Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Akvarijum Sokobanja Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Zvrle
Akvarista

Registrovan: 22 Feb 2012

PorukaPoslao: Sre Feb 22, 2012 11:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dimenzije akvarijuma 70x35x35 cm, podloga zemlja za cvece pomesana sa sitnim peskom, 2:1 odnos peska : zemlje, i obican sljunak sitnije granulacije.
Osvetljenje je 2x18w stedljiva sijalica. Od bilja anubia nana, mahovina 2 vrste, a koje ne znamo, ruza ( ludvigia repes) i limun (kako su nam rekli pri kupovini), cabomba u pokusaju i egerija densa takodje Smile.
Od riba gupi x11 ( 3 odrasle, 2 zenke i 1 muzjak, i 9 malih,7 muzjaka i 2 zenke), moli x5 ( 3 odrasle, 1 muzjak i 2 zenke, 2 male, pol jos ne znamo), ksifo x2, muzjak i zenka rubin, neonke x2, ancistrus, torokatum x2,pande x 2 i lisica. tu su jos i 2 malezijska puza i 1 amazonac.
Oprema, unutrasnji filter resun p-700l, grejac atman 100w i pumpa za vaduh champion cx- 0078. Ako smo nesto izoztavili slobodno pitajte i naravno sve sugestije i predloge.
Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Feb 22, 2012 11:14 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

steva
Akvarista

Registrovan: 23 Jan 2012

PorukaPoslao: Sre Feb 22, 2012 11:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

lepo lepo
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
wuchko1988
Akvarista

Registrovan: 24 Sep 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 23, 2012 12:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Lepo je sve to, samo izbaci ove skoljkice...To ti nikako ne treba
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM Adresa
Anboy
Urednik
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 23, 2012 9:48 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moje misljenje je da nisi trebao da stavis zemlju za cvece sa obzirom na odabir bilja, to si mogao da hranis i preko lista. Svidja mi se akvarijum, jako je neobican i mislim da ima veliki potencijal da postane pravi lepotan. Malo bih samo vise mahovine privezao za grane, u podnozje grana bi sadio kriptokorine i probao bi riciju da vezem na kamen mislim da bi lepo izgledala. Jesi li razmisljao o spoljnom filteru? Ne preteruj sa ribom.
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 23, 2012 1:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Malo mi je ovo nejasno :

Citat:
podloga zemlja za cvece pomesana sa sitnim peskom, 2:1 odnos peska : zemlje,

MOze li malo detaljnije
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 23, 2012 10:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jer si mozda stavio prosejan sitan pesak?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Zvrle
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 24, 2012 11:29 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uhh, dosta pitanja, pa da pocnem sa odgovorima:
zemlju za cvece smo stavili jer smo planirali da ubacujemo ipak malo zahtevnije biljke, vreme se bas pogorsalo pa nismo imali prilike da idemo iz Sokobanje, a u planuje je nabavka jos biljaka. Sto se tice spoljnog filtera, razmisljali smo o njemu ali nas i prostor ogranicava a i jako smo malo znali o tome kad smo krenuli u sve ovo. U planu je da se pravi, nadam se u skorije vreme, veci akvarijum i sigurno cu tada da odradim spoljni jer po citanju ovde dodje kao najbolja opcija.Od riba smo planirali da dodamo jos 1,2 pande i 1,2 neonke, ali tek kada male gupi i moli nadju novi dom.
Sto se tice odnosa 2:1 pesak zemlja, podloga je od prilike debela 1 cm, pesak zemlja pa preko nje sljunak, pa nas je u pocetku bilo strah da stavimo cistu zemlju pa sam mesao za prosejanim peskom, na jednu saku zemlje 2 sake peska, e sad mislim da je stavljeno, 2,3 sake zemlje i 5,6 sake peska.
Preko ove mesavine stavili smo mrezicu za komarce pa onda sitan prosejan pesak, a debljina ne znam tacno, mozda nekih 0,5 cm.
Izvinite na cekanju ali nismo stigli ranije Smile , rado cemo odgovoriti na sva pitanja !!! Smile

Poslednji izmenio Zvrle dana Pet Feb 24, 2012 12:21 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Zvrle
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 6:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hocemo plavu pozadinu da zamenimo crnom, e sad da li je to papir, folija...??? gde se to prodaje posto u nekim akvaristickim prodavnicama gde smo pitali uglavnom imaju one sarene. Ova nasa je plavi paus papir i nismo zxadovoljni njime, pa ako moze mala pomoc oko crne, sta, gde kako Smile ????
bekony
Akvarista

Registrovan: 12 Dec 2011

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 9:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pazi, ja sam ranije, a i sada, stavio kesu za djubre crnu.
Mozda ti zvuci sada smesno, ali uzmi one deblje, kvalitetnije kese crne za djubre i lepo ih rastegni i uredno opseci iza.
Videces da odlicno deluje, a najbze je i najjeftinije resenje.
Posle nema petljanj ako zelis da je menjas, kao kod resenja sa crnim silikonom, folijom...
Probaj... Bravo
Woofer
Akvarista

Registrovan: 15 Jan 2012

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 10:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pa nije ni crna samolepljiva folija skupa.. imas je kod svakog firmopisca na metar da kupis
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 10:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@ Zvrle
Imas u boljim farbarama ili knjizarama samolepljivu foliju raznih boja, ja sam kod mene u farbari platio 150-160din duzni metar crne folije.
Ima naravno i drugih boja, visokog sjaja, matirana itd......
Zvrle
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 11:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

bekony ::
Pazi, ja sam ranije, a i sada, stavio kesu za djubre crnu.
Mozda ti zvuci sada smesno, ali uzmi one deblje, kvalitetnije kese crne za djubre i lepo ih rastegni i uredno opseci iza.
Videces da odlicno deluje, a najbze je i najjeftinije resenje.
Posle nema petljanj ako zelis da je menjas, kao kod resenja sa crnim silikonom, folijom...
Probaj... Bravo

moram da kazem da deluje zanimljivo, to mi nije palo na pame, ali kako je zalepis ???
Woofer ::
pa nije ni crna samolepljiva folija skupa.. imas je kod svakog firmopisca na metar da kupis

Firmopisac ??? Sokobanja ??? tesko, zbog toga se i odlucili za papir, ali on negde pridje uz staklo a negde je bas odvojen i tu je svetlija boja. Hvala na predlogu pa samo da probam kad idem za Nis da nadjem tamo.
Aquamen ::
@ Zvrle
Imas u boljim farbarama ili knjizarama samolepljivu foliju raznih boja, ja sam kod mene u farbari platio 150-160din duzni metar crne folije.
Ima naravno i drugih boja, visokog sjaja, matirana itd......

To smo i razmisljali ali posto je ona sirine 30 cm trebalo bi da je nastavljam pa ne znam kao bi to izgledalo pod jacim svetlom, ipak bi hteli da to bude lepo.Ovde je problem sto je tesko naci bilo sta a ne idemo bas cesto dalje pa da nadjemo nesto.
Nije problem cena, voleli bi da to bude bas lepo, gledali ovde neke akvarijume i odusevili se koliko ribe i bilje dolazi do izrazaja bolje nego na plavoj.
Hvala svima na predlozima, pa ako se ne snadjemo nista u skorije vreme cekace dok ne idemo do Nisa.
@Aquamen
Puz nije bio bas raspolozan za poziranje pa samo odradio nekoliko ne bas najboljih slika, postavicu u temi pa ako mozes pogledaj da li se po njima moze raspoznati pol.

Poslednji put izmenio Zvrle dana Sre Feb 29, 2012 12:44 am, izmenio ukupno 3 puta
bekony
Akvarista

Registrovan: 12 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 29, 2012 1:37 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uzmes crnu kvalitetniju kesu za djubre.Opseces je na dimenzije zadnje stranice.
"Pustis" je jos 0.5cm levo i desno da bude duza.
Uzmes seotejp traku, preklopis duze stranice za tih 0.5 preko bocnih i onda lepis selotejpom, tako da odnos bude 2/3 trake da budu na kesi, a 1/3 da se lepi za staklo bocno(ovde koristis uzi selotejp, moze i siri, ali je oenta da na staklo idu samo 2-3mm da se sve lepo spakuje i bud eneprimetno!).
Odozgo zalepis sirim selotejpom tako da preklopis selotejpom po ivici akvarijuma celom duzinom odozgo ne obe strane, da ne bi slusajno kanula boda izmedju i napravila trag neki.
Ovako nategnuta folija mnogo mocno deluje, crno kao mrak a dzaba Very Happy Bravo

Poslednji izmenio bekony dana Sre Feb 29, 2012 1:38 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 29, 2012 1:58 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ove sto ima kod mene da se kupe su neke nemacke i sirina im je 50cm.
Ako nista stavi kesu kao sto je bekony objasnio, kad dodjem ove godine na odmor poteracu ti parce folije. Wink
Zvrle
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 29, 2012 8:40 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala puno na savetima, probacemo sa kesom, kada budemo menjali vodu i akvarjum bude laksi da pomerimo.
Svi saveti i predlozi u vezi akvarijuma i dalje dobrodosli, hvala svima Smile !!!!
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Akvarijum Centar na InterZoo 2012. Coa Akvarijum Centar 0 Sre Maj 23, 2012 12:28 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kamenički akvarijum scalar 3 Akvarijumi 8 Ned Maj 20, 2012 12:51 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Leto u Srbiji,akvarijum u Belgiji-POMOC? sveta021 Ishrana 15 Pet Maj 18, 2012 11:03 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka akvarijum 140 bojka--94 Akvarijumi 3 Pet Maj 11, 2012 5:36 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum 33 L maslachak Akvarijumi 9 Čet Maj 10, 2012 5:55 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License