Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing

Forum Akvarijum.org je prevashodno namenjen edukaciji i informisanju o akvaristici.
Samim tim postovi (poruke) koje korisnici pisu po forumu moraju biti tacni i ispravni. Tacnost podrazumeva da dolaze iz nekog kompetentnog izvora ili iz licnog iskustva korisnika dok ispravnost podrazumeva gramaticki i pravopisno ispravan tekst.
Diskusije koje se vode moraju imati svrsishodnu temu i moraju se voditi tolerantno uz koriscenje argumenata a da ne prerastu u chat.
Kako bi ocuvali prijatnu atmosferu i zastitili nasa i vasa prava uveli smo pravila koja je svaki korisnik ovog foruma duzan da postuje.
Kad su u pitanju slike dozvoljena velicina upload-a je 200 KB a preporucljiva rezolucija 640x480. Na besplatnim free image hosting sajtovima slike vam uvek mogu biti izbrisane i samim tim vasa tema gubi smisao ukoliko se u njoj nalaze slike. Uradite upload na nas forum i slike ce uvek biti bezbedne i vidljive.
Nazad na vrh
Pravilo broj 1
Registracijom svog korisnickog imena vi kao posetilac postajete punopravan clan foruma.
Nazad na vrh
Pravilo broj 2
Ukoliko se neki korisnik ponasa u suprotnosti sa ovim pravilnikom najpre ce biti opomenut pa potom i zamoljen da doborovoljno napusti forum a u krajnjem slucaju ce mu biti zabranjen pristup odnosno bice banovan. U slucaju da se korisnik ponasa krajnje nedolicno zadrzavamo pravo da odmah upotrebimo zadnju opciju.
Nazad na vrh
Pravilo boj 3
Ukoliko korisnik slucajno prekrsi ovaj pravilnik sporna poruka ce biti obrisana a on ce biti zamoljen da procita pravilnik. Ukoliko korisnik i pored toga nastavi da krsi pravilnik primenice se postupak opisan u prethodnom pravilu. Urednici brisanjem poruka (koje su u suprotnosti sa pravilnikom) zele samo da odrzavaju red i ocuvaju atmosferu.
Nazad na vrh
Pravilo broj 4
Trudite se da vase poruke imaju smisla i svrhu.
Ako zelite aktivno da ucestvujete na forumu morate se potruditi da vase poruke imaju smisla i svrhu. Nemojte pisati poruke samo da biste nesto napisali, svaka vasa poruka mora da ima odredjeni smisao u diskusiji. Kad odgovarate na neku temu, nemojte sa rec dve da odgovarate vec se potrudite da svoje misljanje obrazlozite. Poruke koje su nerazumljive, bespotrebne i koje sadrze rec dve bice obrisane.
Zabranjeno je otvaranje tema anketnog tipa koje nemaju smisla.
Nazad na vrh
Pravilo broj 5
Korisnici ovog foruma su duzni:
Pre svega da postuju ovaj pravilnik,
Da postuju misljenja drugih ljudi,
Da ne vredjaju, provociraju niti omalovazavaju druge korisnike (ni na forumu ni preko privatnih poruka),
Da ne vredjaju, provociraju niti omalovazavaju urednike i administratora (ni na forumu ni preko privatnih poruka, ni preko email-a),
Da ne koriste obojena slova sem u situacijama kad treba nesto da se naglasi kao i da se ne preteruje sa ubacivanjem smajlija i ostalih znakova,
Kada se otvara nova tema (odnosno kad se pise poruka) naslov poruke mora biti u skladu sa temom o kojoj se pise.
Zabranjeno je otvarati temu pod nazivom "Pomoc", "Problem", "Hitno" i slicno jer se na osnovu naslova ne moze zakljuciti o cemu se radi . Naslov mora biti smisljen tako da se iz njega moze zakljuciti o cemu se radi. Na primer: Pomoc oko mresta ancistrusa.
Nazad na vrh
U cilju ocuvanja prijatne atmosfere akvarijum.org foruma molimo sve clanove da procitaju sledece:
1. Strogo je zabranjeno provociranje, prepucavanje, svadjanje, koriscenje vulgarnih reci, omalovazavanje i vredjanje po rasnoj, nacionalnoj, etnickoj i verskoj osnovi, kao i na osnovu seksualnog opredeljenja. Polna diskriminacija i nipodastavanje na osnovu iste su takodje zabranjeni. Zabranjeno je i propagiranje verskog i seksualnog opredeljenja kao i slanje uvredljivih privatnih poruka ( PP ),
2. Negativni komentari o bilo kojoj drzavi, religiji, naciji, narodu strogo su zabranjeni.
3. Strogo je zabranjeno reklamirati ili diskutovati o politickom ubedjenju i o politickim strankama,
4. Zabranjeno je pisanje velikim slovima ( Caps Lock ). Primer : "OVAKO NE SMETE PISATI !",
5. Zabranjeno je otvaranje duplih naloga ( Accounta ). Isti ce biti opomenuti ili banovani,
6. Strogo je zabranjeno postavljanje pornografije i piraterije u bilo kom obliku,
7. Zabranjen je copy/paste sa drugih sajtova bez dozvole autora a u obavezi ste navesti izvor teksta,
8. Zabranjeno je bilo kakvo reklamiranje drugih sajtova i drugih prodavnica sem ako se niste prethodno dogovorili sa Administratorom foruma,
9. Zabranjeno je pisanje u temama koje su neaktivne duze od 3 meseca ukoliko nemate sta korisno da dodate. Smatra se nepozeljnim aktiviranje starih tema ukoliko za to ne postoji valjan razlog,
10. Zabranjeno je otvaranje jedne te iste ili slicne teme u vise podforuma a u cilju sto brzeg dobijanja odgovora. Vas post ce sigurno biti procitan u dogledno vreme a samim tim cete dobiti i odgovor.
Nazad na vrh

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 
eXTReMe Tracker
Powered by Akvaristika
rss
Creative Commons License