Ti imaš deficit makro elemenata sigurno, a možda i mikro. I to ti se desilo zato što ti je svetlo vrv prejako, pa ti se javljaju deficiti. U low light akvarijumu bi sve bilo verovatno okej.
U principu ništa opasno, kao što rekoše kolege, kreni polako sa doziranjem elemenata, pa će se sve stabilizovati za koju nedelju.
xxxvelja Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
Niti imas nedeostatak ovoga ili onoga promenjena je sredina biljke mora da se navikne na nove uslove, posto je to nana treba joj duze vremena, ima resenje kod ovoga da se ne bi desavalo tacnije prilikom menjanja sredine izmedju dva akvarijuma biljka mora da odlezi vremenski priod emerzno pa tek onda ide submerzno u novu zivotnu sredinu.
Proslo mesec dana vec kako je stanje trenutno sto biljki sto akvarijuma?
xxxvelja Akvarista
Stabilizovalo se....ušao sam u rutinu....nedeljno menjanje vode....polako vraćam foto period na staro.... mikro i makroelementi se dodaju po uputstvu sa kesice...Na nekim mestima anubie normalno napreduju...Na nekim mestima su novi listovi sitniji i izvrću se..... Ali definitivno bolje... Okačiću slike ovih dana....
xxxvelja Akvarista
Takođe nabavio neke ženke gupi ali se među njima našla i jedna ženka endlera tako da sada imam i njihov podmladak.... Ima i malaca gupi i ksifo....šareno...
Od prihrane za biljke: mikroelementi, kalijum sulfat i easy carbo...
Krenuo i sa živom hranom ehinetreje i od jednog akvariste nanavio domaću hranu za ribe....Za ancistruse spirulina tako da je raznovrsna hrana...
Baia jedino sada ako uspeju bucephalandre da zamene anubie za lenjivce kao što sam ja .. Lisac iznenadili me ksifoi doduše nisam ni često viđao ove trikolor....Čak su im i malci interesantni već su nakon dan dva skroz obojeni i ne plivaju slobodno kao gupi malci već se kriju na listu ili ispod lista....Nisam nikad imao ni endlere videću kako će izgledati kada porastu....
xxxvelja Akvarista
Kupio sam pre 4-5 meseci bucephalandru sp red. Tada su listovi bili maltene zeleni i sa algama. Trenutno rizom je i dalje crven ali su novi listovi postali maltene indigo plavi sa srebrnim tackicama. Da li neko zna da mi kaze da li tako treba da izgleda bucephalandra sp red ili sam kupio neku drugu vrstu. Mada je akvarijum low light biljka se nalazi blizu povrsine vode.
popindeed Akvarista
Registrovan: 14 Feb 2018
Veljo to je buca sp red imam je i ja s tim da je mini i plus na emerznom, samo sto u emerznom dobija i neku nijansu crvene s tom plavom dok ne potamne u zeleno nesto ko zna koja je boja vise. Inace uzeta u AA-a, ali stiker iz RF-a, tako da mislim da nema greske, al opet kako ih klasifikuju ko zna sta mi ustvari imamo, ipak to je to nije daleko od naziva sp red.. ..mada ako su mladi listovi crvene boje kasnije prelaze u drugo stavljaju sp red (pa jos nesto tipa wawy npr), ako su zeleni pa prelaze u plavo, a rizom crven, ko zna kako se vodi, samo izmisljanja, al opet moguce je da je red pa nesto ili neki fancy naziv tipa 'brownie firebird' ili 'fenix' ili 'private collection' da su listovi zeleni mogao bi da kazes da se vodi kao 'red blade', al plave ne znam.. tek sam zagrebao povrsinu sa bucama. Valjda ce jos neko da se javi, mozda sa bas tacnim nazivom..