| Autor |
Poruka |
gosa75
Akvarista

Registrovan: 29 Nov 2011
|
imam jedno pitanje, cime je najbolje da se prihranjuju biljke u akvarijumu, u podlozi imam humusa od jednog centimetra. interesuje me koje je najbolje tecno djubrivo najbolje, trenutno koristim tetrin plantamin pa me interesuje koliko je on dobar i da li ima nesto bolje i efikasnije? |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011
|
Svi vole i svi žele da hrane biljke.
A žestoka prihrana kroz vodenu kolonu je poslednje na listi želja vaših biljaka a prvo na listi želja vaših algi. Bilje se prihranjuje kad imate džunglu i kad raste kao ludo i pokazuje znake manjka nekog elementa, najčešće kalijuma.
Podloga humus 1cm, ok ali vrlo rizično.
Hrane će imati dovoljno ne samo biljke već i mnogi drugi organizmi koje ne vidiš.
Ako hraniš ribe redovno, uz taj humus ne bi trebalo da prihranjuješ. |
|
|
|
    |
 |
ssrki
Akvarista

Registrovan: 01 Feb 2011
|
hajde da se malo umesam, da li tecna prehrana za biljke moze ako u podlozi nema humusa, samo kvarcni pesak i ne dodajem co2. Da li se onda savetuje i gde mogu da kupim? |
|
|
|
   |
 |
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011
|
Sve zavisi od biljne mase, vrste biljaka, količine ribe i količine hrane. Ako bilje inače ide dobro i nema nekih problema nema potrebe za prihranom |
|
|
|
    |
 |
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010
|
ja imam kvarcni pesak kao podlogu,ali su slabo napredovale pa sam probao sa serinim proizvodom FLORENA i sada super rastu. |
|
|
|
    |
 |
sijamski borac
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 22 Okt 2011
|
niza92 koristio sam i ja i mogu da ti kazem da nije lose primecuje se razlika u rastu a imaju i lepsu boju.. imam samo pesak obican. |
|
|
|
   |
 |
shomyxd
Akvarista

Registrovan: 09 Nov 2011
|
razlika je i to velika prema mom iskustvu jer u jednom akvarijumu nisam djubrio a u drugom jesam i razlika je ogromna isto je bio u pitanju samo pesak i nista vise nikakva hranljiva podloga i biljke u aq u kom sam djubrio bas su napredovale |
|
|
|
    |
 |
|
|