Akvaristika forum
 Sajt  •  Album •  Video •  Kalkulator •  Pretraga  •  Pravilnik •  Lista članova   •  Registruj se  •  Profil • Proveri privatne poruke  •  Uloguj se  •   Kontakt  •   Marketing
 Savet za prvi akvarijum Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
ddejan
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 20 Jan 2012

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 2:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma ok,opušteno. Probaću sa vazdušnom,pa ću videti.

Još jedno pitanje, da li treba tu i vazduh posebno da ubacujem u akvarijum? Malo glupo pitanje ali dobro drugačije neću saznati.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 2:25 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 2:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nije glupo pitanje, sve zavisi koliko biljaka imaš u akvarijumu, ako ti je dobro ubiljen akvarijum nije neophodno dodatno dodavanje vazduha kroz rasprskivač, ako nije onda dodaj i rasprskivač, takođe zavisi koje i koliko riba ćeš da držiš u njemu, nekime ribe zahtevaju jaču aeraciju a neke ne... Mislim da za ribe koje planiraš da uzgajaš i nije neophodno, ostaje još pitanje koliko biljaka će biti u akvarijumu
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 2:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dobro, pošto još nema ribica, kad budem kompletirao i ubacio ribice koje planiram, videću šta se dešava. Ako mi ne bude jasno, naravno pitaću.

Pozdrav!
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 11:46 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koliko vremena otprilike treba da grejač od 50 w zagreje vodu u akvarijumu 40 - tak litara + spoljni filter oko 13-14 litara?
CTale
Akvarista

Registrovan: 28 Jul 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 11:50 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zavisi od tri faktora (pod uslovom da je ispravan):

- (ne)postojanje staklenog pokopca
- spoljna temperatura, odnosno temperatura ambijenta
- zadata temperatura, odnosno temperatura koju treba da postigne
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 4:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sada sam napravio stakleni poklopac, nisam imao pa ću videti, najverovatnije je to odvlačilo temperaturu, inače grejač bi trebalo da je ispravan kupio sam nov, kada ga pipnem dok je u vodi vruć je.
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 12:41 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E ljudi kako da znam da li mi fali kiseonika u aq?
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 12:51 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ribe se zadržavaju ispod površine vode i ubrzano dišu.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 1:08 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma kupio sam juce dve probne gupike i jedna je bila trudna i porodila se danas ima deset malih, nego ona je pri površini a ovaj drugi nije, malci su svuda razbacani. Pa sad ne znam da li fali kiseonik ili možda boluje. Sačekaću jutro da vidim šta se dešava.
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 3:33 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Gupika koja mi se porodila je i dalje non stop pri površini i miruje,osim kada im da hranu tada se pokrene dok jede. Ostali su veseli. Da li je to normalno ili je bolna nešto?
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 6:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mogu one posle porodjaja tako da miriju malo dan-dva. Ako nema nikakve promene na telu i ako jede normalno najverovatnije nista. A sto se kiseonika tice ti ga ubacuj bez obzira da li ribama treba ili ne, nece da im skodi.
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 12:32 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Verovatno onda to, za sada nisam primetio promena na telu a jede normalno.
Hvala!
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 4:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ova sada moja gupika što se porodila je opasno zaglibaila,stoji verikalno,padne na dno,otpliva do površine i opet padne. Zna li neko šta li joj je i da li je ima spasa? Ostali u aq su ok.

Imam još jedno pitanje da ne bi otvarao novu temu, koliki minimalni aq mi treba da bi se u njemu gupika izmrestila i da malci borave dok ne porastu malo?
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 7:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako je stanje toliko lose onda joj najverovatnije nema spasa. Desi se nekad da neka gupika ugine posle porodjaja iako je pre bila zdrava kao dren.
Ja sam nedavno izgubio dve odrasle gupike na slican nacin. Smrt nakon mresta je cesca ako je gupika starija i vec se nekoliko puta kotila.

A male mozes da odgajas i u nekom akvarijumu od recimo 20L, to bi bilo sasvim dovoljno.
ddejan
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 10:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Bio si u pravu, uginula je.

Samo još nešto za taj akvarijum da li je visina dovoljna recimo 15 cm ili ako nije koliko minimalno?
Nemam iskustva a nisam ni imao prilike da vidim. Imam tu neka stakla pa ako mogu da ih iskoristim.

Hvala!
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Akvarijum Sokobanja Zvrle Akvarijumi 2 Sre Feb 22, 2012 11:14 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum Uku Uku Akvarijumi 10 Uto Feb 21, 2012 9:25 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka akvarijum od 20l satane Početak u akvaristici 10 Pon Feb 20, 2012 12:09 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka akvarijum mare87 Oprema 3 Ned Feb 19, 2012 3:21 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kupujem konpletan akvarijum StefanTeBra Tražnja 0 Čet Feb 16, 2012 8:58 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License