Autor |
Poruka |
Nebojsa-Perla
Akvarista
Registrovan: 16 Dec 2013
|
Ne znam sta mi sve treba da bi spojio i napravio rasvet. Od artikala imam :
I to sve puta 4 ajde neki banderas neka da savet starter s2 neonka 8w 6500k. Tip koj mi je dao neonke kaže vezi samo buksnom ja klimam glavom da bi ispao pametan a ono mrk isao sam u elektro radnju kaže lik ne postoji prikljucnica za ovakvu neonku unapred zahvalan |
Poslednji izmenio nesa69 dana Ned Apr 05, 2015 9:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Razlog izmene nesa69: Nema pomagajte, neka ti nacrta kada već kupuješ i ne znaš :)
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
drinabb
Akvarista

Registrovan: 23 Maj 2013
|
Nisam elekticar ali razumem se po malo. On je mislio sigurno da povezes kao na ovoj slici:
Pored ovoga ti je potrebna i prigusnica. imas i elektronske prigusnice gde ti nije potreban starter a imas i one stare kod kojih treba a njihova jacina ti zavisi od jacine neonki jer ako je jedno ili drugo jace ovo suprotno pre strada..... |
|
|
   |
 |
nesa69
Urednik

Registrovan: 01 Feb 2013
|
Buksna = luster klema Ima u svakoj radnji.
Ponesi neonku i kaži im koliko imaš da povežeš i kupi i prigušnice.
Nismo to koristili na bandere, više na plafone  |
|
|
   |
 |
Nebojsa-Perla
Akvarista
|
Grasijas mucacosi  |
|
|
   |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
To što imaš je neonka i starter, dakle nekih 30 % opreme koja ti treba, ako uzmemo u obzir da je u pitanju T5 (nadam se da nije T4) rasveta koja mora da radi isključivo preko elektronskih prigušnica da bi izbegao skraćivanje radnog veka neonke, onda imaš samo cev (nenoku) ! Dakle, odeš u radnju i kupiš elektronsku prigušnicu 4x8W, T5 grla (ako je T5), kablove i zoveš nekoga da ti to poveže. Pozdravi majstora i kaži mu da postoji grlo T5 (ako je t5) ako nije, baci to odmah i nemoj da se patiš jer ćeš grla za T4 naći nikad! A i lampe su bezobrazno (i neopravdano) skupe! |
|
|
   |
 |
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
Treba ti ovo... a to imam ali za T8
a za T5 moze ovako nesto:
 |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Slazem se sa Nemanjom u potpunosti. |
|
|
   |
 |
sumi
Akvarista

Registrovan: 05 Apr 2012
|
Ako nisi siguran u to sto radis a vidim da nisi bolje nadji majstora sa strujom se jednom gresi. |
|
|
    |
 |
Nebojsa-Perla
Akvarista
|
A da kupim ja već namesten sistem za neonke 2x18? To je najbolje 70l akvarijum a bilje ne tolko zahtevno.... |
|
|
   |
 |
Dare021
Akvarista

Registrovan: 12 Maj 2013
|
Nebojsa-Perla :: |
A da kupim ja već namesten sistem za neonke 2x18? To je najbolje 70l akvarijum a bilje ne tolko zahtevno.... |
upravo to...
napiši u profilu odakle si,možda će neko znati gde ima povoljno u tvom gradu ili okolini da se kupi |
|
|
   |
 |
|