Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Potreban savet Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
MilanM

Registrovan: 11 Mar 2024

PorukaPoslao: Pon Mar 11, 2024 2:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav , hocu da sredim kevin aq, juwel primo 110. Nisam početnik , ali bih hteo da to dignem na visi nivo . Javljam se najviše zbog podloge , nikad mi nisu nešto uspevale te biljke , mada sam lično više bio za ciklide. U aq ima nešto malo riba, to sam mislio da izvadim , pa da promenim kompletnu podlogu. Možda bih imao i gde da ih ostavim na čuvanje , spreman sam i da ih se odreknem , samo da sredim to kako treba. Citao sam nešto o supstratima i soilima , mada vidim da prolazi i saksijska zemlja pa preko sljunak. Pre nego sto sve izbutam , koristio bi mi neki savet . Ne planiram neko zahtevno bilje , ali to sto je prisutno da bude kako treba . Unapred zahvalan
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Mar 11, 2024 2:00 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

chaosad
Akvarista

Registrovan: 27 Avg 2017

PorukaPoslao: Uto Mar 12, 2024 10:37 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

u tim modelima Juwela je slabo svetlo tako da ti ne vredi nikakva podloga samo najlakše bijke koristi (anubia,microsorum,crypte, možda još od stabljikastih bacopa monieri,limun,hrast,gupi trava,drezga ima šanse)to sa običnom inertnom podlogom pesak ili kamenčići 1-2 mm.i sa tečnom prihranom može da bude ekstra.
Ako ćeš da skloniš haubu i da ulažeš u svetlo više klase onda je soil najbolji i naj skuplji ili substrat i pesak preko.
vidi na youtubu ima dosta postavki tih akvarijuma
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
MilanM

Registrovan: 11 Mar 2024

PorukaPoslao: Uto Mar 12, 2024 7:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala na savetu. Ima u poklopcu prostor da se doda za jos 1-2 neonke, ali iskreno nisam planirao. Mislio sam koliko toliko da ubiljim. Imao sam neki microsorum, nije nešto napredovao, više nazadovao crne fleke ko da se suši , bio vezan za kamen ili drvo , pa mi i smetalo kad vidim cupavi rizom onako … Šta bi preporučio od hemije i jel ima šanse mahovinu da uvezem na granu , u ovim uslovima ? Hvala još jednom …
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Aquael Leddy Mini 30 savet Tomash Početak u akvaristici 3 Čet Apr 25, 2024 7:54 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Početak - Rio 125l savet za odabir ri... MiskoBG Početak u akvaristici 2 Ned Avg 06, 2023 9:48 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Savet o nutrijentima Panta1991 Biljke 0 Ned Maj 23, 2021 12:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka 40 L akvarijum, savet za broj riba uki01 Ribe 4 Čet Apr 15, 2021 4:10 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Izbor pumpe - Savet Milan Bakic Filteri i pumpe 5 Uto Feb 09, 2021 1:17 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker