|
|
|
Autor |
Poruka |
Maridza
Akvarista
Registrovan: 01 Jun 2023
|
Pozdrav, imam akvarijum od 80 litara i na njemu filter atman hf0600 koji je bio pojacan na najjace i radio je perfektno, ali sam tada imao problem sa strujanjem vode toliko da su se sve ribice sakrivale u skrovista i bukvalno ni jedna nije slobodno plivala, to sam resio tako sto sam smanjio filter skoro na najslabije i sada se sve ribice slobodno krecu i plivaju stalno i nekako su zivahnije, ali sada imam problem sa filtracijom, dosta prljavstine mi se sakuplja na dnu akvarijuma. Pa ni sam nisam pametan sta da radim, pa mi treba misljenje i pomoc nekog strucnijeg jer sam ja tek pocetnik i jedino mogu da saslusam nekog ko se razume |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Probaj da talasanje smanjis pomoci Lily-Pipe ili Spreybar-a. Obe stvari zadrze max protok kroz filter a smanje izlaznu brzinu vode. Pogledaj malo slike na internetu bice ti jasno. |
|
|
|
|
Maridza
Akvarista
|
Trazio sam to i naisao na ta resenja, ali ne vidim kako bih to mogao namontirati na taj hang on filter, ako neko ima iskustva neka podeli |
|
|
|
|
Rooster
Akvarista
Registrovan: 15 Mar 2021
|
Iseci parce sundjera u sirini vodopada filtera,i gumicom zakaciti da stoji na samom kraju vodopada.Tanka traka crnog sundjera,crna gumica,nece se ni primetiti.Isto sam to radio sa tim filterom u manjem akvarijumu. |
|
|
|
|
Maridza
Akvarista
|
E hvala vam puno, javljam cim namestim |
|
|
|