|
|
|
Autor |
Poruka |
amsterdamxxx
Akvarista

Registrovan: 12 Feb 2013
|
pozdrav svima..nisam znao gde ovo da stavim kao temu...
godinama drzim Red Belly Pirane,cak sam imao tu srecu da u vreme Corone,imam i mrest u vise navrata,a nista nisam dirao i planirao(zna to i Sale,pisao sam mu za neke savete u USA).....uspeo da sacuvam uz pomoc prijatelja nekih 50-tak malih(sve otislo,ostavio sebi par komada)
mozda se tripijem,ali da napisem jedno moje zapazanje...
Pirane su mi vec nekoliko godina u Aq od nekih 500 litara koji stoji na stalku visine 1 metar +-....i uglavnom su od prvog dana jako plasljive,posebno kad treba da ih hranim ,ili prodjem pored akvarijuma,nekad znaju da bas polude i naprave dzigi bau sa podlogom i slicno,ali sam navikao...
e sad,imao sam neko premestanje u posebnu prostoriju,gde sad imam dva od 500 litara,i dva od 100-150 litara...i zbog neke havariju sa strujom,sam Pirane stavio u drugi od 500 l sa 3 manje Red Belly(njihova deca)i sve je ok...ali me zanima zasto se sad vec danima ne plase,pridjem akvarijumu,one se ponasaju ko ciklidi,plivaju normalno,gledam ih odozgo bez problema...da samo naglasim,da je ovaj drugi od 500 litara na nesto nizoj stalazi.....kraci je u duzini za 10 cm..ali je siri za 15cm
prosto mi je neverovatno da drugacije reaguju na razlici u visini od 20 cm+-..verovatno ce tu i ostati,a ovaj prvi od 500 l spremam ponovo za Ameriku.. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
|
|