|
|
|
Autor |
Poruka |
MilanM
Registrovan: 11 Mar 2024
|
Pozdrav , hocu da sredim kevin aq, juwel primo 110. Nisam početnik , ali bih hteo da to dignem na visi nivo . Javljam se najviše zbog podloge , nikad mi nisu nešto uspevale te biljke , mada sam lično više bio za ciklide. U aq ima nešto malo riba, to sam mislio da izvadim , pa da promenim kompletnu podlogu. Možda bih imao i gde da ih ostavim na čuvanje , spreman sam i da ih se odreknem , samo da sredim to kako treba. Citao sam nešto o supstratima i soilima , mada vidim da prolazi i saksijska zemlja pa preko sljunak. Pre nego sto sve izbutam , koristio bi mi neki savet . Ne planiram neko zahtevno bilje , ali to sto je prisutno da bude kako treba . Unapred zahvalan |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
u tim modelima Juwela je slabo svetlo tako da ti ne vredi nikakva podloga samo najlakše bijke koristi (anubia,microsorum,crypte, možda još od stabljikastih bacopa monieri,limun,hrast,gupi trava,drezga ima šanse)to sa običnom inertnom podlogom pesak ili kamenčići 1-2 mm.i sa tečnom prihranom može da bude ekstra.
Ako ćeš da skloniš haubu i da ulažeš u svetlo više klase onda je soil najbolji i naj skuplji ili substrat i pesak preko.
vidi na youtubu ima dosta postavki tih akvarijuma |
|
|
|
|
MilanM
Registrovan: 11 Mar 2024
|
Hvala na savetu. Ima u poklopcu prostor da se doda za jos 1-2 neonke, ali iskreno nisam planirao. Mislio sam koliko toliko da ubiljim. Imao sam neki microsorum, nije nešto napredovao, više nazadovao crne fleke ko da se suši , bio vezan za kamen ili drvo , pa mi i smetalo kad vidim cupavi rizom onako … Šta bi preporučio od hemije i jel ima šanse mahovinu da uvezem na granu , u ovim uslovima ? Hvala još jednom … |
|
|
|
|
|
|
|