Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Problem oko biljaka Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
shomyxd
Akvarista

Registrovan: 09 Nov 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 2:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

imam problem sa biljkama nije veliki ali mozda se pretvori u veliki.. Problem je sto biljke imaju rupice po listovima to se posebno odrazilo na Ludwigia repens, i sitno listni limun. Da navedem nemam hranljivu podlogu podloga je sacinjena od peska granulacije 2-4 mm Djubrim svojerucno pravljenim djubrivom sacinjeno od 1 kasice (mesavine urea NPK i KAN djubriva za biljke) rastvorene u 1 l vode biljke napreduju lepo Dodajem i DIY Co2 imam osvetljenje od w/l AQ je od 30 l alge na staklu i vlaknaste na biljkama nema puno cistim ih kad kad samo se Limnophila sessiliflora malo zatamnela ima neke kao alge na listovima kada ozadje novi pelcer on je lepe zelene boje ali brzo "pobraoni" izgleda da se neka alga hvata.. to bih da resim. Dok mi naprimer Bacopa australis Echinodorus tenellus i Najas guadalupensis lepo rade nemaju tu braon boju i rupice po listovima... I da napomenem imao sam malo propadanje Ludwigia repens jer joj stabljika pocrni do negde pa sa njom i listovi e to mi nije bilo jasno kao da se ubudja ali ja je isecem dotle gde je crna i kao da se malo sanira taj prolem e ta tri problema bih da resim pa ko je zeljan i slobodan da mi pomogde od iskusnih bastovana rado bih da poslusam svaki savet unapred HVALA postavljam i neke slike da vidite sta je tu problem
Image

Image

E OVA LEPO RADI
Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 2:14 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

shomyxd
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 2:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

evo jos nekih slika o tim rupicama
Image

Image

Image

Image
shomyxd
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 5:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ima li nekog nadleznog??
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 5:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da krenemo od te svojeručne mesavine urea NPK i KAN djubriva za biljke. Koji odnos čega i koje su koncentrcije u vodi?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
shomyxd
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 12:57 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

odprilike svega ovog djubriva je 10 grama na 500ml vode a koncetracije u vodi neznam koje su jer nemam testove ali mislim da nema nekih preteranih kolicina stetne za ribe i biljke sve je normalno zivi svet u akvarijumu je ok. Da li mozda treba da ima kalijuma malo vise i zanima me da li je neka DIY varijanta oko pravljenja djubriva
rainforest
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 8:33 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E sad je još manje jasno.
10gr/500ml je 20000 ppm i to je petostruka toksična doza i u najlljućoj hidroponiji.
Taj rastvor (10gr/500ml) dodaješ koliko na litru akvarijumske vode?. I koliko često.
I taj NPK u kolikom su odnosu N : P : K i koliko uree ima u svemu tome
shomyxd
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 6:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

znaci tog rastvora 10gr na pola litre vode sa tim ja pravim djubrivo.E sad dodajem svakog drugog dana po 3 ml rastvora na 30l akvarijuma A odnos NPK je 15 15 15 urea u ovoj mojoj smesi ima 3 posto. Znaci kada pravim smesu NPK i Urea djubriva za tih 10gr koje ubacujem u vodi, uree ima 3 gr a npk 7 gr
rainforest
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 1:53 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Doziranje je ok, ali je loš odnos NPK. Puno je fosfora.
Idealno bio bilo 15:2:20.
Urea je nepotrebna i rizična.
shomyxd
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 5:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ok sada mi je jasno samo NPK a Urea uopste znaci ovaj odnos je dobar a kako bi moko da dobijem ovaj odnos jel moze nekako dodavanjem ovih elemenata pojedinacno, posto je ovo djubrivo vec bilo sastavljeno ovim odnosom. i da pitam kako bi bila stetna urea stetna za bilje ??
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Pomoc oko police samo guppy <333 Uradi Sam (DIY) 8 Pon Maj 21, 2012 8:21 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka POMOC oko kupovine filtera!!! sveta021 Oprema 8 Pon Maj 21, 2012 1:14 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Barbus - problem posle hranjenja! Tiger barb Bolest 8 Pet Maj 11, 2012 10:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ludwigija repens problem. Onix21 Biljke 6 Čet Maj 10, 2012 11:42 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka kanister filter pomoc oko odrzavanja milostzr@gmail.com Oprema 1 Uto Maj 08, 2012 3:13 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License