| Autor |
Poruka |
zIIp_024
Akvarista
Registrovan: 10 Okt 2011
|
Uzeo sam Vinovu lozu , ocistio sam koliko sam mogao, ostavio u vodi 4 dana , menjao vodu jedanput, naravno bila je braon. E sada zanima me , 3 put kuvam granu, koliko cu jos morati ? Vec mi je dosadilo... |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
dimitrije2402
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2011
|
Iz mog iskustva: ubacio sam drvo u lonac napunio vodom malo iznad polovine,stavio na ringlu i stavio na full. Pre nego sto je pocelo da kljuca smanjio sam jacinu na pola (kod mene je to 1,5) i sipao saku soli. Ostavio sam da se kuva na toj ''vatri'' dok voda skroz ne potamni. Onda,pripremis ciniju dovoljne velicine da moze da stane drvo i sipas hladnu vodu u nju. Iz lonca prospes tu tamnu vodu i ubacis drvo u ciniju sa hladnom vodom da bi drvo potonulo. Meni je iz prve to uspelo. Nakon ''potonuca'' ponavljas proces prokuvavanja sve dok ne bude cista voda u loncu. Kad se voda iscisti drvo isperes vodom koja je odstojala oko 48 sati i mozes da ubacis u akvarijum. Srecno! |
|
|
|
    |
 |
zIIp_024
Akvarista
|
meni je potonulo drvo u kanti gde sam ga drzao 2 dana,tako za to mi je opusteno, dakle nastavljam da kuvam, hvala druze! |
|
|
|
   |
 |
dimitrije2402
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2011
|
Tako je. Bilo bi dobro dodavati so za svako kuvanje ali ne moras mnogo kao prvi put. Kad vidis da je voda tamna (posle nekih sat vremena) isperes mlakom vodom i ponovo na kuvanje. Moze da te smori sam proces jer moze da traje od par dana do nekoliko nedelja. Nema na cemu. Okaci neku sliku kad bude u akvarijumu. Pozz |
|
|
|
    |
 |
zIIp_024
Akvarista
|
Jedino preko telefona da uslikam , koji je govno.
No otvoricu temu da vam pokazem akvarijum , cim ubacim drvo , poz. |
|
|
|
   |
 |
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011
|
Ja sam za prosle Akvariume iskopao kod taste u dvoristu 2 korena od Ruze, ruza je se osusila predhodne godine i tako stajala dok je ja nisam zapazio.
Ruze naravno nisu nikad prskane.
Korenje sam ocistio i kuvao par puta, nisam koristio so i nisam ga peko u rerni jel tada nisam znao za to.
Posle ubacivanja u akvarium voda je malo potamnila, ali je to vremenom nestalo.
Stajalo je narednih par godina u Akvariumu i problema nije bilo.
Sada mi to korenje stoji u podrumu i ceka da zavrsim nove Akvariume.
Planiram pre nego sto ga stavim u Akvarium da oba korena jos jednom prokuvam zbog prljavstine koja se vremenom nahvatala na njega.
poz |
|
|
|
   |
 |
leaaja
Akvarista

Registrovan: 20 Dec 2011
|
| Aquamen :: |
Ja sam za prosle Akvariume iskopao kod taste u dvoristu 2 korena od Ruze, ruza je se osusila predhodne godine i tako stajala dok je ja nisam zapazio.
Ruze naravno nisu nikad prskane.
Korenje sam ocistio i kuvao par puta, nisam koristio so i nisam ga peko u rerni jel tada nisam znao za to.
Posle ubacivanja u akvarium voda je malo potamnila, ali je to vremenom nestalo.
poz |
iI ja sam kuvala i Vinovu lozu i ruzinu koren.
Loza je extra uspelo , vec je u aq. ali od ruze stalno pusta boju...
Doduse je ruza ona divlja Rosa canina ili vec sipurak. menjam vodu svaki dan i nadam se da ce da bledi boja... |
|
|
|
    |
 |
Oljisa
Akvarista

Registrovan: 15 Jan 2012
|
Posto je deo dragih clanova reklo da grana sa slike jeste, a deo da nije vinova loza, da li mogu da probam, pre ubacivanja u aq, na ovaj nacin da zakljucim da jeste: ispusta crvenu boju iz kore i prilikom kuvanja i prilikom skidanja kore. Da li to 'radi' samo v.loza ili i neko drugo drvece? Hm ? |
|
|
|
   |
 |
dzony6
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 26 Jul 2011
|
Koje jos drvo sme da se drzi u akvarijumu, i gde moze da se nabavi?
Bas bi mi znacilo..
Ako neko zna, neka me kontaktira preko pp..
Unapred hvala  |
Poslednji izmenio dzony6 dana Uto Feb 21, 2012 1:02 am, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
    |
 |
tomaNG
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 27 Feb 2012
|
naso sam takav ljep cokot vinove loze ali je sigurno prije 1god prskano jel bi mogao to negdje ostavit da se susi pa posle nekog vremena 1-2 god stavit u akvarij
jel bi se moglo tako |
|
|
|
   |
 |
sijamski borac
Akvarista

Registrovan: 22 Okt 2011
|
Imam i ja jedno pitanje kuvao sam cokot vinove loze 3-4puta i drzim ga u jednoj kofi jer nije hteo da potone sigurno 10 dana ali posle dva dana on je ispustio braon boju i ja mu promenim vodu on opet za dva dana ofarba vodu.. sta da radim? |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Pa menjas vodu i drzis ga potopljenog dok ne prestane da pusta boju i dok ne bude mogao sam da potone.
Prosto zar ne?! |
|
|
|
     |
 |
sijamski borac
Akvarista

|
Menjam vodu svaki drugi dan i ne znam po koji put a on i dalje pusta braon boju a potonuo je vec.. |
|
|
|
   |
 |
dr nemo
Akvarista

Registrovan: 11 Feb 2012
|
| sijamski borac :: |
| Menjam vodu svaki drugi dan i ne znam po koji put a on i dalje pusta braon boju a potonuo je vec.. |
Koliko si ga dugo kuhao i koje je otprilike veličine taj korijen,ja sam kod sebe kuhao korijen jedno 5 dana,gdje samn u vodu ubacivao so i sodu bikarbodu zbog većeg stepena ključanja i tako drzao na šporetu da se polako hladi.A par puta sam i direktno iz vrele vode prebacio u hladnu.Evo i slika nije nešto sjajna ali poslužiće.
 |
|
|
|
    |
 |
sijamski borac
Akvarista

|
Uh dosta je mali nije uopste veliki a kuvao sam ga 3-4 puta po sat ipo.. dodavao sam so u vodu isto.. |
|
|
|
   |
 |
|
|