica, nakon 24h sa većine su nestale tačkice, međutim i nakon 3 dana dve ribice su i dalje imale tačkice pa sam sve ponovila, danas je 6 dan od tretiranja i konačno nemaju sve ribice parazit, osim prvo zaražene moli... Kupila sam i katantinski akvarijum, sad je ta moli u njemu, ali i dalje je bolesna...
Otišla sam ponovo do pet shop da vidim da li možda ima i neku drugu bolest međutim tamo sam saznala da su i njima dva akvarijuma takođe na lečenju, takođe sa moli ribicama, njima je uginulo čak 30ak riba, meni za sad su sve na broju... Oni ih takođe tretiraju protiv belih tačkica, ali ja sad mislim da kao i moja moli imaju možda još i neku bakteriju pride...
Ako neko prepozna bolest, molim Vas za pomoć, ona je i dalje dobrog apetita i raspoloženja možda joj ima pomoći i dalje....
Hvala puno unapred
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|