|
|
|
Autor |
Poruka |
SlaSt
Registrovan: 29 Dec 2024
|
Pozdrav svim članovima foruma i izvinjavam se što nema avatara jer nemam ništa svoje da okačim, nisam ni pripravnik.
Kako godine guraju našlo se vremena za uzgoj malih slatkih ljubimaca jer do sada nije bilo vremena za posvetiti pažnju ljubimcima te nisam ulazio u tu priču osim one dečije priče sa nazovi kuglom i zlatnom ribicom.
Upućen sam koliko toliko o gajenju akvarijumskih ribica i hteo bih da se posvetim gupikama te su mi potrebna četiri otvorena akvarijuma odnosno samo posuda bez poklopca dimenzija LxWxH 40x22x27 (to mogu da postavim na policu) za početak jer je to najteži deo posla a za kasnije razmišljam o dodavanju akvarijumima od 60-80 litara (x2). Ako neko ima viška uz nadoknadu ili je voljan da odrati to komplet ili bar isečena stakla bez dodatne obrade bio bih veoma zahvalan mimo zahvalnosti što sam postao član foruma.
U blizini nemam stakloresca a da ih jurim po gradu nemam nameru a Beograd je u pitanju jer sam se godinama iz hobija bavio rezanjem nekih stakala ali ne ravnih koja su ovde u pitanju.
Unapred se zahvaljujem svima bar na čitanju mog posta a verujem za par meseci ako ne avatar eto nekih fotki sa gupikama. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
SlaSt
Registrovan: 29 Dec 2024
|
Da dodam odnosno da pitam za akvarijum bez podloge sa plutajućim biljem da li je najzgodnije sundjer filter postaviti podno (na dno akvarijuma) na sredinu akvarijuma ili slično kao corner filter blizu plutajućih biljki ili je pak najpraktičnije filter koji se lepi vakum gumom? Pitanje je da li sundjer filter postavljen na sredinu najviše sakuplja mehaniče nečistoće osim obogaćivanja vode kiseonikom i vezivanja neporebnih sastojaka vode u sebi, sredina ili krajevi akvarijuma? |
|
|
   |
 |
|
|
|