Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Propadanje biljke Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
UrosBGD
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2011

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 9:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Image

Image

Sta bi mogao da bude uzrok za ovakvo naglo propadanje? Svaki dan bacim po desetak listova i bas su se ofucale.... Prvih mesec dana sve je bilo sjajno i 4 limuna su izasli po 5cm iz vode. Ne koristim nikakve prihrane, zamena vode na 7 dana 30%. Tretirano CMF-om jedino ali ne verujem da to ima neke veze sa biljkama.

Promenjen naslov [edit by Bojan]
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 9:42 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 9:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nisi dao ama bas nista od informacija koje bi koristile eventualno oko resavanja problema. Koliki je akvarijum, kakva je podloga, svetlo itd. CMF...sta je CMF, ja recimo nemam pojma?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
UrosBGD
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 10:51 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Izvinjavam se zbog manjka informacija.
Akvarijum je 67l. Visina 35cm.
Podloga: 2l hranjljive podloge HTP-10, preko kvarcni sljunak
Svetlo: 1x 15w Degenbao yz-15w, 1x 15w sera tropic sun royal precision t8.
CMF(preparat koji stiti ribe od patogenih organizama) sam dobio za itch. Tretman je trajao 2 nedelje, i za to vreme temperatura je bila 29 stepeni. Mozda je temperatura problem?
UrosBGD
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 3:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li se nekom ovo desavalo, neki predlog mozda? Da li je dovoljno svetla? Foto period 11 sati.
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 5:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pretpostavljam da je lek FMC u pitanju, a ne CMF. HTP-10...odgovorio bih ti kada bih znao kakva je to podloga... A tek te degenbao i junghungbao stvari...nema vajde od mene, definitivno. Da ne mislis da cutim. Ja sam seljak covek, ja tresnem zemlju za cvece i ne razmisljam o tim nekim G4A6 podlogama Smile
UrosBGD
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 6:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

hehe... Hvala u svakom slucaju. Inace je CMF...
Sto se podloge tice: http://www.akvarijum.org/forum/post58537.html

Image

izmenio: sale75bgd 12. Zabranjeno je bilo kakvo reklamiranje drugih sajtova, aqva ili drugih radnji sem ako se niste prethodno dogovorili sa Administratorom foruma.
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 7:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ta podloga je ok , poznajem dosta koji je koriste,moja predpostavka je da je to od amonijaka ili od manjka kalijuma (k)...moze od puzeva, moze od botija, i moze od svetla jer ako su to stari listovi biljke i ako su u senci dolazi i do toga.... to je moje misljenje.. Smile
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 7:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni to liči na nekakve parazite koji buše list. Te crne tačkice, možeš li da ih pogledaš pod lupom ili mikroskopom?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
UrosBGD
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 11:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa gledam stvarno da ne preterujem sa hranom, svaki list koji otpadne odmah pokupim... Botije nemam, puzeva malo, za sada, menjam vodu svakih nedelju dana 30%, pri zadnjoj promeni voda tretirana sa easy life ffm. Posto je limun izrastao iz akvarijuma, mozda je i senka problem...
Mikroskop nemam, lupu ne mogu da nadjem, sutra cu nesto da organizujem i meni se cini da je ipak neki parazit.
Hvala, javljam sutra sta sam otkrio.
TeoDos
Akvarista

Registrovan: 29 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 1:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

UrosBGD ::
Sto se podloge tice: http://www.akvarijum.org/forum/post58537.html

Izvini sto upadam ali ja nigde ne nadjoh sastav ove Miskoviceve pardon Mix Arandjelovac podloge. Zar je to toliko tajnovit sastav? Ja sam uzeo na drugom mestu podlogu (necu sad da reklamiram i pravim pometnju) ali covek mi rece sta je u njoj i objasnio lepo sta je zbog cega tako umesano (bio sam dosadan pa sam svasta zapitkivao) a kostala je drasticno jeftinije od ove sto je ti navodis.
Ne tvrdim da je ova moja podloga mnogo bolja, efikasnija ili sl. ali ako vec nesto radimo u akvaristici gde je svaki detalj bitan, onda bi valjalo da znamo sta stavljamo u taj nas akvarijum.
Ja sam teski pocetnik u svemu ovome ali brate volim da znam zasto nesto i zbog cega radim.

@Rainforest
Ne znam druze da li je sad iz tebe izasla profesionalna deformacija ili sta vec ali druze da sad gledamo na mikroskop sta se desava biljci, mislim da je malo preterano. Smile Ako budem morao u dogledno vreme da pravim bilolosku laboratoriju, ondaK sam ga nagrebao. :S
UrosBGD
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 2:28 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Oprastam ovaj put, ali ako nemas sta pametno da napises u vezi teme ne moras ni da se trudis.
Lepo je to sto si ti bio dosadan i zapitkivao i sve lepo naucio sta i kako, i ima mnogo stvari oko kojih sam ja bio dosadan ali naravno kad bi znao sve o akvaristici, i pre nego sto sam uzeo prvi akvarijum u zivotu, ne bih ni kuckao ovde po forumu...

Podlogu sam dobio od komsije koji se godinama bavi
akvaristikom, i on mi je rekao da je odlicna. Kao i ti kucao sam po guglu i trazio nista nisam nasao i nisam imao coveka da mi sve lepo objasni.

Mikroskop da nabavim ne mogu, ali cu lupu sigurno da nadjem, pa javljam Smile
TeoDos
Akvarista

Registrovan: 29 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 3:33 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uh, izvini na mom po tebi nepametnom pisanju. Nemam sta da ti dodam, ostadoh bez teksta jer gde ima sujete ja ne volim mnogo da "pametujem" kako ti to kazes.
Ovde zavrsavam svaku diskusiju sa tobom jer ne zelim da polemisem oko toga ko koliko i u cemu ima iskustva. Wink
UrosBGD
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 10:51 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ti sigurno imas vise iskustva i sve to bolje znas a poenta moje poruke je da ne znamo bas sve kada pocinjemo da se bavimo akvaristikom, ja eto nisam znao ni da se stavlja podloga. Ja se izvinjavam na mom malo nervoznom odgovoru, ali tvoja poruka je prozivanje a ne diskusija. Evo jos jednom, da ti se opravdam: cenu nemam pojma nisam je kupovao, komsija mi je dao ni on ne zna sastav, guglao sam i nisam nasao...
shomyxd
Akvarista

Registrovan: 09 Nov 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 6:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

e to mi se svidja razumevanje Very Happy koje biljke su u pitanju koje propadaju jel su sve takve ili samo ova? ako ne gresim da li je ovo sitnolistni limun (Hygrophila polysperma)?
UrosBGD
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 9:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jeste, za sada samo limun. Da li to moze biti od algi? Negde na netu nadjoh ovaj tekst:

Brown spots on aquarium plants can be caused by algae, high level of nitrates or something toxic in the water. Algae also clings to the glass. High level of nitrates is also indicated by yellow leaves.
Over time, brown spots due to high nitrates turn into holes that go straight through the leaf. Brown spots may also indicate that your aquarium plants are being poisoned by chlorine in the water, over-fertilization or something toxic to plants in the fish food.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Kozice za biljke Akke Razmena 0 Uto Maj 22, 2012 3:15 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Biljke cvetnice milang Tražnja 0 Pon Maj 14, 2012 12:36 am Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Biljke Serafim Tražnja 1 Čet Maj 10, 2012 6:12 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka K: jake i razvijene biljke koje mogu ... Woofer Tražnja 2 Pon Maj 07, 2012 8:13 am Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Biljke za Platiku maredelija Razmena 1 Čet Maj 03, 2012 7:49 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License