Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Povratak akvaristici Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Uros1999
Akvarista

Registrovan: 07 Dec 2018

PorukaPoslao: Čet Jan 26, 2023 3:45 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav svima.
Posle duzeg vremena sam odlucio da se vratim starom hobiju.
Napravio sam akvarijum 90d x35s x55v
Odlucio sam se za supm filter 70dx30sx40v
Sad mi treba pomoc oko filtracije, rasvete, podloge…
Sto se tice filtera nabavio sam pumpu 1500l/h mislim da je sasvim dovoljna za ovak akvarijum
Sto se tice filter materijala standardno bio kugle u dno, keramicki prstenovi (mislio sam oko 4kg da uzem), vata i sundjer ( od gusceg ka redjem oko 6cm debljine) mislio sam u srednju komoru da stavim jos jednu pumpu od 500l/h da vraca vodu u filter materijal imim je vec da pojacam filtraciju.
Sto se tice podloge tu se dvoumim izmedju tropica plant substrate i preko kvarcni sljunak ili da stavim samo tropica soil powder
Sto se tice rasvete tu sam mislio da uradim led modularnu RGB ili odyssey 2x39w T5
U pitanju je biljni akvarijum od ribica sam mislio da ubacim kraljevsku neonku i mozda nekad u buducnosti kojeg skalara ili gupiku ali 99% ce biti samo neonke, kozice ,puzevi helena, ancistrusi i corydorasi.
Treba mi pomoc i saveti
Sta da dodam u filter ili da izbacim?
Za koju se rasvetu odluciti?
Posto je biljni akvarijum koja je podloga bolja i u kojoj debljini treba sta da se nanosi?
Hvala svima unapred. Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Jan 26, 2023 3:45 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Početnik u akvaristici Aleksandar193 Početak u akvaristici 22 Ned Apr 30, 2023 4:46 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Povratak Hobiju Soulsack Ostali Stanovnici 3 Ned Mar 19, 2023 7:16 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka 112 litara (80x40x35) - prvi put u ak... mekses Akvarijumi 20 Sub Feb 26, 2022 12:06 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Skroz novi u akvaristici BogdanM Upoznavanje 0 Sre Nov 24, 2021 11:40 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Povratak sa 226*50*60 Lenji Lisac Početak u akvaristici 58 Ned Sep 20, 2020 1:42 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker