| Autor |
Poruka |
ddejan
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 20 Jan 2012
|
Ma ok,opušteno. Probaću sa vazdušnom,pa ću videti.
Još jedno pitanje, da li treba tu i vazduh posebno da ubacujem u akvarijum? Malo glupo pitanje ali dobro drugačije neću saznati. |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Nije glupo pitanje, sve zavisi koliko biljaka imaš u akvarijumu, ako ti je dobro ubiljen akvarijum nije neophodno dodatno dodavanje vazduha kroz rasprskivač, ako nije onda dodaj i rasprskivač, takođe zavisi koje i koliko riba ćeš da držiš u njemu, nekime ribe zahtevaju jaču aeraciju a neke ne... Mislim da za ribe koje planiraš da uzgajaš i nije neophodno, ostaje još pitanje koliko biljaka će biti u akvarijumu |
|
|
|
   |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
Dobro, pošto još nema ribica, kad budem kompletirao i ubacio ribice koje planiram, videću šta se dešava. Ako mi ne bude jasno, naravno pitaću.
Pozdrav! |
|
|
|
   |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
Koliko vremena otprilike treba da grejač od 50 w zagreje vodu u akvarijumu 40 - tak litara + spoljni filter oko 13-14 litara? |
|
|
|
   |
 |
CTale
Akvarista

Registrovan: 28 Jul 2010
|
Zavisi od tri faktora (pod uslovom da je ispravan):
- (ne)postojanje staklenog pokopca
- spoljna temperatura, odnosno temperatura ambijenta
- zadata temperatura, odnosno temperatura koju treba da postigne |
|
|
|
   |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
Sada sam napravio stakleni poklopac, nisam imao pa ću videti, najverovatnije je to odvlačilo temperaturu, inače grejač bi trebalo da je ispravan kupio sam nov, kada ga pipnem dok je u vodi vruć je. |
|
|
|
   |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
E ljudi kako da znam da li mi fali kiseonika u aq? |
|
|
|
   |
 |
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011
|
Ribe se zadržavaju ispod površine vode i ubrzano dišu. |
|
|
|
    |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
Ma kupio sam juce dve probne gupike i jedna je bila trudna i porodila se danas ima deset malih, nego ona je pri površini a ovaj drugi nije, malci su svuda razbacani. Pa sad ne znam da li fali kiseonik ili možda boluje. Sačekaću jutro da vidim šta se dešava. |
|
|
|
   |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
Gupika koja mi se porodila je i dalje non stop pri površini i miruje,osim kada im da hranu tada se pokrene dok jede. Ostali su veseli. Da li je to normalno ili je bolna nešto? |
|
|
|
   |
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Mogu one posle porodjaja tako da miriju malo dan-dva. Ako nema nikakve promene na telu i ako jede normalno najverovatnije nista. A sto se kiseonika tice ti ga ubacuj bez obzira da li ribama treba ili ne, nece da im skodi. |
|
|
|
   |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
Verovatno onda to, za sada nisam primetio promena na telu a jede normalno.
Hvala! |
|
|
|
   |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
Ova sada moja gupika što se porodila je opasno zaglibaila,stoji verikalno,padne na dno,otpliva do površine i opet padne. Zna li neko šta li joj je i da li je ima spasa? Ostali u aq su ok.
Imam još jedno pitanje da ne bi otvarao novu temu, koliki minimalni aq mi treba da bi se u njemu gupika izmrestila i da malci borave dok ne porastu malo? |
|
|
|
   |
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Ako je stanje toliko lose onda joj najverovatnije nema spasa. Desi se nekad da neka gupika ugine posle porodjaja iako je pre bila zdrava kao dren.
Ja sam nedavno izgubio dve odrasle gupike na slican nacin. Smrt nakon mresta je cesca ako je gupika starija i vec se nekoliko puta kotila.
A male mozes da odgajas i u nekom akvarijumu od recimo 20L, to bi bilo sasvim dovoljno. |
|
|
|
   |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
|
Bio si u pravu, uginula je.
Samo još nešto za taj akvarijum da li je visina dovoljna recimo 15 cm ili ako nije koliko minimalno?
Nemam iskustva a nisam ni imao prilike da vidim. Imam tu neka stakla pa ako mogu da ih iskoristim.
Hvala! |
|
|
|
   |
 |
|
|