Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Priprema cokota ili korena vinove loze Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
zIIp_024
Akvarista

Registrovan: 10 Okt 2011

PorukaPoslao: Sub Nov 12, 2011 6:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uzeo sam Vinovu lozu , ocistio sam koliko sam mogao, ostavio u vodi 4 dana , menjao vodu jedanput, naravno bila je braon. E sada zanima me , 3 put kuvam granu, koliko cu jos morati ? Vec mi je dosadilo...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Nov 12, 2011 6:52 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

dimitrije2402
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2011

PorukaPoslao: Sub Nov 12, 2011 7:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Iz mog iskustva: ubacio sam drvo u lonac napunio vodom malo iznad polovine,stavio na ringlu i stavio na full. Pre nego sto je pocelo da kljuca smanjio sam jacinu na pola (kod mene je to 1,5) i sipao saku soli. Ostavio sam da se kuva na toj ''vatri'' dok voda skroz ne potamni. Onda,pripremis ciniju dovoljne velicine da moze da stane drvo i sipas hladnu vodu u nju. Iz lonca prospes tu tamnu vodu i ubacis drvo u ciniju sa hladnom vodom da bi drvo potonulo. Meni je iz prve to uspelo. Nakon ''potonuca'' ponavljas proces prokuvavanja sve dok ne bude cista voda u loncu. Kad se voda iscisti drvo isperes vodom koja je odstojala oko 48 sati i mozes da ubacis u akvarijum. Srecno!
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
zIIp_024
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Nov 12, 2011 7:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

meni je potonulo drvo u kanti gde sam ga drzao 2 dana,tako za to mi je opusteno, dakle nastavljam da kuvam, hvala druze!
dimitrije2402
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2011

PorukaPoslao: Sub Nov 12, 2011 7:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Tako je. Bilo bi dobro dodavati so za svako kuvanje ali ne moras mnogo kao prvi put. Kad vidis da je voda tamna (posle nekih sat vremena) isperes mlakom vodom i ponovo na kuvanje. Moze da te smori sam proces jer moze da traje od par dana do nekoliko nedelja. Nema na cemu. Okaci neku sliku kad bude u akvarijumu. Pozz
zIIp_024
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Nov 12, 2011 7:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jedino preko telefona da uslikam , koji je govno.

No otvoricu temu da vam pokazem akvarijum , cim ubacim drvo , poz.
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Uto Dec 20, 2011 5:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Wink
Ja sam za prosle Akvariume iskopao kod taste u dvoristu 2 korena od Ruze, ruza je se osusila predhodne godine i tako stajala dok je ja nisam zapazio.
Ruze naravno nisu nikad prskane.

Korenje sam ocistio i kuvao par puta, nisam koristio so i nisam ga peko u rerni jel tada nisam znao za to.
Posle ubacivanja u akvarium voda je malo potamnila, ali je to vremenom nestalo.
Stajalo je narednih par godina u Akvariumu i problema nije bilo.

Sada mi to korenje stoji u podrumu i ceka da zavrsim nove Akvariume.
Planiram pre nego sto ga stavim u Akvarium da oba korena jos jednom prokuvam zbog prljavstine koja se vremenom nahvatala na njega.

poz
leaaja
Akvarista

Registrovan: 20 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Jan 11, 2012 5:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Aquamen ::
Wink
Ja sam za prosle Akvariume iskopao kod taste u dvoristu 2 korena od Ruze, ruza je se osusila predhodne godine i tako stajala dok je ja nisam zapazio.
Ruze naravno nisu nikad prskane.

Korenje sam ocistio i kuvao par puta, nisam koristio so i nisam ga peko u rerni jel tada nisam znao za to.
Posle ubacivanja u akvarium voda je malo potamnila, ali je to vremenom nestalo.
poz

iI ja sam kuvala i Vinovu lozu i ruzinu koren.
Loza je extra uspelo , vec je u aq. ali od ruze stalno pusta boju...
Doduse je ruza ona divlja Rosa canina ili vec sipurak. menjam vodu svaki dan i nadam se da ce da bledi boja...
Oljisa
Akvarista

Registrovan: 15 Jan 2012

PorukaPoslao: Pon Feb 13, 2012 1:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Posto je deo dragih clanova reklo da grana sa slike jeste, a deo da nije vinova loza, da li mogu da probam, pre ubacivanja u aq, na ovaj nacin da zakljucim da jeste: ispusta crvenu boju iz kore i prilikom kuvanja i prilikom skidanja kore. Da li to 'radi' samo v.loza ili i neko drugo drvece? Hm Rolling Eyes ?
dzony6
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 26 Jul 2011

PorukaPoslao: Uto Feb 21, 2012 1:01 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koje jos drvo sme da se drzi u akvarijumu, i gde moze da se nabavi?
Bas bi mi znacilo..
Ako neko zna, neka me kontaktira preko pp..
Unapred hvala Smile

Poslednji izmenio dzony6 dana Uto Feb 21, 2012 1:02 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
tomaNG
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 27 Feb 2012

PorukaPoslao: Pon Feb 27, 2012 10:37 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

naso sam takav ljep cokot vinove loze ali je sigurno prije 1god prskano jel bi mogao to negdje ostavit da se susi pa posle nekog vremena 1-2 god stavit u akvarij
jel bi se moglo tako
sijamski borac
Akvarista

Registrovan: 22 Okt 2011

PorukaPoslao: Pon Feb 27, 2012 4:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam i ja jedno pitanje kuvao sam cokot vinove loze 3-4puta i drzim ga u jednoj kofi jer nije hteo da potone sigurno 10 dana ali posle dva dana on je ispustio braon boju i ja mu promenim vodu on opet za dva dana ofarba vodu.. sta da radim?
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Pon Feb 27, 2012 6:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa menjas vodu i drzis ga potopljenog dok ne prestane da pusta boju i dok ne bude mogao sam da potone.
Prosto zar ne?!
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
sijamski borac
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 27, 2012 11:30 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Menjam vodu svaki drugi dan i ne znam po koji put a on i dalje pusta braon boju a potonuo je vec..
dr nemo
Akvarista

Registrovan: 11 Feb 2012

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 8:52 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sijamski borac ::
Menjam vodu svaki drugi dan i ne znam po koji put a on i dalje pusta braon boju a potonuo je vec..

Koliko si ga dugo kuhao i koje je otprilike veličine taj korijen,ja sam kod sebe kuhao korijen jedno 5 dana,gdje samn u vodu ubacivao so i sodu bikarbodu zbog većeg stepena ključanja i tako drzao na šporetu da se polako hladi.A par puta sam i direktno iz vrele vode prebacio u hladnu.Evo i slika nije nešto sjajna ali poslužiće.
Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
sijamski borac
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 3:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uh dosta je mali nije uopste veliki a kuvao sam ga 3-4 puta po sat ipo.. dodavao sam so u vodu isto..
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Priprema vode vukota Početak u akvaristici 10 Pet Maj 18, 2012 1:28 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ancistrus-muzjak ili zenka ? kaplarm Razmnožavanje 7 Čet Maj 17, 2012 12:23 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka prodajem akvarijum sa cikldima ili me... DZIMI Ponuda 0 Sre Maj 09, 2012 5:12 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Anubia nana za valisneriju ili slicno maredelija Razmena 4 Ned Maj 06, 2012 9:21 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Spoljni stakleni ili kanister filter? Sixto Oprema 4 Pet Maj 04, 2012 9:01 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License