Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Prvi mrest gupike Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
shilebos
Akvarista

Registrovan: 23 Apr 2011

PorukaPoslao: Čet Maj 05, 2011 12:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo moje su stare 11 dana, nevjerovatno brzo napreduju-planiram ih ostaviti u mrijestilici jos 7-10 dana i onda pustiti sa ostalim ribicama.

Sto se tice pranja, nemoj ih ni ganjati po mrijestilici-spusti mrezicu na dno (naravno ostavi im prostora da isplivaju ka vrhu) i samo lagano podigni-ne bjeze...cak sta vise miruju Very Happy ja sam svojima vec 3 puta cistio bez problema.

Sto se tice hrane, ja svoje hranim proteinskom hranom (crvene mrvice), najduze ostaje na povrsini da pluta, za razliku od listica koje ne jedu, sve propadne na dno i strasno prlja vodu.
Meni je tesko kontolisati listice...jer ih treba mrviti-tako da upadne i vecih komadica...dok kod proteinske, bukvalno, broj zrnaca mozes odrediti Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Maj 05, 2011 12:24 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

dzoonni
Akvarista

Registrovan: 29 Apr 2011

PorukaPoslao: Čet Maj 05, 2011 12:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo da se i ja pohvalim a i da neotvaram novi post, i meni se danas omrestila guppy oko 35 zivih i zdravih malaca xD
FcJagodina
Akvarista

Registrovan: 21 Mar 2011

PorukaPoslao: Čet Maj 05, 2011 5:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nisam te razumeo,kako da spustim mrestilicu na dno kada ona pluta u akvarijumu,ako bi je spustio ribice bi se razbezale po akvarijumu svuda ili bi ih napala odma neka...i meni je plasticna mrestilica,koja se sastoji samo od jedne resetke gde prolazi ikra kada se mresti riba i onda pada ikra na dno mrestilice..e pa na dnu mrestilice stoji hrana i izmet od ribica ja bi to hteo ocistiti...ali ne znam kako?Da li mogu sudjerom da izbrisem samo dole dno
dzoonni
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Maj 05, 2011 5:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zahvati malo vode iz tog akvarijuma u neku plasticnu ciniju, prebci male ribice u tu cinijicu i operi lepo mrestilicu, posle samo vrati mrestilicu u ak, i sipaj tu vodu zajedno sa ribicama u mrestilicu, malo tumbanja im nece naskoditi
shilebos
Akvarista

Registrovan: 23 Apr 2011

PorukaPoslao: Sub Maj 07, 2011 9:35 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sorry sto nisam bio precizniji...izvadi pregradu-resetku iz mrijestilice, uzmi mrezicu sa kojom vadis (hvatas) ribice i spusti na dno mrijestilice (kao kad jedes supu Very Happy ), bukvalno podvuci pod malce i onda lagano izvlaci na povrsinu mrezicu Wink (nije sa njima problem-mirne su sto se tice toga)
black dragon
Akvarista

Opomene: 2

PorukaPoslao: Sub Maj 07, 2011 9:49 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja ih hranim lisnatom i kada napune oko 10 dana vise im i ne mrvim i tako su mi porasle ribice iz oko 10 mrestova

a kada im dam listice skoro da nista ne prpadne(sve pojedu) a hranim ih nekim listicima koji sadrze vitamine(bar mi je tako prodavac rekao)
Andrej
Akvarista

Registrovan: 11 Dec 2010

PorukaPoslao: Sub Maj 07, 2011 11:02 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

evo meni se juce okotile 2 gupike.....ja svoje male hranim prvi dan proteinskom hranom,pa poslije zelenom salatom,listicima protenskom hranom(crvenim mrvicama,ali i njih usitnim),spirulinom,spinatom,blitvom........sto vise hrane i prostora to ce brze rasti riba
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
djurdjicah

Registrovan: 21 Jan 2012

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 10:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav svima,
Meni se pre 10 dana omrestila gupika i dobila 6 malaca. Posto imam akvarijum u kojem vec postoji 6 odraslih gupika, znaci samo jedna vrsta, ineresuje me kada bih mogla da ubacim malce a da ne budu pojedeni. Inace ne mogu da se pohvalim da imam jako mnogo bilja pa da se oni mogu sakriti.
Hvala svima na odgovoru
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 1:13 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kada procenis da ne mogu biti pojedeni od strane drugih riba, tj kada su fizicki dovoljno veliki!
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
milancxe
Akvarista

Registrovan: 26 Jan 2012

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 12:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam ja takodje jedno pitanje Smile... Nedavno sam se vratio akvaristici, i uzeo sam prvo gupi za pocetak (opet Smile ) e, sada, da li mi je bolje napraviti neku mrestilicu i drzati je u akvarijumu sa odraslim ribama dok se zenka ne okoti, pa posle tu drzati malce dok ne odrastu, ili prebaciti zenku vec sada u novi akvarijum. Tacnije zanima me sledece: da li bih mogao zenku odvojiti u poseban akvarjum ako u njemu nemam nista od opreme? Da li bi ona, i posle malci mogli to podneti? Nizu temperaturu vode, bez filtera...?
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 2:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nemoj je odvajati ako ne mozes da obezbedis neke osnovne uslove.
Ne znam koliko ti je toplo u sobi gde bi taj akvarijum bio, al ako temperatura vode ne bi bila oko 24-25 stepeni ja ne bih dzabe mucio ribicu i malce.
Nije grejac od 50w skup, a bio bi dovoljan. Bez filtera se i moze, pod uslovom da svaki dan menjas deo vode i skupljas ostatke hrane sa dna,al unutrasnji korner filteri su takodje jeftini,
a ako imas materijala mozes da napravis isti takav filter, treba ti malo sundjera i gumenih creva, tako da je i problem filtracije lako resiv.
Takodje mozes da kupis i kotilicu koja se okaci na ivicu akvarijuma i u nju prebacis trudnu ribu, a u istoj kotilici mozes kasnije da drzis i malce.
milancxe
Akvarista

Registrovan: 26 Jan 2012

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 2:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pa tako nesto sam i mislio, samo sto sam ja hteo da napravim tako nesto, cisto mislim da bih mogao napraviti vece dimenzije, da ribica i malci imaju vise mesta Smile... samo ne znam dokle bi malci izdrzali, da li bi se lepo razvijali, tacnije, ja sam planirao prostor od nekih 3,4l da bude "kotilica/mrestilica" i boks za malce nakon okota kad izvadim zenku, dok malo ne odrastu, pa ne znam kako i sta jos i da li je to ok Smile...
Ivana
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 16 Feb 2012

PorukaPoslao: Čet Feb 16, 2012 11:02 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pre skoro mesec dana mi se izmrestila gupika koju sam kupila tako debelu i verovatno vec "trudnu".Izdvojila sam je i iste noci je rodila samo 4 male ribice,ili ih je bilo vise pa ih je u toku noci pojela.Sada su ribice u mrestilici,dobro napreduju.
Medjutim,vec posle desetak dana je majka ponovo bila ogromna.Nisam verovala da je moguce da je ponovo trudna,tako da je nisam izdvajala.
Sinoc sam u travi videla jednu malu ribicu.Ima li sanse da one tu, u travi prezive, posto nema sanse da je uhvatim i prenesem u mrestilicu?
Unapred hvala.
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 16, 2012 12:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zavisi koliko je akvarijum ubiljen i koje stanovnike drzis u njemu. Ja takodje drzim gupike i nikad ne vadim male i iz svakog mresta mi prezivi dosta njih.
Akvarijum mi je solidno ubiljen i osim gupika i cistaca nemam vise nista od riba.
Ivana
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 16 Feb 2012

PorukaPoslao: Čet Feb 16, 2012 12:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

U akvarijumu imam malo one plivajuce trave po povrsini,ako ce to da ih spasi, kupicu jos.A od ribica bas i ne znam kako se zovu,evo probacu:
Imam par gupki,par neonki i jednu onu crvenu,valjda se ksifo zove.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka mrest kribensisa gde gresim 5ko994LE Afrički ciklidi 2 Uto Maj 22, 2012 3:52 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka gupike prirodno staniste milang Guppy fun club 1 Sre Maj 09, 2012 12:44 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka gupike i ksifoi matija2008 Ponuda 1 Uto Maj 08, 2012 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest barbusa CoFi Razmnožavanje 7 Pet Maj 04, 2012 3:46 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest borca nesto nije u redu mikica555 Razmnožavanje 36 Sre Maj 02, 2012 6:49 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License